Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage
11. HGF 2007.
Predizbori za Rock Otočec 2007
Prilog: Darko Budna


11. HGF 2007
Predizbori za Rock Otočec 2007.

HGF ima državni karakter i to je festival na kojem nastupaju rock sastavi s područja čitave Hrvatske koji još nemaju objavljene vlastite nosače zvuka, a sviraju isključivo vlastite autorke pjesme. Festival su osnovali i bili glavni organizatori: Udruga NUSHUZ-UO, Radio Zabok i Dvorac Gjalski. Prve je godine kontinuirano trajao kroz dva i pol mjeseca s gostovanjima glazbenih sastava iz Velike Britanije, Austrije i Slovenije, te više poznatih hrvatskih bandova kao što su Zadruga i Overflow. Emitirane su cjelovečernje TV emisije "Vidikon" i "Van struje" - posvećene HGF-u. Gostovanja u drugim TV emisijama bila su česta, kao i gostovanja na svim ozbiljnim radio postajama. Predsjednik stručnog žirija bio je g. Ante Batinović, a prvi pobjednik HGF-a bila je grupa Stampedo koju je HGF tim proglašenjem gurnuo u sam vrh hrvatske glazbene scene.

Druge godine, HGF je održan u prostoru zabočke kino dvorane. U četiri polufinalne i finalnoj večeri, festival je pratila i HRT. Predsjednik žirija bio je, jedan od naših najpoznatijih glazbenih kritičara, Aleksandar Dragaš, a pobjedio je sastav Pun Kufer.

Zbog nedostatka adekvatnog prostora, propasti Radio Zaboka i nemogućnosti financiranja takvog projekta, HGF se seli u okrilje Dvorca Gjalski gdje mu se osigurava kontinuitet, potrebna logistika i kvaliteta. Tako su naredni festivali uvijek opravdali svoje postojanje i zadržali kontinuitet održavanja. Prošle godine HGF se je zbog nedostatka adekvatnog prostora u Zaboku, na žalost, održao u Bedekovčini. Udruga MRAZ preuzela je organizaciju HGF-a, uz punu potporu i pomoć osnivača.

Dosadašnji pobjednici su bili:
HGF 1996. - STAMPEDO (Zagreb)
HGF 1997. - PUN KUFER (Zagreb)
HGF 1999. - ĐUBRIVO (Split)
HGF 2000. - MEGABITCH (Pula)
HGF 2001. - POPPINS (Rijeka)
HGF 2002. ELEKTRIK BUTTSHAPERZ (Varaždin)
HGF 2003. - THA B INSIDE (Rijeka)
HGF 2004. - TRANZISTORI (Zagreb)
HGF 2005. - ADASTRA (Zagreb)
HGF 2006. - MINIMUM SYSTEM REQUARIMENT (Zagreb)

Ove (2007.) godine je iz velike količine pristiglih demo radova odabrano 24 izvođača koji su nastupili u 4 vikenda (subote) u konkurenciji od 6 izvođača po večeri. Uz otvorenje HGF-a koje je na rasporedu u petak, 18. V 2007. sa izvođačima izvan konkurencije (FLYING RABBIT, PROXIMITY, ZVIS ZAGORSKI LIST, UROK, FUK FEDERI i T KAO KRAVA), izabrani su:

19. V 2007. - KOH (Karlovac), CLONE AGE (Čakovec), HEROINA (Zagreb), BEBE NA VOLE (Zagreb), SAKE (Pula), SOUNDBRINGER (Zagreb)
26. V 2007. - FURIAE (Zagreb), FRAGMENT (Zagreb), TRIK (Zagreb), SHEITANS (Županja), VOODOO LIZARDS (Varaždin), ONLY TU (Rijeka)
02. VI 2007. - NIKAD ROBOM (Zagreb), WAVERACK (Zagreb), D POLIKKIA (Zagreb), PRETTY LITTLE N.M. (Zagreb), KRIZA (Trogir), HI FJU (Zagreb)
09.VI 2007. - MIKI I SREBRNI MIŠEVI (Karlovac), TIED UP (Trogir), F.A.U. (Zagreb), IMPULS (Zagreb), REDROOSTERS (Osijek), BOLESNI UM (Zagreb)

U finalnoj večeri nastupili su pobjednici svake večeri + specijalni gosti KUD Idijoti. O pobjednicima je odlučio žiri sastavljen od 3 stručne osobe (3 glasa), sami izvođači (1 glas) i publika (1 glas). Finalna večer 11-tog HGF 2007 održana je 16.06.2007. - Dvorana POU, Zabok (HR), a nastupili su: F.A.U. (Glavinjina kraj Ivanje Reke), HEROINA (Zagreb), SAKE (Pula), VOODOO LIZARDS (Varaždin), PRETTY LITTLE NIGHTMARE CREATURES (Zagreb) + specijalni gosti KUD Idijoti. Pobjednici RO predizbora su; SAKE (Pula) i HEROINA (Zagreb)!



Autor priloga:

Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -