Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

8. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL
04.07.2008. - 06.07.2008. - Opatija, Hrvatska

8. Liburnia Jazz Festival
04.07.2008. - 06.07.2008. - Opatija, Hrvatska

Nakon što je na prvoj tiskovnoj konferenciji održanoj 29.04.2008. godine najavljen koncept ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivala i koncert Eliane Elias, sada možemo najaviti kompletan program događanja. 8. Liburnia Jazz Festival tako može najaviti ukupno dvadesetak koncerata na osam pozornica.

STREET JAZZ FESTIVAL

Street Jazz Festival, koji je izrastao iz nekadašnjeg Off programa, održat će se na sedam pozornica u dva dana (subota, 05. VII 2008. i nedjelja 06. VII 2008. godine), a koncerti će trajati od jutarnjih do kasnih večernjih sati.

Do sada su se koncerti održavali na Velikoj sceni Ljetne pozornice, Lounge baru Monokini, terasama hotela Milenijum i Imperijal, a od ove jazz će okupirati i Kupalište Slatina i terasu hotela Bristol. Od ove (2008.) godine uvodimo i dvije "pokretne" pozornice. Jedna od njih je JAZZ BUS - prepoznatljivi turistički double decker imat će na krovu jazz band koji će turističku vožnju od Opatije do Rijeke učiniti mnogo zanimljivijom. Ljubitelji mora imaju priliku zaploviti JAZZ BOAT-om, od Opatije do Mošćeničke Drage, i kupati se uz zvuke dobre glazbe, piće i snack. Krstarenje traje tri i pol sata uz 1h pauze za kupanje, a karte se mogu kupiti na štandu Paragvaj Toursa na Slatini.

Na Street Jazz Festivalu nastupit će kako tzv. "mlade nade jazz glazbe", tako i već etablirani inozemni i domaći umjetnici. Kupalište Slatina će biti pozornica rezervirana za Big Band orkestre (Samobor i Lovran), dok će na terasama hotela i kafića nastupiti mlade zagrebačke jazzistice Maja Savić i Suzana Horvat u smooth jazz varijanti idealnoj za uživanje u poslijepodnevnim coctailima.
Imat ćemo priliku čuti i već tradicionalne koncerte Denis Razz Quarteta i TT Swingersa, prijatelja Festivala od samih početaka koji su se danas razvili u vrlo cijenjene hrvatske jazz umjetnike. Čast nam je što smo uspjeli dovesti i izvrsnu talijansku pjevačicu poznatu po nastupu na San Remu - Verdianu Zangaro koja će nastupiti sa zanimljivim triom Maria Sehtla u pratnji violine i gitare , izvodeći jedinstvenu mješavinu pitkog jazza, talijanske kancone i mediteranskog ugođaja.
Ljubitelji riječkog novog vala, moći će uživati u žestokom bluesu Black Cat Bones Blues Banda, čiji su članovi glazbenici koji su nekad svirali u legendarnim grupama riječkog novog vala: Fit-u, Letu 3, Dr. Steelu i Gradu, a danas žive u Nizozemskoj i Italiji. Oni su upravo Liburnia Jazz Festival odabrali kao mjesto svog ponovnog okupljanja, a rock su zamijenili bluesom.

LJETNA POZORNICA, 21.00 h

Osim Street Jazz Festivala, na Ljetnoj pozornici će se u tri dana održati 7 koncerata. Ekskluzivnost Liburnia Jazz Festivala jest i u činjenici da su do sada upravo ovaj Festival najveće svjetske jazz zvijezde odabirale ili za početno mjesto svjetske turneje (The Zawinul Syndicate - 2005., Steps Ahead - 2007.) ili promociju najnovijih albuma (Richard Bona - 2006., Kenny Garrett - 2007.). Ove godine možemo najaviti čak pet promocija novih albuma, dvije svjetske i tri domaće.

Svi oni koji su bili oduševljeni nastupom Richarda Bone 2006., sa zadovoljstvom će dočekati vijest da će u petak, 4. srpnja 2008. godine, na Velikoj sceni Ljetne pozornice, koncert održati ETIENNE MBAPPE - kamerunski basist kojeg su mediji prozvali "Aurorom Borealis s afričkog ekvatora", glazbeniku "novog, originalnog, profinjenog, osvježavajućeg zvuka na suncem okupanom horizontu afričke glazbe". Europska publika ga je upoznala dok je surađivao s Zawinul Syndicateom, skupinom Steps Ahead, Salifom Keitom, Manu Dibangom i Orchestre National de Jazz (ONJ), a snimao je i poslijednji album legendarnog Ray Charlesa.
Na Liburnia Jazz Festivalu, Etienne promovira najnoviji album "Su La Take", izdan u ožujku ove godine. Kritičari su za album rekli da "donosi vedre, optimistične skladbe koje slušatelja ostavljaju zapanjenog i preplavljenog kristalno čistim notama glazbe koja šapuće, budi i miluje, a riječi tradicionalnog Douala jezika su dovoljne da čak i sam njegov zvuk potakne ushićenje."

Već smo najavili da će u subotu, 5. srpnja 2008. godine, u večernjim satima nastupiti ELIANE ELIAS - istinska diva brazilske glazbe i jedna od najboljih jazz pijanistica današnjice, a pratit će je virtuozni glazbenici Marc Johnson na kontrabasu i Adam Nussbaum na bubnjevima.
Izuzetno smo ponosni što smo uspjeli organizirati njezin koncert na ovogodišnjem Festivalu budući da je Eliane Elias u ožujku posvećena i naslovnica časopisa Jazziz gdje je njezina ovogodišnja turneja predstavljena kao najtraženija od strane svjetskih jazz festivala.
Eliane Elias je poznata po svojem osebujnom i prepoznatljivom glazbenom stilu koji sažima njezine brazilske korijene, zavodljivom senzualnom glasu i impresivnoj kako instrumentalističkoj tako i skladateljskoj vještini.
Ova glazbenica je jedna od najnagrađivanijih jazz umjetnica današnjice. Na 8. Liburnia Jazz Festivalu promovirat će svoj najnoviji album "Something for You: Eliane Elias Sings and Plays Bill Evans" izdan je u siječnju 2008. godine. Album je u Japanu već proglašen Najboljim vokalnim albumom godine, a trenutno je na prvom mjestu na ljestvicama Jazz on radio u SAD-u, 2. mjestu u Francuskoj i 8. na Billboardu i Itunes. Čast da bude "opener" ovom izuzetnom koncertu pripala je riječkom bubnjaru i autoru Branimiru Gazdiku koji će ovom prilikom promovirati i svoj novi album "Friendly" s originalnom fusion glazbom koja spaja elemente latino glazbe, funka, jazza i popa...

Nedjelja, 6. srpnja 2008. godine pripada all star hrvatskom jazzu. Budući da je jazz poznat po fluktuaciji glazbenika iz banda u band, moći ćemo čuti raznolike jazz glazbenike Liburnia Jazz Union Banda koji će pratiti mladog Marka Tolju, hrvatskog Bubblea i dobitnika ovogodišnjeg Porina za najboljeg novog izvođača i otkriti kojim je glazbenim putevima krenuo Elvis Stanić Group na novom albumu kojeg pripremaju.
Zvijezda večeri je svakako Josipa Lisac, koja će nakon osam godina od izlaska posljednjeg studijskog albuma najaviti svoj novi CD. Kao autor i producent potpisuje ga Elvis Stanić, što je i razlog da je čast promocije ovog dugoočekivanog albuma pripala upravo Liburnia Jazz Festivalu.
Opatijska publika će tako imati prilike premijerno čuti najnovije Josipine originalne skladbe u jazzy maniri, a kao specijalna gošća nastupit će legenda i ponos Opatije, gđa. Beti Jurković. Iako proslavljena šansonjerka, manje je poznato da je također i vrsni interpret jazz glazbe, te će njezin uzorni i prodorni mezzosopran sasvim sigurno iznenaditi, ali i oduševiti publiku.

PROGRAM FESTIVALA
OPATIJA, LJETNA POZORNICA
04. VII 2008., petak , 21.00
05. VII 2008., subota 20.00
06. VII 2008., nedjelja 21.00

Mario Sehtl Trio
ETIENNE MBAPPE

Branimir Gazdik & Friends
ELIANE ELIAS
JOSIPA LISAC
+Marko Tolja
+Elvis Stanić Group
+Beti Jurković
STREET JAZZ
05. VII 2008., subota
06. VII 2008., nedjelja

09.30 - 13.00 - JAZZ BOAT - Dennis Razz Quartet
17.00 - Slatina - Big Band Samobor
17.00 - 20.00 - JAZZ BUS - TT Swingers
18.00 - Hotel Imperijal - Mario Sehtl Trio
19.00 - Lounge bar - Monokini Maja Savić
19.00 - Hotel Millenium - Suzana Horvat
20.00 - Hotel Bristol - Denis Razz Quartet

14.00 - 17.30 JAZZ BOAT - TT Swingers
17.00 - Slatina Puhaći orkestar Lovran
17.00 - 20.00 - JAZZ BUS - Dennis Razz Quartet
18.00 - Hotel Imperijal - Suzana Horvat
19.00 - Lounge bar Monokini - Black Cat
19.00 - Hotel Millenium - Maja Savić
19.00 - Hotel Bristol - Mario Sehtl Trio

Sve dodatne informacije i press materijale (bio, photo, video) možete pronaći na www.liburniajazz.hr/festival .

Kontakt:
Elvis Stanić
Konjsko 92 c, 51415 Lovran
tel / fax - 051 292 466 mob - 091 20 11 531
www.liburniajazz.hr - info@liburniajazz.hr
New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -