Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009
FEEDBACK
Slovenija

Feedback
"Pro mehanika"

OB DESETLETNICI DELOVANJA PREDSTAVLJA TRETJI STUDIJSKI ALBUM "PRO MEHANIKA"

Feedbacki v sestavi štirih vrhunskih glasbenikov, s svojo glasbeno izvirnostjo očarajo še tako zahtevno publiko. Izvajajo instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med nekakšno mešanico rock-a, blues-a in jazz-a, vpliv slednjega pa je vedno bolj prisoten. Njihovi instrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja čustva, od tu tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije.

Njihovo poznanstvo in skupno ustvarjanje sega v leto 1995, kjer so ustvarjali pod drugim imenom in širšo zasedbo. Preigravali so različne starejše avtorje in različne zvrsti glasbe, kar jim je dalo lepo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Način in zvrst glasbe ter igranja so sami odkrivali in oblikovali skozi skupno druženje. Pod imenom FEEDBACK so igrali na različnih krajih po Sloveniji, pretežno v klubskih prostorih in na festivalih. Tu velja omeniti Rock Otočec, kjer so sodelovali kot predstavniki primorskih mladih neuveljavljenih skupin. Nastopali so večkrat kot predskupina raznim izvajalcem, kar jim omogoča dobra prilagodljivost.

O NOVEM ALBUMU
Odločili so se, da bo deseto obletnico delovanja, ki jo praznujejo v novembru pospremil tretji studijski album "PRO MEHANIKA". Celotno snemanje je potekalo letos poleti v prostorih "Feedback studia 1" v Poljubinju. Posnetki so nastajali v samoprodukciji pod budnim očesom tonskega mojstra Andreja Mavra, za dokončno zvočno sliko, pa so poskrbeli strokovnjaki iz Anglije. V studiu "Springmount Sound" so posnetke zmiksali na analogne trakove in s tem ohranili naravni ťvintageŤ zvok, mastering pa so zaupali tonskemu mojstru Francisu Kingu-Smithu, sinu legendarnega kitarista Kevina Smitha.

Na albumu je v zanimivo celoto združenih osem avtorskih skladb, ki bodo presenetile in navdušile vsakogar. Melodije so ušesom prijazne, vendar kljub temu ostajajo "Feedbackovsko" nenavadne. Poleg "klasičnih" instrumentov (bas, boben, kitara, hammond in rhodes), nas bo tokrat presenetila raznovrstna paleta gostujočih glasbil - mandolina, melodica, vermona, ropotuljice, zvončki, tamburin, med drugim tudi škarje, mlinček in še kaj.

Po prvencu "Feedback" in drugem albumu "Od blizu", se nam torej obeta še ena glasbena poslastica, ki pa je nikakor ne gre zamuditi v živo. Koncertno vzdušje je polno edinstvene pozitivne energije in dolgih solov, ki jih pospremijo pristna čustva.

Feedback so: Matej Magajne - električna kitara ; Miloš Leban - orgle, rhodes ; Andrej Maver - bobni ; Andrej Klavžar - bas kitara

Web linki: www.myspace.com/feedbackgroup / www.feedback.si









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -