Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

MATIJA GEČEVIĆ - KHAN
B i o g r a f i j a

Matija Gečević - Khan
B i o g r a f i j a

KRATKA BIOGRAFIJA MATIJE GEČEVIĆA - KHANA

OPĆENITO DBP
Hip hop, kao kulturu poznaje već 10 godina, a Rap glazbom se bavi već od četvrte godine. U posljednje dvije godine imao je velik broj scenskih nastupa koji su ujedno prošli vrlo zamijećeno. Nastupao je u raznim klubovima, te po manjim lokalnim klubovima i ponekim privatnim partyima. Promoviran je putem raznih medija preko TV-a, radia i interneta. Suosnivač DBP-a (DYIN BREED PRODUCTIONS), jednog od najvećeg hip-hop kolektiva na ovim prostorima. DBP broji redom: Skam, Muhamed, Play, Jay, Lee, Replik te i Khan. Sa sigurnošću mogu tvrditi da DBP ima veliki kredibilitet "na cesti". Khanovi nastupi, kao i od ostalih članova DBP-a, ali i od cjelovitog kolektiva, dobro su podržani i posjećeni i imaju veliki "feedback" publike. Bitno je napomenuti da su svi njegovi nastupi najavljeni uvijek preko interneta, plakata ili flyera, kojeg na bitna mjesta uvijek dostavlja DBP street crew.

FREESTYLE (natjecanja u tzv. Battle of Rhymes - Borbe u rimama)
Pobjednik je, nemalog broja natjecanja u freestylu. Prvi značajniji "izlet" bio mu je na Bombrushu, koji je održan u Pauku gdje je gotovo kao anonimac pobijedio Sabu, jednog od ponajboljih freestylera. Bitno je napomenuti da je tu prvi puta bio zapažen. Također, pobjednik je svih manjih natjecanja u Cab Clubu, Thaliji, te u Križevcima u Hrvatskom Domu kulture. Definitivno, jedne od značajnijih pobjeda su: Meting Of Styles (SC - Savska), te zasigurno, Chilla geroo Ropez Freestyle batle.

NEKI DANIELS EKIPA
Bio je dio najveće hip-hop kompilacije na ovim prostorima, Neki Daniels ekipe. Nered je na jednoj kompilaciji okupio tim rapera, izdao je za Croatia Records u svibnju 2006., koja je rasprodana u nakladi koja prelazi preko 3000 primjeraka. Na kompilaciji, Khan je imao jedan od vodećih hitova: "Ona ne zna". Pjesmu je producirao Skam.

KRV, ZNOJ I SUZE
Sredinom prošle godine je izašao njegov demo prvijenac pod nazivom "Krv, Znoj i Suze", koji je u samo desetak dana rasprodan u 300 primjeraka što je u samom vrhu prodaje na demo sceni. Ta činjenica potvrđuje da je Khan jedno od najeksponiranijih imena današnje hrvatske hip-hop demo, a i šire scene. Učvrstio je svoje ime na domaćoj hip-hop sceni, kako svojim freestylovima, tako i svojim hitovima koji su napravili izniman uspjeh na radijima i na internetu.

NOVI ALBUM
Početkom veljače 2008. izašao je singl "Možda ljubav" (VG RECORDS) koji visoko kotira na top ljestvicama diljem Hrvatske, a prihvatile su ga sve generacije, kako mlađe, tako i oni stariji. Također, veliki je odaziv izvan Hrvatske (Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Australija, Njemačka, Švicarska i dr.). U posljednje vrijeme gostuje na raznim radio emisijama, TV emisijama, tisku, te internet medijima. 07. svibnja 2008. godine je premijerno prikazan spot za drugi singl pod nazivom "Moj dan" kojeg možete pogledati na index.hr

Khana nazivaju "novom nadom" hip-hopa jer unosi osvježenje i novi stil rada. Bio je nominiran u nekoliko kategorija prestižnog eventa "Hip Hop Unity Awards" i osvojio nekolicinu nagrada samostalno (jedna od njih je za najboljeg hip hop izvođača 2007. godine) i u suradnji sa kolektivom čiji je lider.

20. svibnja 2008. izlasao je album prvijenac pod nazivom "SKHANDAL", a 24. svibnja 2008. godine Khan je potpisivao CD-e u CD shopu SIRIUS. 31. svibnja 2008. godine u zagrebačkoj diskoteci "Saloon" imao je veliku promociju samostalnog albuma "SKHANDAL" izdatog pod etiketom "VG RECORDS".

U budućnosti bi htio surađivati s Edom Maajkom i s nekolicinom estradnih zvijezda poput Gibonnija. Od albuma prvijenca, očekuje jačanje i establiranje svoga imena na hrvatskoj glazbenoj sceni. Također smatra da će album biti osvježenje u Hrvatskom Hip - hopu. Album sačinjava 15–tak pjesama različitih tema, koliko ozbiljnih toliko i onih opuštenijih i onih posvećenih ljepšem spolu.


Informacije:
Vlatka Talan
VG Records d.o.o.
Vocarski put 17, Koprivnica, HR - Croatia
MOB: +385.91.9183916
www.vg-records.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -