Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
MIROSLAV LESIĆ
Životopis

Miroslav Lesić
Zagreb, Hrvatska

Miroslav Lesić - Životopis

Miroslav Lesić, gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj, rođen je u Zagrebu 30. siječnja 1976. godine. Već kao malen dječak pokazuje interes za glazbu, te mu otac, koji je i sam bio glazbenik, kupuje prvu dječju gitaru kad je bio star samo tri godine.

S početkom osnovne škole, paralelno upisuje i gitaru u Glazbenoj školi "Blagoje Bersa" u Zagrebu. Iako nakon završene glazbene škole nije nastavio klasičnu naobrazbu, vježbao je gitaru sa sve više žara, a kao i većinu teenagera njegove generacije, počinje ga privlačiti Rock and Roll. Ljubav prema Rock glazbi neminovno vodi prema nastanku banda. Tako je sa napunjenih 14 godina nastao njegov prvi band naziva Frog Eyes. Zbog njihove mladosti, nemogućnosti nastupanja, kao i financijske situacije zbog početka rata, band se ugasio i prije nego je uspio aktivno početi djelovati.

Tijekom ratnih godina svira u raznim bandovima koji nisu imali zvučna imena, a 1993. godine postaje član banda Mr. X, s kojima, snimivši nekoliko uspješnih singlova, započinje svoju profesionalnu glazbenu karijeru.

Zamijećen kao perspektivan mladi glazbenik, 1995. godine, na poziv Jure Stublića, priključuje se grupi Film. U godinu dana, koliko je svirao u grupi Film, upoznaje mnoge hrvatske glazbenike i pjevače. Jedan od njih bio je Toni Cetinski koji ga nakon kraćeg poznanstva poziva da mu se pridruži u pratećem bandu. Od 1996. do 2000. godine svira na više od 300 koncerata, radio i televizijskih emisija, te se ozbiljno počinje afirmirati i kao kvalitetan studijski glazbenik. Od 1994. godine, pa do danas - snimio je više od 2500 minuta glazbe za većinu, kako hrvatskih tako i inozemnih izvođača.

Nakon Tonija slijedi "sviračka" suradnja sa još nekolicinom najeminentnijih hrvatskih izvođača i izvođačica kao što su: Nina Badrić, Ivana Vrdoljak - Vanna, grupa Divas...

No, uz sviranje gitare, uvijek ga je snažno privlačio i rad s "one" strane tonskog pulta. Ljubav i interes prema dobroj pjesmi, aranžmanu i općenito dobrom zvuku, natjerala ga je da se krajem 90-tih počne "muvati" po zagrebačkim studijima, ali ovog puta kao skladatelj i producent pop / rock glazbe (njegove pjesme, među ostalima, pjevaju i Toni Cetinski, Nina Badrić, Femminem, Ivana Radovniković, Jacques Houdek, Kristijan Beluhan i drugi...).

2000. godine pridružuje se gosp. Miri Vidoviću iz zagrebačkog studija "Morris", s kojim kao tonski snimatelj radi na cijelom nizu raznih albuma, te 2003. godine zajedno osvajaju Porina za "Najbolju snimku albuma" - album "Junglesalsa" - grupe Cubismo.

Sredinom 2004. godine postaje aktivan član grupe Leteći odred. Zajedno izdaju album "Jutro poslije brijanja", gdje se potpisuje kao, producent, aranžer, gitarist i snimatelj svih pjesama.

Sada već kao potpuno afirmirani profesionalni glazbenik, na poziv gosp. Nikše Bratoša, 2004. godine priključuje se bandu Studio 10, te slijedeće tri godine svira u istoimenoj emisiji, u društvu najboljih hrvatskih glazbenika.

U godinama koje slijede, na njegovo veliko zadovoljstvo, suradnja sa vrhunskim glazbenicima se nastavlja, pa tako sa istim bandom nastupa i u najgledanijim i najkvalitetnijim domaćim televizijskim show emisijama ("Zvijezde plešu", "Zvijezde pjevaju", "Evergreen"...), te raznim festivalima itd...

Sudjeluje i na mnogim DVD izdanjima kao što su: "Nina - Live in Dom Sportova", "Divas i Dive – Live", "Kemal i Prijatelji u Lisinskom", zatim Danijelin "Božićni koncert", "Vanna u Lisinskom"...

Kao producent i/ili skladatelj, u poslijednjih par godina, potpisuje se na albumima Ivane Radovniković ("Caffe"), Jacquesa Houdeka ("Crno i bijelo"), zatim na CD-u "Običan grad" - grupe TAK, te na duhovnom albumu "BiT" (razni izvođači).

Koncem prošle, 2009. godine, postaje i stalni član Gibonnijevog pratećeg banda, s kojim kreće na veliku turneju u travnju 2010. godine.
Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -