Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Nove nade
VEGA
Split, Hrvatska


VEGA
Biografija


Splitski metal bend Vega postoji još od 1997. godine kada ga je osnovao njegov vokal, tekstopisac i frontman Dražen "Dr. Azen" Markotić. Vega je bend koji se može pohvaliti najodanijim fanovima na području Hrvatske, a sve radi požrtvovnosti, velikog broja nastupa i imagea koji bend promovira.

Bend Vega je do 2004. godine snimo velik broj demo materijala. Iste godine potpisuje ugovor s Full Metal Jacketom (Zagreb, Hrvatska) i izdaje vrlo dobro prihvaćen album "Iz sjene dubina". Održavaju i promotivnu turneju jednostavno nazvanu "... Iz sjene". U ljeto 2004. godine u bendu dolazi do određenih nesuglasica i bend se razilazi, ali Dr. Azen vrlo brzo nalazi nove članove. Nova postave se sastoji od slijedećih muzičara: Dražen "Dr. Azen" Markotić - vokal, Hrvoje "Oktopod" Grubišić - bas gitara, Tomislav Ljubičić - gitara, Luka Banović - gitara, Nikola Džaja - bubanj.

Planovi za budućnost - članovi benda Vega su sada pred ulaskom u studio radi snimanja drugog albuma. Same pripreme teku već dugo jer se inzistira na dvije stvari: bolja produkcija i dvojezičnost albuma. Na tome se inzistira zbog velike razine zanimanja stranih promotora i stranih časopisa za novi materijal benda Vega, koji je ove godine učinio puni krug i vratio se svojim true heavy / thrash korjenima.

Album (nosi naziv "S trnom u srcu") nije sniman u studiju Full Metal Jacketa, već su se članovi benda Vega sami uhvatili organizacije, tako da je album sniman u Livnu (bubnjevi), Sarajevu (gitare i bas gitara), te u Splitu (vokal), dok se produkcije uhvatio Boris Stanić (već radio kao suradnik na posljednjim albumima grupa Rammstein i Apocaliptica).

Može se reći da se članovi benda Vega već sada, poslije izlaska svog drugog studijskog albuma, pripremaju za proboj i na strana tržišta, kontaktirajući organizatore, promotore, izdavače, te druge izvođače, i s zadovoljstvom istiću da je album "S trnom u srcu" poprilićno eksponiran zahvaljujući masovnom odazivu ljudi koji su bili kontaktirani i zamoljeni za pomoć. Zvanična promocije neće izostati - kako na Balkanu, tako će biti uprilićena i u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Poljskoj..., a zahvaljujući određenim ljudima, i u SAD-u. Sve u svemu, slijede velike godine u povijesti splitskog benda Vega.Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -