Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DEVIL BOOGIE + VOODOO CADILLAC
23.09.2006. godine - Dom Kulture, Bosanski Novi - Novi Grad, BiH



Voodoo Cadillac, Brčko, BiH

Devil Googie + Voodoo Cadillac
23.09.2006. - Dom Kulture, Bosanski Novi - Novi Grad, BiH

Koncert dva odlična BiH sastava... U sklopu "Druge Novske biciklijade", u organizaciji Udruge MONO (Muzička omladinska organizacija Novi Grad), uz biciklističku utrku, dodjelu prigodnih nagrada i rekreaciju, prigodni koncert održala su dva vrlo zanimljiva sastava.

Prvi koji su otvorili koncert bio je trio Devil Boogie iz Brčkog koji su, premda u nedefiniranoj postavi (manjka im klavijaturist i osoba zadužena za samplove), uspjeli dočarati sav svoj psihodelično kraut-rockerski trip-hopom začinjeni glazbeni složenac u klasičnoj postavi bubnjeva, basa i gitare. Njihova prikazana glazba zbog manjka navedenog članstva djelovala je "šuplje", no veliki dio praznine nadopunjavale su minimalističke strukture basiste Mustafe Jakubovića i melodično - psihodelične kreacije gitariste i vokala Edina Džambića. Kroz jednosatni repertoar uz naslove poput "Budi sretan", "Pustara", "Pijun", "Šamanska mudrost", "Vrijeme grijeha"..., izveli su i nekoliko vrlo efektnih instrumentala - "Efekat", "Tuga"..., te se otprilike najbliže po svojoj zvučnoj i aranžmanskoj strukturi mogu porediti sa hrvatskim sastavima poput Kukuriku Street i Tene Novak. Tekstovi su im na domaćem vokabularu, obiluju duhovno-individualnim opsesijama (mistika, šamanizam, religija, snovi...), a više o njima možete saznati na www.devilboogie.com.


Devil Boogie, Brčko, BiH

Voodoo Cadillac, takođe iz Brčkog, posve je drugačije orijentirani trio koji je svojim psihodeličnim rockabillyem udahnuo BiH sceni frišku i originalnu atmosferu punokrvnog rock and rolla obilato nafilanu garažnom punk energijom na razmeđi Chuck Berrya, Dr. Feelgood, The Cramps, Godfathers, Partibrejkers... Zbog toga se prilikom njihove odlične pržione u trajanju od punih sat i pol vremena stvorila izuzetno dobra rockerska atmosfera, posebice prilikom izvedbe njihovih ultimativnih hitova "Voodoo Cadillac", "Terror Billy", "Poison Ivy", "Psychobilly"... Sva trojica (Adnan Murselović Party - gitara, vokal, Mirsad Redžić - bas i Damir Šerifović - bubnjevi) sjajno su potkovani i uvježbani instrumentalisti tako da su svoj scenski nastup začinjavali čestim gegovima i raznim sitnim štosevima kojima su samo dolijevali ulje na ionako uzavrelu atmosferu Doma kulture u Bosanskom Novom. U neko, možda i vrlo skoro vrijeme, valja ih očekivati i na nekoj od pozornica i klubova u Zagrebu, tako da ovaj sjajan koncertni trio nikako ne treba propustiti. Do sada su objavili samo jedan album, "Psychobilly", za Slušaj najglasnije, sudjelovali su na nekoliko kompilacija (između ostalog i na MCD-u "Tuzlanska muzička scena 2005" i "Bombardiranje New Yorka"), te imaju jedan živi album "Live Brčko 2006" u vlastitoj nakladi. Kontakt sa bendom Voodoo Cadillac: voodoocadillac_br@yahoo.com .

Organizatori, Udruga MONO, pokazala se vrlo fleksibilnom ekipom, te u skoro vrijeme u istom prostoru najavljuju još sijaset koncerata i različitih, glazbeno ponešto drugačijih događanja (metal, independent rock, reggae, ethno...). Stoga, valja biti strpljiv jer od ove, za sada skromne, ali složne momčadi, valja očekivati nova uzbuđenja.


Voodoo Cadillac, Brčko, BiH

Voodoo Cadillac, Brčko, BiH

Voodoo Cadillac, Brčko, BiH

Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -