Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Glazbeni vrtuljak Yamahe i Euro-Unita
B. P. Club, Zagreb, HR
20.-25.02.2006.


Foto: Davor Hrvoj
Tango Appassionato

GLAZBENI VRTULJAK YAMAHE I EURO-UNITA
B. P. Club, Zagreb, Hrvatska

(20.-25.02.2006.)

U zagrebackom B. P. Clubu odrzan je Glazbeni vrtuljak Yamahe i Euro-Unita. U B. P. Clubu je od 20. do 25. veljace 2006. godine odrzan Glazbeni vrtuljak Yamahe i Euro-Unita. Tijekom sest veceri nastupilo je sest stilski razlicitih skupina i solista, a B. P. Club se jos jednom potvrdio prostorom koji udomljuje, ne samo jazz, vec i umjetnike drugih umjetnickih pretenzija. Iako bez velikih zvijezda, priredba je tijekom nekoliko veceri privukla dostatan dio publike koja je uz solidne izvedbe pomogla u kreiranju poticajne atmosfere.

Foto: Davor Hrvoj
Philadelphia Jerry Ricks

Vrtuljak je svojim solo nastupom otvorio americki blues gitarist i pjevac "Philadelphia" Jerry Ricks. Svirajuci akusticnu gitaru - ostvarivsi odlican zvuk - odrzao je malu skolu bluesa. Prosetao je povijescu bluesa, odao pocast znacajnim blues glazbenicima, ali i gradovima, krajevima i dogadjajima koji su odigrali znacajnu ulogu u razvoju te glazbe i njezinih smjerova. Vlastite skladbe i standarde izvodio je opusteno i prorodno, s lakocom autenticnog blues glazbenika.

Foto: Davor Hrvoj
Uros Peric i Primoz Grasic

Slovenski klavirist i pjevac, Uros Peric, vec dobro poznat publici u B. P. Clubu, ovom je prigodom nastupio je uz trio slovenskog gitarista Primoza Grasica. Nakon hardboperskog instrumentalnog uvoda s Hancocokovom glazbom, Grasicevu se triju pridruzio i Peric koji uspjesno oponasa Ray Charlesa, ne samo u glazbenom smislu, vec i pokretima, gestama i po ponasanju. Izvodeci skladbe iz Charlesova repertoara, donio je duh velikana iako je uz ovu ritam sekciju bio blizi jazzistickom pristupu.

Nostalgicno prisjecanje na stare dobre vrijednosti urbane zabave, ali u posve drukcijem kontekstu, donio je Tango Appassionato. Sam zvuk violine, akusticne gitare, harmonike i kontrabasa, ucinio je njihov nastup drukcijim i zanimljivim. Njihov je tango podlozan promjenama, posebice zbog utjecaja romske i starogradske glazbe. Najuvjerljiviji je bio vodja skupine, violinist Josip Novosel koji je kao glavni solist iskazao vitruoznost, ali i duboku osjecajnost.

Foto: Davor Hrvoj
Viktor Vidovic

Gitarist Viktor Vidovic, poznatiji u klasicarskim krugovima, predstavio se raznovrsnim programom sastavljenim od djela Domenico Scarlattija, Heitor Villa Lobosa, Paco de Lucie, Alfija Kabilja, Isaac Albeniza, Antonio Carlosa Jobima i drugih. U svojem se nastupu pozivao na utjecaje rocka, flamenka i druge, ali uvijek u duhu klasicne glazbe.

Foto: Davor Hrvoj
Cszaba Deseo & Hot Club Zagreb

Gypsy swing trio Hot Club Zagreb nastupio je zajedno s madjarskim violinistom Csaba Deseom. U nepretencioznom nastupu, jamsessionskog karaktera, izvodili su najpoznatije skladbe iz swing razdoblja: "Stardust", "Sattin Doll", "Sweet Georgia Brown", "Nuages", "Lady Be Good" i druge. Prilagodivsi se svojem gostu, izvodili su ih u baladnom kontekstu, mirnije i opreznije nego sto to cine na svojim samostalnim nastupima.

Foto: Davor Hrvoj
Peter Weniger & Trio Primoza Grasica

Priredbu su svojim nastupom zakljucili njemacki tenor saksofonist Peter Weniger uz slovenski trio Primoza Grasica. Izvodili su standarde i Wenigerove skladbe pristupom mainstream jazza, ali sa snaznim rockerskim nabojem. Uz poticajnu pratnju dojmljivi su bili Grasic i Weniger, glazbenici sjajne tehnike, ali i feelinga koji su posebice odusevili u dvije duo izvedbe balada. Bio je to promjeren svrsetak ove uspjele priredbe.


Autor:

Davor Hrvoj
Zagreb, Hrvatska
davor.hrvoj@zg.t-com.hr
www.jazz.hr









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -