Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ANTENAT
sub reggae, dub, ska band
Zagreb, Hrvatska

Antenat je bend koji se rodio još davne 1997. godine na inicijativu nekoliko klinaca (tada na kraju svog osnovnoškolskog obrazovanja) koji nisu znali svirat, a htjeli su. Počeli su kao tipičan kvartet sa bubnjem, basom, gitarom i vokalom. Sviralo se sve i svašta, mijenjale su se faze i stilovi. S vremenom se postava benda širila te je nakon poprilično dugog perioda, uz rad na sebi i upornost, stvoren prepoznatljiv sound. Antenat dobiva svoje mjesto na sceni u prvoj polovici 2003. godine nakon nastupa na 'Punk reggae fiesti' u Močvari i u KSET-u u ulozi predgrupe poznatom britanskom bendu 'King Prawn'. Nakon toga nižu se svirke po zagrebačkim klubovima i Hrvatskoj, od kojih se izdvajaju one na 'Open festu' u Rijeci, 'Dirty old festivalu' u Velikoj, '2nd seasplash reggae fest-u' u Štinjanu, te open airu povodom proslave dvadeset godina rada 'Stojedinice' i petnaest godina rada Denykena. Band također u dva navrata gostuje u Sloveniji te u eteru radija 101 u emisiji Zabavište.

Nakon sedam godina postojanja izlazi njihov album prvijenac, pod nazivom 'Subing' u izdanju Zvuka Močvare. Radi se o albumu sa 17 pjesama koje su proizvod rada benda u 2002. godini, te nešto više u 2003. godini. Snimljeni materijal prožet je utjecajima više vrsta glazbe gdje najviše do izražaja dolaze reggae, dub i ska, ali ne u svom izvornom obliku. Tako je taj stil, od strane benda, nazvan sub reggae. To je izmišljen pojam koji nema nekog dubljeg i preciznijeg značenja već je tu samo lakšeg snalaženja i lakšeg definiranja vrste muzike u slučajevima kada je to potrebno. Materijal je sniman u veljači, ožujku i travnju 2004. godine.

U grupi Antenat žive i rade: Bare - bas, Gajer - sint, Fiket - gitara, Boris - gitara, didge, Bojan (dolibasija) - bubanj, Medo - truba, backvokal, Nenad (rhythm tribe, afion) - vokal, perkusije. Toj stalnoj postavi nedavno su se pridružili i Marin - čovjek na laptopu zadužen za razno razne zvukiće i atmosfere i Skvorc - čovjek na saksu.

Zvuk na albumu upotpunili su Tudor i Kova (Leut Magnetic) na tenor i bariton saksofonu, Tanja (afion) na flauti i Mario Merđan na akustičnoj gitari, koji je ujedno, zajedno sa ostalim članovima, radio produkciju albuma "Subing".

CD sadrži multimedijalni dio sa kratkim filmom iz studija Red Light u kojem je album sniman, kontaktom, te novostima za koje je potrebna veza s internetom. Proširena verzija grupe "Antenat" promovirala je svoj prvi album 20.11.2004. godine koncertom u Močvari, gdje su kao gost nastupila i grupa Bilk.

Kontakt:

www.antenat.com
antenat@antenat.com
Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -