Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Billy's private parking
Ljubljana, Slovenija

BAND POZITIVNEGA POP ROCKA, ZNANI PO DINAMIČNIH ROCK KONCERTIH, NEUSTAVLJIVEGA MAGNETIZMA POSLU©LJIVE AVTORSKE GLASBE IN UDARNIH ROCK PRIRED

BPP so očitno zelo priljubljeni in imajo ogromno oboľevalcev. V zadnje pol leta so doľiveli velik vzpon (po MMS-u – Hitfest (drugi!), 1. mesta na glasovanjih in lestvicah (RGL, popevka tedna-večkrat, Planet 10,...), ątevilni nastopi po TV (E+, Spet doma, TLP, ..), EMA 05, ątevilni koncerti, od 17.05.2005 pa odličen novi album Insomnia...

Posneli so tri videospote: Prvi videospot za pesem Brez besed (reľija: Ven Jemerąič) iz prvenca se je pojavila predlani in dolgo osvajala prva mesta na TV in radijskih lestvicah. Za njimi je tudi drugi videospot za balado Modra pravljica (reľija: MidasFilm), naslovno pesem albuma, ki se je ravno tako priljubila posluąalcem. Trenutno je na slovenskih lestvicah hipnotični singel z naslovom Neon (2. mesto na Videospotnicah, 1. mesto na Non-stop music, popevka tedna na Radio Kranj itd), katerega spremlja kvaliteten videospot (reľija: Peter Bratuąa).

BPP so igrali po vsej Sloveniji, od klubskih koncertov (npr.: Orto, Hound dog), ątudentskih koncertov in brucovanj (npr. Gorenja vas, Postojna, Bela Krajina, Ljubljana, Nova Gorica, Trzin itd) in Zelenem gaju, do večjih prireditev, kot so Vrhniąka noč, Noč v stari Ljubljani, Evrofeąta na Preąernovem trgu, veliki Boľični rock koncert v Postojni, Festival Prepih v Ajdovąčini, Bovec na Silvestrovo, Dnevi piva, Zagorje Pod ąotorom, Pozdrav poletju itd …

Medijsko so precej priljubljeni, saj se v tiskanih in TV medijih redno pojavljajo, zlasti v popularnih revijah in na TV lestvicah.  Najbolj vroča novica je njihov nastop na festivalu MMS 15. julija v Portoroľu, kjer so kot edini rockerski bend v finalu predstavljali udarno rock skladbo ©e verjamem (v srce).

BILLY'S PRIVATE PARKING so…

Sergej Pobegajlo (Krom, Junaki nočne kronike, Ognjerezi, Bombe, Vili Resnik band), ki ga poznamo kot avtorja ątevilnih uspeąnic in je prodrl tudi na tuja trľiąča, igra kitaro, je pa tudi avtor večine pesmi na omenjenem albumu. Bas kitarist je Martin Rozman, ki smo ga ľe videli in sliąali zlasti pri Kantor, bobnar pa Jure Rozman (Miss Bee). Pevka Urąka Majdič je hkrati avtorica večine besedil na ploąči, poleg tega pa uspeąno piąe tudi za celo vrsto slovenskih izvajalcev.

Kot zanimivost naj dodamo, da je lani iząel The Knackov (nam najbolj poznan po uspeąnici My Sharonna) novi album, na katerem se nahaja tudi skladba Seven Days Of Heaven, katere avtor je Sergej Pobegajlo. Sergej (kitarist pri BPP) je tudi v Sloveniji uveljavljen avtor in producent. Tako je poleg BPP pisal tudi za Tinkaro Kovač, Suzana (ex Panda), Miran Rudan itd.

Najpogostejąe vpraąanje: Od kod ime? Sergej je glasbeno ustvarjal v Los Angelesu, preden se je vrnil v Slovenijo in zbral dobro "ekipo"; za bend. V L.A.-ju je dobil idejo za ime benda: ob pogledu na smeąen, ročno izdelan znak s tem napisom na praznem parkiriąču za 3000 parkirnih mest, kjer je neki Billy rezerviral eno osamljeno mesto, se je zdela to ravno prav "nenavadna" ideja za ime benda. Ljudem se je ime sprva zdelo čudno in teľko izgovorljivo, zdaj pa so ga ľe dodobra osvojili. Skrająana imena pa so Parkingi, Billy-ji ali kar BPP.

Pri zaloľbi Hipersound Records so BPP septembra 2002 izdali svoj prvenec, album Modra pravljica, ki je pestra zmes kvalitetnega popa in roka.

Prvi videospot za pesem Brez besed (reľija: Ven Jemerąič) z albuma Modra pravljica sta se pojavila predlani in ąe vedno osvaja posluąalce. Za njimi je tudi drugi videospot za balado Modra pravljica (reľija: MidasFilm), naslovno pesem albuma. Trenutno je na slovenskih lestvicah singel z naslovom Neon, katerega spremlja kvaliteten videospot (reľija: Peter Bratuąa).

Reľiser Neona, Peter Bratuąa, ki je bil med drugim leta '91 direktor fotografije pri Babica gre na jug, je bil nagrajen za ątevilne TV oglase (1x zlata, 2x srebrna nagrada na Zlatem bobnu, 3x-ni zmagovalec na Slo. oglaąevalskem festivalu, trikratni zmagovalec na Hrvaąkem nacionalnem oglaąevalskem festivalu, dobitnik srebrnega jabolka na MIAFu v Moskvi itd), ter posnel predlanski videospot Angel (Tabu).

BPP pripravljajo ľe novi album, za katerega pravijo, da bo vključeval veliko modernih zvokov in zanimivih inątrumentov. Najnovejąa skladba, Neon, predstavlja most iz prejąnje, mehkejąe pop rock glasbe v trąo, a ąe vedno, kot pravijo sami, spadajo v "strujo" rock s srcem.

Kontakt:
 MANAGER: Tomaľ  Majdič
041 287 388
bpparking@hotmail.com
www.billysprivateparking.net
KLUB BILLY'S PRIVATE PARKING:
Levarjeva 18, 1000 Ljubljana








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -