Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010

SANTOS BROTHERS BAND
Bačka Palanka, Srbija
Šantoši snimili pesmu za singl

"ŠANTOŠI" SNIMILI PESMU ZA SINGL
Autor: Željko Građin

Rock fenomeni iz Vojvodine, tj. iz Bačke Palanke, 'Santos Brothers Band, koji su prošle godine, na prvom takmičenju u emisiji sarajevske OBN televizije, "'Rat bendova", osvojili prvo mesto, realizovali su dobijenu nagradu.

Prijatna vest je ta, da su prošle nedelje, uspešno završili snimanje vlastite kompozicije (nagrada OBN televizije za osvojeno prvo mesto). Snimanje u Londonu se iskomplikovalo, te su projekat snimanja obavili u jednom muzičkom studiju u Parizu. Pesmu pod naslovom "’Pevaj sa nama" snimili su na engleskom jeziku za evropsko i američko tržište.

Inače, ta kompozicija, autora Seada Lipovače, frontmena benda Divlje jagode, augusta 2010. godine je snimljena i u studiju "Šišmiš", u Zagrebu, na hrvatskom jeziku i to za zapadno tržište regiona. A za potrebe istočnog tržišta, urađena je i verzija na srpskom?. Zele je i ovog puta dao svoj maestralni gitarski doprinos.

Uz žestoku svirku, refren ove pesme glasi: "Pevaj sa nama" / "Rock and roll je u venama". Poenta teksta ove simpatične kompozicije je da se klinci (mladi) okrenu korenima u rock-muzicii, a to je rock and roll! Da svi slušaju i sviraju i pevaju rock and roll, a i da plešu uz rock and roll!

Najveća i najrespektabilnija diskografska hrvatska muzička kuća, "Croatia Records" objavit će singl grupe Santos Brothers Band iz Bačke Palanke, sa tom pesmom. No da bi rad bio kompletan, potrebno je snimiti i spot za tu numeru. On je, po datoj ideji, planiran da se uradi ovih dana na lokacijama Iloka (tvrđava), Bačka Palanke (Gimnazija, Dunav itd,) i Bača (tvrđava).

Za potrebe snimanja spota, angažovann je priznati i visoko kotirani hrvatski reditelj i majstor kamere, holivudski đak, Dario Godić (filmsku kameru diplomirao u Hollywoodu). On do sad ima preko pedeset snimljenih spotova, a navešćemo neke njegove "klijente": Teška industrija, Divlje jagode, te Maja Šuput, Nives Celzijus, Žanamari itd.

Kada sve bude kompletirano, u planu je da pesma "Pevaj sa nama", uz pratnju spota, izađe u javnost. Svi se nadaju da će to biti uskoro... kako dečaci i fenomenalni muzičari (Stefan i Miloš Šantoši i Jovan Erečković), tako i njihovi fanovi kojih ima u velikom broju širom bivše SFRJ.

Ovde iznosim i podatak, da bez obzira na tolike obaveze, Santos Brothers Band će skoro svakog vikenda da gostuju po mestima u BiH, Hrvatske i Srbije, na koncertima na kojima obavezno fasciniraju svoju publiku. Raspored gostovanja videti na webu benda: http://santosband.com .

Jedan od značajnih, ako ne i najzačajnijih, nastupa Santos Brothers Banda, zbio se letos (19.08.2010.) na BeerFestu u Beogradu, pred više od sto hiljada gledalaca, te u Zrenjaninu, na Danima piva, 29.08.2010. godine. Najsvežiji koncert su imali, u petak 01. oktobra 2010. godine, na "Volkswagen oktobar fest" u Beogradu, na kojem su prvo mesto podelili s prijedorskim bendom Tattoo. Organizator je izdao i CD sa osam kompozicija, učesnika ovog Festa. Zanimljivo je da su "Šantoši" za tu kompilaciju priložili pesmu "Da li voliš sve...", na kojoj je riff odsvirao, sad već pokojni, poznati solo gitarista iz Bačke Palanke, Slobodan Ubović - Boban.

Lepa vest je i događaj koji ih očekuje 09.10.2010. godine kada ih u Skupštini grada Beograda očekuje, kao najbolje talente u Srbiji, primanje Oktobarske nagrade u oblasti muzike, pod nazivom: "Mlade nade u rock and rollu".

SANTOS BROTHERS BAND - "La Grange" / "Born to be wild"
SANTOS BROTHERS BAND feat. SEAD ZELE LIPOVAČA - "Another Brick in The Wall" (Rat bendova, OBN TV)

Prilog:

Željko Gradjin
Bačka Palanka, Srbija
heyjo@nspoint.net








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -