Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svaątara - 2005.
 Sziget 2005 - Press Release

An international culture camp, the biggest multicultural event in Eastern Europe, the best week of the year. Attributes, titles, names and all this is Sziget. This year's festival is expecting its visitors every day between August 10-17, 2005, with hundreds of programmes on 60 venues, lining up more than a hundred international stars. Besides the numerous music spots, Sziget promises strong programmes in other fields of culture, offering real treats of the field of theatre, fine arts, literature and the art of dancing. Another one week, the thirteenth already. This is a good omen unquestionably: the best line-up ever is going to appear in the history of Sziget.

 Autor: Szabo Kornel, Budapest, Hungary
 Ivana Marija Vidovic - Aktivnosti

Ivana Marija Vidovic, Dubrovnik, HrvatskaVirtuoz na klaviru, mlada umjetnica iz Dubrovnika, Ivana Marija Vidovic (www.ivanavidovich.com) veoma je zaposlena ovog ljeta. Izmedju mnogih drugih obaveza, ocekuje je prvi nastup u BiH. On ce se realizovati tokom jula 2005. godine ucescem na tradicionalnoj kulturno-umjetnickoj manifestaciji - Ljeto u Tuzli 2005. Mlada umjetnica za taj nastup priprema specijalni klavirski recital. U toku su pregovori da se isti program predstavi i u Sarajevu, ali to za sada jos nije potvrdjeno. Nakon toga slijedi njen nastup zakazan za 29.08.2005. godine u katedrali St Martin-in-the-Fields, Trafalgar Square, London, Velika Britanija. Taj nastup ukljucuje izvodjenje djela koja potpisiju: Pero Sica, Granados, Liszt i Elgar. Vise informacija ima na web adresi organizatora koncerta.

Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Beograd, SCG - Music magazin Br. 2

Web stranica Barikada je uvijek i rado promovisala i predlagala za kupiti vrijedne muzicke magazine. Ovaj puta vam preporucujem Music magazin Br. 2 koji se priredjuje i izlazi u Beogradu, SCG (izdavac - Sky Corpotration d.o.o. Beograd). Rijec je o svojevrsnom vodicu kroz svijet muzike i tehnike. Namjenjen je kako profesionalcima, tako i svim ostalima koji se zanimaju za muzicku oblast. Na celu velikog i strucnog tima saradnika nalazi se glavni urednik magazina - Dragutin Jakovljevic. Uzelo bi mnogo prostora da se nabroje samo neke od tema o kojima pise ovaj broj Music magazina. Najbolje je da se o tome direktno informisete posjetom web stranici Music magazina - www.musicmagazin.co.yu.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
Rock Files - Multimedijalni CD (koja zabluda)

Pocetkom ove, 2005. godine, nas nekoliko entuzijasta i ambicioznih ljudi, sastalo se s idejom da konacno realiziramo ideju koja vec neko vrijeme egzistira. Po prvi put bi se na jednom promotivnom multimedijalnom CD-u prikazala cjelokupna tuzlanska glazbena scena koja egzistira u ovom trenutku. Nas nekoliko, Dragutin Matosevic - webmaster internet portala www.old.barikada.com i urednik glazbene emisije zvane "Jeans generacija" na Radio Tuzli, Goran Campara - glazbenik i frontman grupe No Rules iz Tuzle (kao predstavnik muzicara grada Tuzla), Anes Husanovic - predsjednik Udruzenja gradjana za razvoj glazbene kulture Tuzla Live, i ja, Tomica Racic - autor i voditelj emisija "Metal Mind" i "Rock Files" na Radio Soli, Tuzla. Kako bi nas narod rekao, nas saka jada, odlucila se na hrabar potez. Sto slijedi dalje ... citajete u nastavku priloga kliknuvsi na "Vise".

 Autor: Tomica Racic, Tuzla, BiH
 Boogaloo - Finalisti demo festivala "idemo"

U subotu, 02.07.2005. godine, Rock Club Boogaloo predstavlja finaliste festivala demo bendova "idemo". Od prijavljenih 53 benda iz svih krajeva Hrvatske, ziri (u sastavu - Davorin Ilić, Nova Glazbala, Ante Perković - VIP Music, Robert Marekovic - Hrvatski radio i Anamarija Firm - Dancing Bear, VIP Music) izabrao je 12 finalista: Grupa Tvog Zivota (Osijek), John Dory (Preko), Gretta, Do Kosti, Adastra, Kimiko, Ausvinkl, Hakoona Matata, Bolesni Um, Angelus, Replica i Adapteri (Rijeka). O pobjedniku ce odluciti posjetitelji koncerta u Rock Clubu Boogaloo. Drugo i trece plasirani dobiti ce glazbene poklon - pakete Music shopa "Nova Glazbala", a pobjednik dobiva 30 sati besplatnog snimanja u studiju "Nova Glazbala" sa producentom Davorinom Ilicem i sudjelovanje na festivalu Boogaloo Open Air - 09.07.2005. (subota) uz prvu ligu hrvatskog rocka (Psihomodo Pop, Gustafi, Zabranjeno Pusenje, Vatra, Elemental, Vlada Divljan…). Kao gosti nastupit ce pobjednici "idemo 4" festivala grupa Flyer koja ce odsvirati kratki set svojih pjesama.

 Autor: Gordan Penava Pista, Zagreb, Hrvatska
 Emir Hot - London Guitar Hero Spring 2005

Mladi muzicar iz Tuzle, virtuoz na gitari, Emir Hot, pobjednik je prestiznog takmicenja za gitariste pod nazivom London Guitar Hero Spring 2005 koje je odrzano u Londonu (Wembley), 07.05.2005. godine. Tu vijest su mi potvrdili Mr. Brian Elder, osnivac i organizator Guitar Hero UK takmicenja, kao i Mr. Chris Tompkins, PR & Promotions Manager na londonskom The Guitar Institute - iz obrazovne ustanove koju Emir Hot trenutno pohadja kao student. Ta pobjeda je rezultirala i vrijednom nagradom (Ernie Ball Axis gitara i Ashdown "Fallen Angel" pojacalo, kao i Guitar Hero drveni trofej - rucni rad), ali vise od toga radi se o vaznom poenu koji je Emir Hot uknjizio u svojoj karijeri i koji ce doprinijeti da ranije postigne uspjeh koji on vec odavno zasluzuje. Da podsjetim - Emir Hot je bio clanom poznatih tuzlanskih heavy metal bendova - Neon Knights (album "Deserted Land") i Southern Storm (album "1999") koji su ostavili trajan trag na muzickom nebu Bosne i Hercegovine. Iskrene cestitke za ovaj uspjeh iskazujem Emiru Hotu u ime svih njegovih postovatelja i prijatelja. Samo tako nastavi, Emire. Svi smo uz tebe. Slijedi kratki interview sa Mr. Brian Elderom, osnivacem i organizatorom ovog takmicenja.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Damir Halilic - Hal - Trilogy (snimanje albuma)

Damir Halilic Hal, Rijeka, HrvatskaZa Damira Halilica, poznatijeg pod imenom Hal, mozemo bez imalo skromnosti reci da je vazno i poznato gitaristicko ime kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Narocito se istice svojom fingerstyle tehnikom sviranja gitare, a jednako je znacajno da je autor svih svojih pjesama kako na dosad objavljenim albumima, tako i na trostrukom albumu TRILOGY koji je u pripremi. Damir Halilic - Hal je za diskografsku kucu Dancing Bear do sada objavio tri albuma: Gemini, Ocean i Infinity. Do kraja godine bit ce objavljen trostruki album TRILOGY! TRILOGY se sastoji od 3 zanrovski razlicita CD-a sa autorskom glazbom, odnosno, na prvom CD-u bit će petnaest kompozicija za solo akusticnu gitaru, te nastavlja pricu zapocetu albumima OCEAN i INFINITY. Drugi CD sadrzavat ce fusion glazbu, a treci ce biti nastavak albuma GEMINI i sadrzavat ce pop / rock glazbu.

Autor: Boba Kovac, Zagreb, Hrvatska
 Silvertown Shine! 2005

Treći "Silvertown Shine!" ("Srebrenica, sjaj!") - omladinski i muzicki festival, kojim se slavi sluľbeno otvorenje prvog otvorenog Omladinskog centra, odrzat ce se u Srebrenici, u petak i subotu - 03. i 04. juna 2005. godine. Nakon tri godine zajednicke kampanje Savjeta mladih Srebrenice i Opstine Srebrenica, koordinirane i sprovedene od strane bosanskog Partnerskog Omladinskog Programa (POP), napokon ce u ovom napacenom gradu s multifunkcionalnim, multietnickim i multikulturalnim "Silvertown Omladinskim Centrom" biti uspostavljeni potpuno opremljeni Internet cafe, kino, klubski prostor, muzicke vjezbaonice, prostor za edukaciju i bina za izvodjenje omladinskih i kulturnih programa.

 Autor: Ljiljana Predragovic, Banja Luka, BiH
 Boogaloo - Julian Marley i Brain Holiday (support)

Veoma vazan reggae dogadjaj ce se odrzati u Zagrebu – Boogaloo klub (ex OTV dom), u cetvrtak 02. lipnja 2005. godine sa pocetkom u 21.00 sat. Julian Marley i njegova grupa Uprising band nastupili su na proslogodisnjem 5. Soca Reggae Riversplash festivalu u Tolminu (SLO), gdje su, vise nego zasluzeno, privukli veliku paznju medija. Marley, ce sa svojom ljubaznom ekipom, u okviru turneje po juznoj Europi prvi put posjetiti i Zagreb. Pocetno zagrijavanje publike povjereno je reggae grupi Brain Holidays, koja vec dvije godine uspjesno siri reggae vibracije po Zagrebu i okolini, a poznata je i sirom Hrvatske. Marley ce u okviru turneje po juznoj Europi tako najprije posjetiti Maribor / Stuk (01.06.2005.), Zagreb (02.06.2005.), Beograd (03.06.2005.) i Sofiju (04.06.2005.).

Autor: Sandi Maver, Nova Gorica, Slovenija
 Rototom / Sunsplash 2005 - Natjecaj

Rototom Sunsplash festival u sudjelovanju sa Rock Vibe i medijskim partnerima festivala (Frka, ZVPL, www.karantanija.com, Sponka TV, Carli TV) prvi put raspisuje natjecaj za reggae grupe sa podrucja Slovenije, Hrvatske i BIH. Natjecaj ce se vrsiti do 20. svibnja 2005. godine. Na natjecaj se mogu prijaviti grupe cijih clanovi (vecina clanova) imaju stalnu adresu ili da duze vrijeme zive u spomenutim drzavama, a rade / sviraju reggae ili tradicionalnu jamajsku ska / dub muziku, raggamuffin, dancehall, afro-reggae, samba-reggae i hip hop-ragga. Grupe koje sviraju mjesavinu ska, punk, harcore, metal i slicnih varijacija na ska muziku, organizator ce odbiti.

 Autor: Sandi Maver, Nova Gorica, Slovenija
 Wroclaw, Poland - Thanks Jimi Festival

Ovog ljeta u poljskom gradu Wroclawu odrzat ce se treci ulicni festival posvecen sjecanju na Jimi Hendrixa i njegovoj muzici. 2003. godine 588 gitarista je nastupilo na istorijskom trgu grada Wroclawa svirajuci zajedno pjesme Jimi Hendrixa. Slijedece godine bilo ih je vec vise od 900, a pridruzilo im se oko 1,500 posmatraca. Jos veci broj ih se ocekuje ove, 2005. godine. Thanks Jimi Festival je organizovan od strane najboljeg poljskog gitariste i interpretatora muzike Jimi Hendrixa - Leszek Cichonskog, koji ce rukovoditi ovim velikim skupom gitarista. Svi oni ce zajednicki svirati "Hey Joe", "Little Wing", "Wild Thing" i "Red House". Na tom festivalu ce se predstaviti i neki od najboljih gitarista Poljske.

 Autor: Dragutin Matoąević, Tuzla, BiH
 Luciano Pavarotti - Farewell Tour

Operna zvijezda, Luciano Pavarotti, nedavno je potpisao veliki ugovor za 40-dnevnu svjetsku turneju (Farewell Tour), koju ce postaviti impresario Harvey Goldsmith. Turneja prati poznatog svjetskog tenora na njegovim koncertima diljem Europe, Sjeverne, Juzne i Centralne Amerike, Jugo-istocne Azije, Juzne Amerike, Australije i Novog Zelanda. Od nama blizih destinacija izdvajamo koncert 21.05.2005. u Beogradu, Srbija i Crna Gora; te dva nastupa u Njemackoj - 10.09.2005. Dusseldorf & 14.10.2005. Stuttgart. Luciano Pavarotti, najpopularniji klasicni umjetnik u povijesti diskografske industrije, do sada je prodao gotovo 100 milijuna albuma i tijekom svoje dugogodisnje karijere ostao je ekskluzivni umjetnik koji objavljuje za kompaniju Decca Records. To je po trajanju najduzi ekskluzivni ugovor sa nekom major kompanijom.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
L. A. Jones & his Blues Messengers u Zagrebu

Zagrebacki Klub Purgeraj nastavlja sa praksom dovodjenja vrhunskih inozemnih blues glazbenika. Naime, 11.05.2005. godine, u srijedu, s pocetkom u 21h u klubu je ponovno blues spektakl. Po prvi puta u Hrvatskoj - L. A. JONES & his Blues Messengers (support: Little Pigeon's ForHill Blues). L. A. Jones je americki blues glazbenik, ljevoruki gitarist koji posljednjih 20 godina drži prosjek od cak 200 koncerata godišnje. Nesumljivo je jedno od zanimljivijih imena današnje svjetske blues scene. L. A. Jones u svome vlasništvu ima 15 snimljenih albuma od kojih svakako treba izdvojiti: album iz 1996.: "The Blues and Nothing Else" (number 1 blues album of the year, L. A. Jazz Times), album iz 1992.: "Steel Trap" (number 5 in the National blues charts). L. A. Jones, takoder, redovito snima i suraduje sa ostalim blues velikanima kao što su: pianist Pinetop Perkins, gitarist Otis Rush, saksofonist Joe Houston...

 Autor: Gordan Penava Pista, Zagreb, Hrvatska
 "Hal's All Star Guitar Night" festival

Po uzoru na americki "Muriel Anderson's All Star Guitar Night", glazbenik Damir Halilic Hal organizira "Hal's All Star Guitar Night" - festival gitare u rijeckom Hrvatskom kulturnom domu koji ce se odrzati 01. i 02. ozujka 2005. godine. Lista imena koja ce nastupiti nije nista manje impresivna nego na najelitnijim svjetskim dogadjanjima ovog tipa. Nastupaju: Tommy Emmanuel - Australia, Muriel Anderson - USA, Damir Halilic Hal - Hrvatska, Pierre Bensusan - Francuska, Franco Morone - Italija i Jacques Stotzem - Belgija. Rijecki "Hal's All Star Guitar Night" festival biti ce jedinstvena prilika za na jednom mjestu poslusati ove eminentne glazbenike cime se Hrvatska ukljucuje na svjetsku listu zemalja sa ovakvim zbivanjima. Javlja: Boba Kovac, Zagreb, Hrvatska.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Angelus (Zagreb) u Sisku

Jos jedan od niza koncerata koji dolaze u sisacki multimedijalni centar "Ozon". Ovaj puta se radi se o posve novom pop-rock sastavu - ANGELUS koji je osnovao Mr. Goody (Marijan Gudelj), nekadasnji klavijaturist JINX-a, svojevremeno (a i ne tako davno), izuzetno kreativnog i kvalitetnog hrvatskog pop sastava. Kulminaciju svoje kratke karijere dozivjeli su na doceku Nove 2005. godine nastupivsi na Trgu bana Josipa Jelacica u Zagrebu kada su svirali rame uz rame s velikim hrvatskim zvijezdama - Pipsima, Kawasaki 3P, Dado Topicem i grupom Time. Angelus ne namjeravaju "plesati samo jedno ljeto", vec se za svoj medijski proboj zele prikazati u najboljem izdanju sa konciznom i uigranom svirkom, profinjenim glazbenim stilom, sofisticiranim tekstualnim izrazom i vrhunskom produkcijom. Znaci li to da je na pomolu nova hrvatska supernova koja ce zasjajiti i daleko sire od okvira zagrebacke klupske scene? Da se ne dovodite u sumnju, dodjite i provjerite ove subote (22.01.2005.) u "Ozon" klubu u Sisku, ili pak na nekoj drugoj lokaciji koja ce vam biti najbliza jer od ovakvih glazbenika valja i ocekivati savrseni koncertni performance!

 Autor: Vladimir Horvat, Zagreb, Hrvatska.
 Aquarius Records - Tri nova DVD izdanja

Zagrebacka izdavacka kuca, Aquarius Records, oglasila se sa tri nova DVD izdanja.  Rijec je o poznatim imenima sa svjetske muzicke scene. Prvi DVD nosi naslov "We are Scissor Sisters and so are you" od benda Scissor Sisters, drugi je "Live in London" od benda The Cardigans, a treci je "Rock 'n' Roll circus" (na slici) od benda The Rolling Stones. Svako od navedenih izdanja ima svojih specificnosti i vjeruje se da ce naici na dobar prijem kod poklonika dobrih kompozicija. Javlja: Aquarius Records PR sluzba, Zagreb, Hrvatska.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Arsen Dedic - Aktivnosti

Arsen Dedic bi, podvlaceci crtu ispod odlazece 2004. godine mogao biti zadovoljan – prezivio je izuzetno tesku operaciju transplantacije jetre i izdao novi album, a u 2005. je usao s crtanim filmom. Kako pise zagrebacki "Vecernji list", krajem januara 2005. godine ce biti odrzana premijera animiranog filma "Sjene sjecanja", rezisera Milana Blazekovica, koji film opisuje kao svoje i Arsenovo autobiografsko djelo. "To je ozbiljan i temeljit autorski rad. Sve je pocelo od mog scenarija ili, kako ga ja volim nazvati, sjenarija, jer ipak je rijec o određenim sjenama. Prema scenariju je film trebao biti tamniji, ali Blazekovic ga je, sto mi se cini dobrim, ipak okrenuo vise svjetlosti i sretnijem zavrsetku", izjavio je popularni sibenski pjesmar. "Film pocinje u sibenskom Varosu, gdje sam rodjen, a onda se seli u Zagreb, gdje je Blaz rodjen. Mijesajuci ta dva elementa, dolazi do nekakva sazrijevanja, koje nas je spojilo", prepricava Dedic pricu 22-to minutnog filma. "Sjene sjecanja radili smo dvije godine jer su iznimno zahtjevne. Sada kad su gotove, vjerujem da ce privuci golemu pozornost", kaze Blazekovic, koji potpisuje i animirana ostvarenja "Cudesna suma", "Carobnjakov sesir" i "Cudnovate zgode segrta Hlapica". Ovaj ce film u biskope krenuti krajem januara 2005. godine, a nakon toga "Sjene sjecanja" ce se moci nabaviti i u DVD formatu.

 Autor: Zeljko Milovic, Bar, SCG  
 Beograd, SCG - Rat pirateriji

Kako navodi tirazni beogradski dnevni lsit "Kurir", tamosnja policija saopstila je da je sprovela odlucnu akciju suzbijanja piraterije, koja je trajala od 04. do 06. februara 2005. godine. Akcija je sprovedena u saradnji sa tuzilastvom i trzisnom inspekcijom, a sastojala se od hapsenja sitnih prodavaca. Policija je privela 55 osoba, od kojih je petorici odredjeno zadrzavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvrsili neovlasceno koriscenje autorskog i drugog srodnog prava i krivicno delo nedozvoljene trgovine. Policija je zaplenila 18.000 komada CD-a, DVD-a, DivX-a i drugih izdanja. Policija Beograda saopstila je da ce nastaviti rad na suzbijanju piraterije.

 Autor: Zeljko Milovic, Bar, SCG
 Boogaloo - Kawasaki 3P i Zadruga (support)

Nakon Antonije i albuma "Kawasaki 3P" (na slici), zagrebacka publika pamti grupu Kawasaki 3P i po nezaboravnim live nastupima. Prisjetimo se Pauka prije godinu dana ili njihovog nedavnog nastupa na manifestaciji "Fiju Briju" kada su zapalili pun Dom sportova u Zagrebu. Ovaj put, 05.02.2005. godine, Kawasaki 3P ce nastupiti u novootvorenom zagrebackom Rock Clubu Boogaloo. Rock Club Boogaloo nastavlja sa nastupima izvrsnih bandova. Na red je dosla grupa Kawasaki 3P, a drustvo na pozornici praviti ce im zagrebacka grupa Zadruga. Kawasaki 3P ima novu postavu. Pridruzio im se basista - Marijo (ex Pipsi), a prijasnji basista Viduka (ex Kojoti) presao je na gitaru!! Decki aktivno spremaju novi album, pa ce na svom koncertu odsvirati i 6 novih stvari!!

 Autor: Gordan Penava Piąta, Zagreb, Hrvatska
 Boogaloo - Rock and roll maskenbal

Kako je vrijeme maskara i karnevala tako vam Rock Club Boogaloo ove subote, 12.02.2005. godine, nudi sjajnu "maskiranu" svirku. Vecer pod nazivom - "Rock 'n' roll maskenbal" donosi dva banda i rock DJ-a, a program ce trajati do sitnih sati. Uz zvuke novog vala band Hakoona Matata ce se "prerusit" u Film, Azru, Haustore, Animatore i ostale novovalne heroje, te sigurno, dobro zabaviti sve ljubitelje glazbe 80-tih. Uz The Bugs, vratit cemo se jos vise u povijest i dozivjeti vrijeme kada je legendarna liverpoolska cetvorka, The Beatles, harala svijetom. The Bugsi osim izgledom, i zvukom podsjecaju na Johna, Paula, Georga i Ringa. Od njih cemo cuti mnoge hitove grupe The Beatles - od "Twist and shout", "Get Back", pa do "She loves you" ili "Let it be"... U svakom slucaju, zabava od strane ovog The Beatles revival banda je garantirana.

 Autor: Gordan Penava Piąta, Zagreb, Hrvatska
 Club Boogaloo - Blagdan Band

Od 15. sijecnja 2005. godine rock klub BOOGALOO (bivsi OTV dom, ili za starije RANS Moąa Pijade) u Vukovarskoj 68, Zagreb, ulazi u novu sezonu (pod novim imenom) i krece sa novim programom. Kako je otvaranje rock prostora u gradu pravi blagdan za ljubitelje rock glazbe tako je i prigodni band izabran za otvorenje - BLAGDAN BAND. BLAGDAN BAND je band sastavljen od najboljih rijeckih muzicara koji se zbog svojih obaveza u maticnim bandovima rijetko sastaju, ali zato svaki put publici pruľe izvanrednu svirku i sjajnu zabavu (sto im nije ni tesko buduci da to rade i za vlastiti gust). Mladi zagrebacki band ANGELUS otvorit ce koncert za Blagdan Band. Angelus su predvodjeni ex klavijaturistom Jinxa, Marjanom, a stilski su na tragu Evanescence i Red Hot Chili Peppersa. Dobre kritike koje su do sada pokupili tvrde da su jedan od mladih bandova pred kojima je sjajna buducnost.

 Autor: Gordan Penava Pista, Zagreb, Hrvatska
 Dragutin Matosevic - Interview za Lukavac Danas

Dragutin Matosevic, urednik web stranice Barikada (www.old.barikada.com) i urednik muzicko-informativne emisije Jeans generacija, dao je interview urednicima web stranice Lukavac Danas (www.lukavacdanas.info).  Razgovor je ukljucio razne teme - razmisljanja o mladima i njihovom polozaju u nasem drustvu, o motivima licnog angazovanja u domeni promocije mladih muzicara i muzicke scene ovih i sirih prostora, o multimedijalnom projektu Tuzlanska muzicka scena 2005, o ... . Pozivam vas da posjetite taj web site, procitate interview, a naravno, da pogledate i ostale interesantne sadrzaje koje Lukavac Danas nudi. Neki slican web site bih pozelio svim ostalim mjestima u BiH.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Kornelije Kovac - Aktivnosti

Prateci muzicke aktivnosti tokom novembra / decembra 2004. godine, doajena muzicke scene ovih prostora - Kornelija Kovaca (na slici), saznajemo detalje o mnogim vaznim dogadjajima sa ovih prostora.  Tako se mozete upoznati sa informacijama o Jazas koncertu na Kolarcevom univerzitetu (Beograd, 28.11.2004. godine), o humanitarnom koncertu odrzanom u sarajevskoj Zetri - "Hotel Evropa" (Sarajevo, BiH), kao i o manifestaciji Jutarnji List vam predstavlja Dadu Topica (Zagreb, 14., 19, i 27.12.2004. godine). Javlja: Kornelije Kovac, Beograd, SCG.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH

Arhiva 2004 | Arhiva 2005 | Arhiva 2006 | Arhiva 2007 | Arhiva 2008 | Arhiva 2009 |







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -