Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

KRISTINA
"Ostrvo snova"
(City Records) 2005. CD
Modern pop - SERBIA & MONTENEGRO

Par dana po izlasku albuma Kristine Savic, dobio sam ljubazan poziv od njenog supruga, Vlade Savica, inace, priznatog glumca, da ukoliko budem nasao za shodno i ocenim izdanje kao intersantno, na promociji kazem par reci o istom. Priznajem, da iako cesto na promocijama "odrzim" po koje slovo o albumima, bio sam donekle zatecen, jer o samoj Kristini i njenom opusu sam malo znao, a da bih svojim prisustvom "participirao" na promociji, morao je biti ispunjen jedan uslov, a to je da mi se materijal kao kriticaru svidi. Ali, taj najvazniji uslov bio je ispunjen jer mi se album svideo, i sve ostalo teklo je svojim tokom.

Kristina je tokom proteklih godina svoje glasovne mogucnosti pozajmljivala mnogima, a takodje je bila u pratecem bendu Zdravka Colica. Pre aktuelnog, objavila je i jedan album za "PGP RTS", koji nije dobro prosao, a moze se reci da je imao i nezapazen tretman.

"Ostrvo snova", njen drugi po redu album, ujedno i nije tipicno izdanje, kakva se nalaze u katalogu "City Recordsa". Kristinin muzicki izbor orijentisan je ka popu, ali ne onom ovdasnje izrazito estradne orijentacije, koji kroz sebe vuce elemente raznih folk i kvazi folk idioma. Uz poznatog studijskog vuka, gitaristu Vladana Vuckovica - Paju, koji je sa svojim bendom, kao deo ekipe, ucestvovao na albumu. Kristina je autor materijala, dok je za tekstove bio zaduzen pomenuti suprug Vladan.

Na albumu se naslo 9 numera, koje je izuzetno dobro producirao Perica Kaludjeruvic, uz asistenciju Paje Vuckovica. Same pesme kao i atmosfera na albumu balansiraju izmedju pitkog urbanog popa do jazz popa, studijski kvalitetno i "ukusno" odsviranog. Na nekim mestima materijal kojeg Kristina interpretira zna da podseti na dane beogradskih sastava Bel Tempo i Oktobar 1864, kada je ovaj zvucao bolje i interesantnije. Nekoliko numera imaju izrazitu hiticnu dimenziju, kao sto su: "Swing", "Sanjam a budna sam","Moram da znam", "Zelim ti ljubav".

Sve u svemu, "Ostrvo snova" predstavlja prijatno iznenadjenje kada govorimo o popu, kojeg najcesce u vrlo losoj formi imamo prilike da cujemo na ovim prostorima. Ali, sada sledi drugi i tezi deo, kako doci sa ovim albumom do sto sire slusalacke populacije. Nadam se da ce Kritina, kao i njen suprug Vladan koji obavlja u vecoj meri i ulogu managera, naci nacin da ovaj materijal koji to i zasluzuje bude u javnosti adekvatno predstavljen i promovisan.

Ocena: 8,5 / 10
www.cityrecords.co.yu



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja -
oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun
Serbia & Montenegro

e-mail: lokbis@eunet.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -