Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

LITHIUM RECORDS NEWSLETTER BR. 2
Vladica Mladenovski, Skopje, Makedonija

"Lithium Records Newsletter br. 2"

- SKOPJE ZA PRV PAT NA MTV GERMANY. (MTV i oficijalno e glaven mediumski sponzor na promotivnata turneja na KRAFTWERK. - 16.06.2005);

- KRAFTWERK INTERNATIONAL DISCOGRAPHY. (Se shto ste sakale da znaete za oficijalni-bootleg izdanija na KRAFTWERK objavuvani nasekade niz svetot);

- DOBRA ZABAVA NA SITE POSETITELI NA SKOPJE SOUNDS GOOD FESTIVAL-OT I HAINEKEN OFF FEST IM POSAKUVA LITHIUM RECORDS. (Stegnete gi zabite i izdrzete…. Skopje veke nalikuva na vistinski urbana kulturna metropola…);

- AKREDITACII; (Za prijatelite novinari, vazni informacii);

- SUPERHIKS ja butkaat turnejata "so Sengen do Seveningen" po SLOBODNA EVROPA;

Odime so red.

- Po objavata deka MTV EUROPE ke snima del od nastapot na Skopje Sounds Good festivalot, pomalku iznenaduvacki za nas stigna informacijata deka oficijalen mediumski sponzor na promotivnata turneja na KRAFTWERK, Minimum – Maximum, ke bide MTV GERMANY. Vo podocneznata komunikacija bevme informirani deka toa podrazbira reklama za celokupnata turneja na KRAFTWERK, a koja – kako shto veke ste informirani - go opfaka i Skopje, na MTV GERMANY. Pokraj klasicnata reklama (datum i mesta na odrzuvanje), MTV GERMANY ke sprovede i (voobicaeno za zapad) "winner contest", shto pak podrazbira dodeluvanje na besplatni vleznici za najuspeshnite. Ke ni bide navistina drago dokolku i vie ucestvuvate na ovaa nagradna igra na MTV GERMANY i so toa dobiete i nekoja nagrada - vleznica za koncertot na KRAFTWERK vo Skopje, 16.06.2005. No, koga ke imame poveke informacii, ke bidat plasirani preku ovoj newsletter.

- E, ova e samo za onie vistinski (DIE HARD) fanovi na KRAFTWERK. Ova bara vreme i nervi da se prelista, obraboti….a dokolku sakate i da gi poseduvate site…..i dosta finansii. Proverete na: http://home.t-online.de/home/520078056126-0001/discog.htm .

- Timot na LITHIUM RECORDS najiskreno im posakuva dobra zabava na site onie shto vo narednite dve nedeli ke gi posetuvaat dvata izvonredni festivala: SKOPJE SOUNDS GOOD i HAINEKEN OFF FEST. Veruvame deka i dvata festivala ke bidat odlicna moznost za krevanje na adrenalinot kaj site ljubiteli na dobrata muzika. Zatoa podgotvete se psihicki, fizicki a bogami i finansiski, i vpushtete se vo avanturata narecena: dobra zurka. I koga seto toa ke zavrshi, koga potta ke se isushi i koga teloto ke se odmori dobro….VNIMAVAJTE… kreshendoto doprva sleduva, na 16.06.2005-ta…. pionerite na elektronskiot zvuk…. ili pak bendot koj shto go ima pocesnoto mesto vo secija fonoteka, osobeno vo onie na: FAITHLESS, GUS GUS, THIEVERY CORPORATION, TRANSGLOBAL UNDERGROUND….no i vo mnogu drugi: CARL COX, KEVIN SANDERSON, DJ TIESTO…….. koncertot na KRAFTWERK !!!!!!!!

- Ova e informacija za site onie shto posakuvaat da stignat do akreditacija za sledenje na koncertot na KRAFTWERK.

Menadzmentot na KRAFTWERK ne izvesti deka tie svojata odluka (za akreditacii i back stage pass kako i za eventualna press konferencija) ke ja donesat na 13.06.2005. Istiot den i nie ke vi gi dostavime do vashite redakcii. Dotogash, onie koi sakaat da dobijat akreditacija, ke treba da se potrudat da gi dostavat potrebnite informacii za licnosta koja se akreditira (CV) kako i kratko CV za mediumot vo koj rabotite, no isto taka i isecoci - objavi vo koi ste gi spomenuvale KRAFTWERK ili pak sega go najavuvate ovoj koncert. Znaci, post objava za nastanot, ne e neshto shto tie go prifakaat kako sledenje na nivnata rabota i moznost da odnapred dobiete akreditacija.

- Vasite i nashite milenici, SUPERHIKS, skoro ja privrshuvaat svojata turneja po SLOBODNA EVROPA , a im ostanaa uste nekolku koncerti po Avstrija, Shvajcarija, Germanija, Ceshka.

So pocit,

Timot na Lithium Records

Vladica Mladenovski, Skopje, Makedonija
grga@lithiumrecords.com.mk








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -