Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009

VRIJEME I ZEMLJA
Rijeka, Hrvatska

Vrijeme i Zemlja
Rijeka, Hrvatska

Vatru rijecke glazbene scene zapalio je prvi rijecki rock LP album '70tih, kad se o albumima moglo samo sanjati. Cetvorica mladica iz Rijeke - Nenad, Davor, Marinko i Joško ostvarili su ono što nitko do tada nije. Usprkos bojkotu Radio Rijeke i tvrdnjama da je njihova ideja neostvariva.

Vrijeme i Zemlja, postala je rasadnik novih glazbenih ideja. Odjednom je sve postalo moguce. Upravo u tom okružju, nastala je kasnije i tržišno najuspješnija grupa Denis & Denis (Davor Tolja i Marina Perazic), te Xenia (Robert Funcic i Vesna Vrandecic), koji su s ViZ-om (Marinko Radetic i Joško Serdarevic), dijelili istu ritam sekciju.

Sama cinjenica da je koncert rock-šansone, u doba žestokog punka, ispunio dvoranu do posljednjeg mjesta, govorila je sama za sebe. Pjesme koje su izvodili ViZovci bile su nenametljivo provokativne, a glazbena interpretacija na zavidnoj razini. Nažalost, ili na srecu, grupa se nije dugo održala, jer se Nenad preselio u New York, Marinko u Munchen, a dvojac bez kormilara je ostao u Rijeci, i dalje se glazbeno usavršavajuci kroz razne grupe.

Davor je s grupom Denis and Denis osvojio glazbeno tržište u Hrvatskoj i bivšoj državi. Grupa Xenia s Marinkom i Joškom bila je pak ljubimica kritike (autor i pokretac je bio Robert Funcic), a Nenad se uspješno nosio s najboljima na svijetu, na nosacima zvuka u društvu clanova grupe U2, Pavarottia, Leonarda Cohena, Bruce Springsteena, clanova grupe The Band, Richie Havensa, Indigo Girls, i mnogih drugih, nastupao na Woodstocku i sveukupno prodao preko dva milijuna nosaca zvuka, napisao glazbu za pregršt igranih i dokumentarnih filmova u društvu Michaela Yorka, Martina Sheena, Kevina Spaceya. Bio je predstavljen na TV-u u skoro svim zemljama svijeta, osobito za vrijeme Hrvatskog Domovinskog Rata kad se branila Hrvatska samostalnost.

Ako mislite da je ovo kraj i samo dobra zabava nakon 30 godina, varate se. Nenad Bach i ekipa spremaju iznenadenja. Album Nenada Bacha - ''Vrijeme i zemlja'' USKORO U PRODAJI...

Web link: www.NenadBach.com

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas OliverDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -