Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ROCK OTOCEC 2005
08.07.2005.-10.07.2005. / Otocec ob Krki, Slovenija
Prilog: Darko Budna, Koprivnica, Hrvatska


Let 3

Masio Ssaion

Kao jedini festival koji tradicionalno u svom programu, uz druzenje i dobru glazbu, najavljuje kupanje i zabavu u blatu - Rock Otocec 2005 - je na veliko odusevljenje prisutnih, i bez obzira na ekstremne (vrlo kisovite) vremenske uvjete - bio bolji, veci i zabavniji no ikada prije!

Vec prvog dana festivala je jaka kisa Rock Otocec pretvorila u jednu blatnu pozornicu koje nitko od prisutnih nije bio postedjen. Bilo je zaista nemoguce ostati cist, no ipak - to nikome nije pokvarilo dobro raspolozenje. Naprotiv!

Prije pocetka glazbenog dijela festivala, svakog dana, odrzavale su se razne najavljivane radionice, blatni sportski program, te izbor za "miss" i "mistera" blata i "miss wet T-shirt".

Glazbeni dio je zapoceo u petak, tocno u 17.30 sati, nastupom odlicnog mnogoclanog Komba Zlatka Kaucica koji je unio pozitivnu atmosferu sviranjem jazz-fussion-latino rocka. Vec od 19.00 sati, startao je band Pointless, pa nakon njih Kaoz i D.D.V., a od 20.45 sati zapoceo je nastup atraktivnog, sve zanimljivijeg i iskusnijeg Naio Ssaion koje predvodi vokalistica Barbara Jedovnicky. U 21.30 sati nastupili su Leeloojamais, a zatim, za zavrsetak prve veceri festivala, pobrinuli su se headlineri; Laibach, Pero Lovsin Band i Van Gogh cija je svirka potrajala gotovo do 03.00 poslje ponoci. Vrlo raspolozene brojne posjetitelje do 05.00 sati zabavljao je, u tzv."gostinskom ąatoru", DJ Kova.

Pero Lovsin Band

Pero Lovsin Band

Drugi dan, u subotu, nakon jutarnjeg aerobika, zabave u blatu, radionica, na glavnom stageu program su u 17.40 sati otvorili Day Out, Aperion, Levitan, Moonart, a u 19.20 sati započeo je nastup odličnog i perspektivnog mladog metal banda Phantom Lords iz Italije, a nakon njih nastupili su njihovi veseli sunarodnjaci – Plebs koji su na festivalu Rock Otocec nastupili i prosle godine. Od 20.40 sati, svoje umijece pokazali su K.U.T. Gas uspijeąno izvodeci soul & funk covere. Dobre vibracije proąirili su Dan D iz Novog Mesta, a onda se na bini, nakratko, sa svojom harmonikom pokazao legendarni - Lojze Slak. U isto vrijeme, ubrzane pripreme za svoj nastup, radili su Siddharta ciji nastup je trajao do ponoci. Potom je uslijedio scenografski atraktivan i glazbeno cvrst nastup grupe Let 3... Nakon njih, do 03.00 sata poslije ponoci, plesni ritam odrzavali su, tradicionalno raspoloľeni, Orleki... A do 05.00 sati, najupornije posjetitelje odrzavao je budnima DJ Danaja...

U nedjelju su glazbeni dio večeri otvorili Hush, Zurdov, Marsali, Tubestone, Adastra... Posebno moram pohvaliti pravi rock feeling koji su nam priuątili Zurdov izvodeći covere Billy Idola uz poneku autorsku pjesmu... Od 19.45 sati na sceni su bili lelujavi ska-reaggae The Flow, pa nakon njih Anavrin, Slon in sadez, te oko 22.20 sati, zestoki Emil Bulls... Od 23.55 sati, pa do 00.50 sati, festival Rock Otocec je svojim nastupom zatvorio Magnifico, nakon cega je uslijedio velicanstveni i tradicionalni vatromet, te kratak zavrsno-festivalski govor Francija Keka koji je posjetiteljima zahvalio na posjeti te zazelio ponovni susret na istom mjestu u isto vrijeme 2006. godine! Dakle, vidimo se ponovo u raju, na Rock Otoccu 2006!

Rock Otocec je definitivno dokazao svoju snagu kao bolji, veci i zabavniji no ikada prije, a sto svjedoci vise od 18.000 prodanih ulaznica i isto toliko zadovoljnih posjetitelja!



Autor teksta + fotosa:

Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -