Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Arhiva 73

  Berekini, Sibenik, HR - Proplakat ce zora

Nakon poduze diskografske stanke Berekini se vracaju na scenu s novim diskografskim ugovorom i albumom "Proplakat ce zora". Album je vec u prodaji, a najavljen je istoimenim singlom "Proplakat ce zora" koji se vec moze cuti u eteru radijskih postaja. "Proplakat ce zora" je bila veliki hit pocetkom sedamdesetih godina u izvedbi Mise Kovaca, a svoj povratak u novoj, osvjezenoj verziji dobila je sad u izvedbi Berekina za koju je u pripremi i video spot. Iako vec dugo vremena nisu napravili samostalni album, Berekni i dalje ostaju aktivni po pitanju pjesama, pa se tako njihovo ime proteze i na razlicitim kompilacijama dalmatinskih pjesma, te na kompilacijama festivala. Njihova poznata uspjesnica, "Sinjorina", uvrstena je na kompilaciju "Da te mogu pismom zvati". 2006. godine na Splitskom festivalu zajedno s klapom Maestral predstavili su se s pjesmom "E moj gosparu". Ove godine ista pjesma uvrstena je na kompilaciju "Stranice ljeta". Berekini su: Ante Grgantov, Nikola Sprljan, Oliver Jakovcev, Darko Jezina, Nebojsa Lakic, Ivan Korunic. Berekini koji su poznati po odlicnom stimungu i izvrsnoj dalmatinskoj svirci. Na novom albumu uz najavni singl "Proplakat ce zora", imaju jos nekoliko zagarantiranih buducih uspjesnica. Ne manjka ni gostiju od kojih izdvajamo Olivera Dragojevica i Vinka Cocu. (...JG 166).

 Autor: Tanja Milosevic, Zagreb, Hrvatska.
  Sikter, SA, BiH - My Documents (DVD)

Sarajevska izdavacka kuca Gramofon objavila je DVD grupe Sikter pod nazivom "My Documents". DVD jedne od najznacajnijih grupa na bh muzickoj sceni, uradjen u koprodukciji Gramofona i producentske kuce Pro.ba i sadrzi 80-minutni dokumentarni film "Sanjao san o Smirnoff Buffalu" koji kroz razgovor sa clanovima grupe, brojnim umjetnicima koji su saradjivali sa Sikterom, ali i predstavnicima kulturne scene u Sarajevu, hronoloski prati nastanak i razvoj koji je grupa prosla od 1990. godine, kada je osnovana. Tokom 17 godina postojanja, Sikter je naucio sta je potrebno za uspjeh i kako se odrzati na sceni. Nastali su kada je petorica prijatelja sa bine otjerala clanove sarajevskog bojs benda rijecju "sikter"! i zasvirala. Od tada su u grupi svirali ili sa njom saradjivali lokalni underground heroji, umjetnici i muzicari. DVD osim filma donosi i brojne dodatke. Na DVD-u "My Documents" mogu se naci svi video spotovi koje je Sikter snimio u periodu 1992-2006, potom demo i koncertni snimci za ljubitelje ranog i ratnog Siktera, foto album clanova grupe, kao i izbor iz snimljenog materijala koji nije uvrsten u dokumentarni film. Film o Sikteru koji je rezirao Timur Makarevic svoju ce premijeru imati na Sarajevo Film Festivalu. Film ce biti prikazan 24. augusta 2007. godine u Bosanskom kulturnom centru u 14.30 u okviru programa bh nacionalni festival. "My Documents" je drugi DVD koji je Gramofon objavio u okviru svoje edicije Gramofon video. Prvi film objavljen u ovoj edicije je "A Propos De Sarajevo", film reditelja Harisa Pasovica iz 2004. godine. Za vise informacija posjetiti: www.gramofon.ba .

 Autor: Djana Karavdic, Sarajevo, BiH.
  DORF '07 - Partner A&M Festivala u Puli

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '07 - nakon Osijeka, Slavonskog Broda, Zupanje, Kutine i Valpova, 14. i 15. kolovoza 2007. gostuje u Puli. Kao partner ovogodisnjeg Art&Music Festivala, vinkovacki DORF predstaviti ce 4 filma koji su prikazani u ozujku 2007. godine na DORF '07. U sklopu programa Rockumentary Groove, u Ljetnom kinu "Epidemija", u Puli, gosti ce u dva dana moci pogledati slijedece filmove: "Oci u magli" - posveta brace Pongrac legendarnom Zdenku Franjicu, "Backstage pass" - R. Jovanova Gonza o sisackim surferima The Bambi Molesters, "Kad se neko necem dobrom nada" - B. Draskovic o kultnoj novosadskoj grupi Obojeni Program i pobjednicki film "Dolgcajt" - I. Zupea o ljubljanskim Pankrtima. Vise informacija o programu ovogodisnjeg, 11. A&M Festivala, pogledajte na www.artandmusicfest.org . Nakon Pule, najavljujemo DORF'07 predstavljanja i u Rijeci, Skoplju, Splitu i Cakovcu. Za vise informacija posjetite: www.dorf-vk.com .

 Autor: Toni Saric, Vinkovci, Hrvatska.
  No Rules, TZ, BiH - Aktivnosti

Poslije odlicnog koncerta odrzanog pocetkom jula u prepunoj sali Kluba "Palma" Dom mladih Tuzla, kojom prilikom je promoviran album "Probaj me" i vidoe spot za pjesmu "Banda vlada", No Rules nastavlja koncertnu promociju svog drugog albuma. U petak 10.08.2007. godine No Rules nastupa u Mrkonjic Gradu, BiH, na "MPEG 4" Festu, a krajem mjeseca avgusta 2007. godine nastupa i na "Optionz" Festu u Tuzli. No Rules ce tokom septembra 2007. godine odrzati i promotivni koncert i promociju albuma i u Sarajevu.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Denis Razumovic Razz - In Umbra

Denis Razumovic Razz, jazz saksofonista, svoj album prvijenac "In Umbra" sa devet fascinantnih izvedbi jazz standarda i autorskih skladbi predstavlja pod okriljem Dallas Recordsa. Razz nije nepoznat hrvatskoj jazz javnosti. Vecina ga vec zna po mnogim nastupima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, te po intenzivnoj suradnji sa eminentnim jazz glazbenicima, osobito sa clanovima liburnijske jazz scene. Razz je sudjelovao i u mnogim glazbenim projektima kao sto su Black River Quartet, No Name Band, Doctor Doctor, Think Positive, te u mnogim drugim, kao i u snimanjima brojnih albuma suradjujuci sa glazbenicima poput Denis & Denis, Dado Topic, Putokazi, Hrvoje Hodak i sa jos mnogim drugima. Uz sve ovo, Razz je zajedno sa Elvisom Stanicem, Darkom Jurkovicem, Dorianom Hattom i Vladimirom Gas±parovicem, jedan je od zacetnika i realizatora manifestacije "Jazz Time" u Rijeci (1992). Svoju zanimljivu biografiju Danis Razumovic Razz, sada je konacno okrunio i objavljivanjem svog prvog solo albuma, "In Umbra". Album "In Umbra" potrazite u svim CD shopovima, a najprije, naravno, u Dallas Music Shopovima! (...JG 165).

 Autor: Anera Skuric, Zagreb, Hrvatska.
  Croatian Roots Music - Predstavljanje

Kad su u travnju ove godine, nakon zajednickog nastupa na Dori 2007. pjesmom "Volim ja", Miroslav Evacic i Livio Morosin potpisali ugovore o suradnji s Croatia Recordsom, bio je to ne samo nagovjestaj novog poglavlja u njihovim diskografskim karijerama, nego i povod za inauguriranje nove edicije, Croatian Roots Music, posvecene zanru kojemu su ta dvojica istaknutih hrvatskih ethno izvodjaca do sada dali zapazene doprinose kao dobitnici Porina za najbolji ethno album 2000. godine - Livio Morosin i Dario Marusic, "Bura-tramuntana", te 2007. godine - Miroslav Evacic, "Blues reke Drave". Osim njih, novouvedenoj podetiketi Croatia Recordsa pridruzili su se i omiljeni predstavnici zagorskog ethno-punka - Cinkusi. Prvo izdanje Croatia Records podetikete, Croatian Roots Music, je album "Livio Morozin", koji i potpisuje Livio Morosin. Ujedno je to i prvo samostalno studijsko ostvarenje ovog istarskog glazbenika, skladatelja i pjevaca iz Vodnjana, uzmemo li u obzir da je prethodne albume dijelio s kolegama i prijateljima - Dariom Marusicem, "Bura-tramuntana" i Radom Serbedzijom, "Orihi, orihi" (2002.), odnosno, s clanovima grupa Anelidi, "I Anelidi su bili crnci" (1996.) i Livio Morosin Bandom, "Best Off" (2003.), dok su "Tri narance" (2005.) pregled njegovih deset neprekinutih godina na Ethno Festivalu u Neumu. Vise info ima na: www.liviomorosin.com ili na www.miroslavevacic.com . (...JG 165).

 Autor: Amir Bahtijarevic, Zagreb, Hrvatska.
  Clearwater (B) - Creedence Clearwater Revival Tribute Band

Creedence Clearwater Revival (CCR) were one of the founders of modern rock music with the typical bayou sound and the legendary voice of John Fogerty. Clearwater brings the music of CCR back to the living. Close your eyes and you'll notice no real difference with the original. Without any doubt - Clearwater is Europe's best CCR-tribute-band! Their playlist contains 25 of the most famous CCR's songs: "Green river" - "Down on the corner" - "Have you ever seen the rain" - "Proud Mary" - "Bad moon rising" - "Looking out my backdoor" - "Lodi" - "Hey tonight" - "Born on the Bayou" - "Fortunate son" - "Travelin' band" - "Susie Q" - "I put a spell on you" - "Up around the bend" - "Sweet hitch-hiker" - "Long as I can see the light" - "It came out of the sky" ... They, Clearwater, are: Luc Staepels (drums) - Peter Ginis (lead guitar) - Hervé Mertens (lead vocal) - Dominique Meuwes (bas & back. vocal). For more info visit: www.clearwater.be . (...JG 165).

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Saban Bajramovic - Romano Raj, promocija u Dubrovniku

Foto: I. KraljSaban Bajramovic, najznacajniji romski pjevac, kompozitor i pjesnik, 14. kolovoza 2007. godine, u amfiteatru Hotela "Belvedere" u Dubrovniku, promovira album "Romano Raj". Saban Bajramovic, najplodniji i najznacajniji, svakako i najslavniji romski pjevac, kompozitor i pjesnik na prostorima Balkana, a vjerojatno i u svijetu, odrzati ce 14. kolovoza 2007. godine koncert u amfiteatru Hotela "Belvedere" u Dubrovniku, od 21 h, u organizaciji Ljetne kulturne groznice 2 - Mocvara u karanteni i tvrtke 4Art. Medju tisucama tekstova koji su napisani o ovom znacajnom autoru nema ni jednog u kojem pored njegovog imena ne stoji i "kralj ciganske muzike". Rodjen 1936. godine, skolu gotovo da i nije pohadjao, a glazbeno obrazovanje je, kao i vecina pripadnika njegovog naroda, stekao na ulici. Ispocetka je svirao kontrabas. Prvu plocu snimio je 1964. godine, a danas iza njega stoji oko 20 albuma i pedesetak singlova. Napisao je i komponirao oko 700 pjesama. Preko 20 godina je predvodio sastav "Crna mamba", sa kojim je obisao cijeli svijet, osim Kine i Japana. Na osobni poziv Nehrua i Indire Gandi nastupio je i u Indiji, gdje je sluzbeno proglasen Kraljem svjetske ciganske muzike. Na dubrovackom stageu ce pored Bajramovica nastupiti i novosadsko Dobrovoljno Kovacko Drustvo (DKD) koje cine renomirani glazbeni umjetnici: Petar Radmilovic (bubanj), Istvan Madaric (bas), Ivan Aleksijevic (klavijature), Sasa Petrovic (gitara i vokal), Milos Jovanovic (gitara), Bunford Gabor (klarinet i saksofoni), Ignac Sen (violina), Misel Kurina (cimbal), Dragoslav Stanisavljevic i Vladimir Krnetic (trube).

 Autor: Nevena Grubelic, Zagreb, Hrvatska.
  The 2007 Epidaurus Festival - Cavtat, Croatia

The Epidaurus Festival is my idea and childhood dreams. On the south east part of the Croatian coast, in a beautiful, picturesque Cavtat we would love to welcome a cultural series of events; topical musical and artistic programmes which would firstly enrich this marvellous place and on the other hand give us an opportunity to introduce to the public the beauty of ancient, peerless Epidaurus, (nowadays called Cavtat), the area of breathtaking Konavle, it's gorgeous tradition, culture, long history, natural miraculous beauties and a vast number of qualities in the vicinity of the famous town of Dubrovnik. It will also indicate the fact that Cavtat is a nucleus in which many things in this part of the world will confirm its significance and uniqueness. The 2007 Epidaurus Festival is planned to take place between September 18th and September 29th 2007 in Cavtat, Croatia. For more info visit: www.ivanamarijavidovic.com .

 Autor: Ivana-Marija Vidovic, Dubrovnik, Croatia.
  Stoned (100% Rolling Stones), H - The Rolling Stones Tribute Band

Stoned (100% Rolling Stones) is rock / blues / classic rock band from Budapest, Hungary. Stoned (100% Rolling Stones) is The Rolling Stones Tribute Band. The band was formed in 2003 and since then regularly performed in Hungary and some neighbouring countries in Europe. They are playing songs from each periods of the Rolling Stones, from "I Wanna Be Your Man" to "Sympathy for the Devil", "Angie", "Emotional Rescue", "One Hit To The Body" till "Rain Fall Down" and "Rough Justice". Band members are hardcore Stones-fans and attended altogether a sum of about 100 Rolling Stones shows! They, Stoned (100% Rolling Stones), are: Köváry Péter (Micked) - singer; Jókay Árpád (Keefed) - guitar & vocals; Dósa Dénes (Ronnied) - guitar & vocals; Gyukity Péter (Darryled / Billed) - bass & vocals; Horváth Ákos (Charlied) - drums. For more info visit: stoned.hu . (...JG 164).

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Branislava B. Kostic-Gaca - Korak do sna / Smehom protiv svih nevolja

Kraljevacki punk rock sastav No Choice nije toliko nepoznato ime na srpskoj underground sceni, a u svojim redovima ima pevacicu koja se zove Branislava B. Kostic, za prijatelje jednostavno - Gaca. Ona je prilicno angazovana, kako bi se to sveopste prihvatljivo reklo - u communityju, "Fura" fanzin "AkuPUNKtura", saradnik je na zinu "KV-ART#9", zaposlena je u preduzecu "AutoTransport", ali je u svom gradu i blizoj i daljoj okolini "stalno" prisutna svojom pokretackom energijom kada god su u pitanju neka aktuelna i brojna kulturna desavanja. Knjige "Korak do sna" (na slici) i "Smehom protiv svih nevolja", predstavljaju na neki nacin hommage, ali i osvrt na svet koji je okruzuje, "ublazeno" autobiografsko suocavanje sa sobom, preispitivanje ljudskih relacija u sredini u kojoj zivi, deluje i stvara analizu socio i subkulturnih pojava koja itekako stvaraju sliku o gradu u kojem do sada provodi svoj zivotni vek. Pri svemu tome, Gaca je prilicno ubedljiv narator, emotivni analiticar ljudske psihe, ali i osoba koja u svakoj postavljenoj prici pokusava da pronadje, ali i da odgovori na postavljene rebuse. Gaca kao autor, ali ocigledno i kao licnost, nema problem suocavanja sa sobom, i svoj svet "recima" zna da podeli sa citaocem. Verujem da je sve ovo sto sam napisao sasvim dovoljna preporuka da se "suocite" sa njenim radovima.

 Autor: Branimir Bane Lokner, Zemun, Srbija.
  Klapa Cambi na ljetnoj turneji

Nakon uspjesno odradjenih prvih par ljetnih mjeseci 2007. godine nastupima u Zadru, Osijeku, Sarajevu, Rijeci, Sibeniku, Ninu, Tribunju i mnogim drugim gradovima Hrvatske, Klapa Cambi nezaustavljivo ide dalje... Vec ih mozete slusati na koncertu u Osijeku, u sklopu kulturnog ljeta, a kakav im je daljnji raspored na kojem im se slobodno mozete pridruziti, pogledajte u nastavku ovog tekasta: 29.07.2008. - Slavonski Brod; 02.08.2007. - Vrboska; 05.08.2007. - Kastav; 11.08.2007. - Mali Losinj; 12.08.2007. - Skradin; 21.08.2007. - Sutivan; 25.08.2007. - Varazdin - GALA koncert klape Cambi; 07.09.2007. - Pula, 'Klape u Areni', a jesen (2007.) nastavljaju turnejom po Sloveniji... Najnovije izdanje Klape Cambi pronadjite u svim CD shopovima Hrvatske... Uzivajte u najmocnijim klapskim glasovima i prepustite se ljetu... Vise info ima na: www.scardona.hr . (...JG 164).

 Autor: Tihana Buklijas, Zagreb, Hrvatska.
  The Oresund Space Collective, DK / S / USA - Presentation

The Oresund Space Collective was formed in April 2004. The collective is a group of Danish, Swedish and American musicians that get together as often as possible for free form improvised space rock music. The flavour of the music is different with each session. The jams can often combine complex interplay between guitar and synthesizer as well intense drumming and bass playing. We enter into the genre of funk, jazz, reggae and space rock as we improvise our way along. The jam sessions alternate between Malmö and Kobenhavn across the Oresund bridge! The core of the collective features current and former members of the Danish bands Mantric Muse and Gas Giant as well as the Swedish bands Bland Bladen. Occasionally other musicians join as well from other Swedish band like the Carpet Knights and Kaabel. The Main Collective Members: Magnus - guitars, effects and synthesizers, Sabana - guitars and effects, Tobias - guitars and effects, Jocke - bass, Michael - bass, Scott - synthesizer, Ola - Fender Rhodes and synthesizers, Mogens - synthesizers and Soren - drums. For more info visit: www.oresundspacecollective.com . (...JG 164).

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
| 71 | 72 | 73 | 74 |
| 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 |
| 51 |52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
| 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 |
| 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 |


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -