Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

DRAŽEN ŽANKO
Zlatna kolekcija - Croatia Records

Dražen Žanko (HR)
Zlatna kolekcija - Croatia Records

Pjevač zabavne glazbe Dražen Žanko najvećem je auditoriju slušatelja poznat po prekrasnoj domoljubnoj pjesmi "Od stoljeća sedmog" koju je skladao 1990. godine, na iznimno nadahnut tekst Ive Cvitića, a koja je obilježila jedno vrijeme i ostala zapamčena kao jedna od najljepših pjesama nastala u to ratno vrijeme.

Iako je spomenuta pjesma, na neki način, obilježila cjelokupnu karijeru Dražena Žanka, tijekom gotovo 30-godišnje karijere ovog umjetnika nastalo je niz lijepih pjesama koje su danas okupljene na jednom mjestu - "Zlatnoj kolekciji" koja donosi 44 skladbe. Rođeni Sinjanin u svojim je pjesmama, koje većinom autorski potpisuje sam, velikima dijelom opjevao svoj rodni kraj, dolinu rijeke Cetine i ljude toga podneblja.

Tako su na ovoj dvostrukoj kompilaciji svoje mjesto pronašle skladbe "Cetina", "Oj, joj vlaju moj", "Zagora me rodila", "Kad se čovik ovdi rodi", "S kolina na kolino". Svoju glazbenu karijeru Dražen Žanko vezao je i uz brojne festivalske pozornice, ponajprije uz Splitski festival, te uz festival Dalmatinske šansone u Šibeniku. Sa tih festivala na kompilaciju su uvrštene pjesme "A bukara kruži", "Sva nam je ljubav bila uzalud", "Maslina", "Suze", "Piz o jubavi", "Ne bojim se neverina", "Ma ne soli more".

Tu je i pjesma koju je za Žanka napisao Arsen Dedić, "Na svom putu", sa njegovog posljednjeg studijskog albuma koji je u izdanju Croatia Records Žanko objavio prije dvije godine, a sa kojeg su na kompilaciju uvrštene i pjesme "Moja Marija", "Volim Zagreb", "Sjetiš li se bar na tren", "Lomiš me ka suvu granu". Tijekom karijere Dražen Žanko ostvario je i nekoliko uspješnih glazbenih suradnju, odnosno dueta, koji su i danas rado slušani, a riječ je ponajprije o pjesmama "Sinju grade" koju pjeva u duetu s Vinkom Cocom, zatim skladba "Prvi put osjećam" koju su Dražen Žanko i Zorica Kondža otpjevali na Zagrebfestu 1985. godine, te još jedan duet sa Splitskog festivala iz 1990. godine, pjesma "Za nas" koju pjeva sa Vesnom Ivić.

Uz upravo izašlu "Zlatnu kolekciju", Dražen Žanko planira ove godine objaviti i novi nosač zvuka sa potpuno novim pjesmama iz svog repertoara, a na njemu će se naći i skladba "Pričaj mi" s kojom se predstavlja na ovogodišnjem radijskom festivalu. Dražen Žanko poznat je i kao skladatelj, te tekstopisac mnogih pjesama za druge hrvatske izvođače poput Tereze Kesovije, Borisa Ćire Gašparca, Klapa More, Maslina i Dalmati, Đorđija Peruzovića, Jadrana Dogana.



Kontakt:
Croatia Records
web: www.crorec.hr / shop.crorec.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -