Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
Mi 2
RTV Slovenija 2. Program, Val 202 - 19.11.2010 ob 22,30
Foto: Mare Vavpotic

Mi 2
RTV Slovenija, 2. Program, Val 2020 - 19.11.2010 ob 22,30

RADIO SLOVENIJA, 2. Program, Val 202 - petek, 19.11.2010 ob 22.30 - Mi2 IZŠTEKANI V DRUGO

"Navkljub vsej izumetnicenosti tega sveta Mi 2 ostajajo pri zdravi kmecki logiki in v pristnem okviru rokenrola. Rokenrol je odgovor na vso prekleto pametnost tega sveta, ki je že tako zelo pameten, da je na tem planetu že vse skupaj zajebal, pa je še zmeraj najpametnejši. Hvala bogu, da obstaja rokenrol."

S temi besedami je Mohor Hudej zakljucil letos izdano "Biografijo Mi 2". Knjigo, ki ni le sila simpaticno in zanimivo branje o šestih srcnih fantih v nekem prostoru in casu, temvec tudi vaša domaca naloga. Ce je še niste prebrali, morate to storiti do tega petka. Aja? Le zakaj, porecete? No, res je, da vas, ce naloge ne opravite, verjetno ne bo zadela slaba ocena. Tudi slaba vest vas najbrž ne bo prevec razjedala. Slabo pocutje ali slab zadah bosta prej odvisna od tega, kar boste pojedli, kot od neprebrane knjige. Z nicimer od tega vam v temle pisanju, ki že nevarno prerašca v pismo srece, ne grozimo. A vendar se izplaca. Prebrati knjigo, preposlušati albume, ki se morda že malce prašijo na polici, in jim dodati zadnjega, šestega z naslovom "Rokenrol". Tudi ta je izšel letos, ce ste morda spregledali. Ko boste vse to storili, boste zares pripravljeni.

V petek, 19. novembra 2010, bodo Mi 2 po skoraj osmih letih znova stopili v velik prazen radijski studio in ga napolnili s tem, kar znajo. S tem, kar so. Z glasbo, besedo in neunicljivim duhom benda, ki se z rokenrolom ni zacel ukvarjati zaradi neredkih puhlih motivov, ki prevevajo popularnoglasbeni svet. In ki zaradi njih tudi prenehal z rokenrolom ne bo. Po nekajurnih pripravah bodo ob 22.25 le za radijske poslušalce nastopili v oddaji "Izštekani" na Valu 202. In to že drugic. Prvic je bilo januarja 2003. Akusticen zvok, glasbeni gostje in odlicno muziciranje. Rezultat, ki je dolgo odmeval, je bil videospot za pesem "Odhajaš", izvedeno v oddaji. Kako se bodo izštekali tokrat? Obljubljajo, da še mocneje. Da ne bo pomote, v izštekanem jeziku to pomeni, da bodo še bolj akusticni. Ponazoriti želijo razpoloženje iz gorce, v kateri vadijo. Kadar se tam odklopijo... No, bodi dovolj, prištekajte se in jasno vam bo.

Ob koncu vam lahko izdamo še skrito željo, ki že prerašca v nacrt. Pred skoraj natanko letom dni so Mi 2 nastopili v oddaji "Klub klubov" na Valu 202. Val 202 je posnel tudi vrhunec pravkar koncane turneje "15 crtic" ob petnajstletnici benda v ljubljanski Cvetlicarni. Ce dodamo še Izštekane, kar dvojne, je gradiva dovolj za trojno živo plošco! Bo res izšla? Lahko se zgodi...

Še to. Najbolj zagnani lahko na seznam domacih nalog dodate koncert v mariborskem KGB-ju v sredo, 17. novembra 2010. Tudi ta nosi oznako "Izštekani" in je eno ogrevalnih dejanj pred petkovim finalom na Radiu. Glede na to, da radijski nastop ne bo namenjen obcinstvu v studiu, velja resno razmisliti. No, pred koncertom pa resnost pustiti doma :).

POMNI TUDI: Maja je prekmurska ŠTEFAN KOVAC MARKO BANDA lanski izštekani nastop z gostujocimi Mlado beltinsko bando in Kraškimi solisti objavila na DVD-ju. Septembra pa so se za izdajo izštekanega nastopa odlocili tudi posavski SHYAM. Njihov novi album "Skriti sij ljudi" je dvojni, na drugem CD-ju je zapis celotnega nastopa v oddaji "Izštekani", ki je nastal daljnega 18. januarja 2002.

Povezave: www.mi2.si, www.rtvslo.si/izstekani, www.facebook.com/izstekani, www.poglej.si/izstekani, www.rtvslo.si/val202

Foto: Mare Vavpotic

Autor priloga:

Jure Longyka
Ljubljana, Slovonija
jure.longyka@gmail.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -