Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008
DEAN CLEA & EMIR HOT
The Quarterworlds Of Fantasia

Dean Clea & Emir Hot
The Quarterworlds Of Fantasia

TREĆEG U TRI

ONE RECORDS Vas poziva da u utorak 03.02.2009. godine, u 15 h svojim prisustvom uveličate promociju novog izdanja, konceptualne rock bajke Dean Clea & Emit Hot - "The Quarterworlds Of Fantasia" koja će se održati u prijatnom ambijentu Direct televizije, u Rajićevoj 12, pored Akademije, u Beogradu.

Dean Clea Brkić, karizmatični pevač popularnog i kultnog splitskog rock banda, "Osmi Putnik", ovog puta nam se predstavlja i kao celokupni kompozitor, tekstopisac, multi-instrumentalista, aranžer i producent jednog iskrenog i beskompromisnog projekta.

Nakon gotovo 9 godina ležanja po fijokama, u vidu raznih notnih zapisa, demo snimaka, prepunih hard diskova, nebrojenih studijskih sati i druženja, konačno je završena ova konceptualna rock bajka, koja nosi naziv Dean Clea & Emir Hot - "The Quarterworlds Of Fantasia". Kompletno delo sastoji se od 12 instrumentala i 13 naracija koje povezuju instrumentale i zajedno čine celinu.

Album koji je izdala diskografska kuća "ONE RECORDS", poprilično odskače iz okvira uobičajne, svakidašnje, gotovo pa konfekcijske muzike koja nas (uz časne izuzetke kojih na svu sreću još uvek ima) bombarduje sa svih strana. Clea nas vodi u prekrasni vilenjački svet u kojem sve one ljudske vrednosti koje su nam danas, na žalost, postale toliko strane, kroz vešt notni kroj i melodije, ponovo dolaze do izražaja.

Clea je ovaj album radio zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem, Emirom, a pored njega svoj su doprinos dali Muris Varajić i Ivan Mihaljević.

Emir Hot, čuveni bosanski gitarista koji trenutno živi u Londonu, U.K., koji je ovdašnjoj publici poznat po radu sa bandovima "Southern Storm" i "Neon Knights", te po njegovom solo albumu "Sevdah Metal". Emir je nosioc titule "U.K. GUITAR HERO" za 2005. godinu, a u Londonu je i diplomirao na muzičkoj akademiji - "THE GUITAR INSTITUTE".

Muris Varajić, gitarski čarobnjak iz Foče sa sarajevskom adresom, koji je u dosadašnjoj karijeri svirao i snimao sa Tifom, Dadom Topićem, Indexima, Hari Varešanovićem, Dinom Merlinom, Lakom, Halidom Bešlićem i drugima, a u 2007. objavio je i svoj solo album, "Let It Out", odsvirao je gitare na dve numere.

Ivan Mihaljević je izvrsni, mladi gitarista koji trenutno svira u bendu "Hard Time", a nedavno je objavio i svoj prvi solo album, "Sandcastle". Iza njega su brojni nastupi, kao i saradnja sa eminentnim svetskim imenima sa gitarističke scene poput Paul Gilberta, Les Paula i John Dennera.

Fantastičan cover za "The Quarterworlds of Fantasia" nacrtao je jedan od naših najpoznatijih strip crtača, Bane Kerac.

Nadamo se da ćete i Vi pronaći deo svoje Fantasie...

ONE RECORDS

ONE RECORDS je izdavačka kuća koja ove godine obeležava deset godina postojanja. Do sada je objavila gotovo 180 izdanja samostalnih muzičara i bandova, kao što su SMAK, RIBLJA ČORBA, MIROSLAV TADIĆ, VLATKO STEFANOVSKI, DIVLJE JAGODE, ATOMSKO SKLONIŠTE, OSMI PUTNIK, YU GRUPA, SUNCOKRET, TEOFILOVIĆI, LEB I SOL, RITAM NEREDA, VAN GOGH, ŠAHT, KUD IDIJOTI, ZONA B, ŽELJKO BEBEK...

Velik je i broj onih kojima je ONE RECORDS pomogao u afirmaciji. Među njima su ALOGIA, HEXAGRAM, BOMBARDER, ATLANTIDA, DEMETHER, IRISH STEW, DARGORON...

U poslednje vreme repertoar izdanja pored rock, pop i heavy zvuka proširuje se i na novije pravce, sa akcentom na hip-hop izvođačima kao što su AJS NIGRUTIN, ŠKABO, BAD COPY, PRTI BEE GEE, WIKLUH SKY, D-FENCE...

Tu su i licencna izdanja poput legendarnog američkog banda TOTO, PRETTY MAIDS, JORN LANDE, JOE LYNN TURNER, ALLEN / LANDE, ...

U pripremi je još mnogo toga...

ONE RECORDS
Beograd, Palmotićeva 33/12
tel/fax: +381 11 3247 219
e-mail: onerecords@sbb.rs
web: www.onerecords.rs








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -