Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

T R I G G E R
P o r t r e t

T r i g g e r (SRB)
P o r t r e t


Sastav Trigger svoje postojanje je započeo kroz želju nekoliko prijatelja, koji su dug niz godina u muzičkom poslu, da zajedno rade na stilski i kvalitativno drugačijem materijalu u poređenju sa onim što je uobičajeno na ovim prostorima. Oko ovog jezgra se okupio ostatak benda i nakon nekoliko godina rada na albumu, prvenac, "Ljubav", ugledao je svetlost dana u izdanju beogradskog PGP RTS-a.

U pitanju je konceptualan album o tamnijoj, negativnoj strani ljubavi kao nečega što suštinski obeležava život svakog čoveka. Album meša mnogo različitih muzičkih žanrova bez ikakvog ograničavanja, ali tako da pesme i dalje očuvaju jasnu teksualnu i muzičku formu. Vizuelno rešenje albuma, koje je dizajnirao Vladimir Petrović, sledi isti koncept predstavljajući kroz simbole psihološku pozadinu koja stoji iza stihova pesama. Posebna pažnja je posvećena muzičkoj produkciji albuma. Specifična fuzija raznih žanrova kakvu izvode Trigger zahtevala je da to bude i tehnološki adekvatno ispraćeno, tako da je tim na čelu sa producentom Goranom Šimpragom više od godinu dana proveo u studiju dovršavajući materijal.

Prvi video singl sa albuma je spot za pesmu "Jedan dan" koji je počeo sa emitovanjem početkom jeseni i imao je zapažen uspeh na domaćim top listama, i ušao u izbor za godišnji Top 10 TV Metropolis i "Best of 2007" listu na TV MTS. Grupa je dobila i priznanje "Otkriće godine" u okviru godišnje dodele nagrada TV Metropolis za 2007. godinu. U toku 2007., počevši sa gostovanjem na Beerfestu, Trigger je započeo i koncertnu promociju albuma. Bend upravo radi na sledećem video spotu i priprema beogradsku promociju albuma.

Web adresa grupe - www.myspace.com/bandtrigger / www.triggerband.net (oficijalni sajt uskoro online)

Direktan link za video "Jedan Dan" i za trailer albuma ljubav: (nešto bolji kvalitet slike u odnosu na myspace video) http://triggerband.blip.tv/- takodje i: http://www.youtube.com/user/TriggerVideo


Recenzije

Milan B. Popović - Izašlo na www.trablmejker.com i u magazinu "Bestseller"
http://www.trablmejker.com/emisije.php?ep=623&em=8

Trigger - Ljubav

"Dugo se kod nas nije pojavio sastav koji je svirački, produkcijski, vokalno i lirički jednako jak i stabilan. Ubedljiv. Četiri, ispostavilo se vrsnih instrumentalista plus vokal Milena Branković, iznedrili su ostvarenje (slučajno ili namerno, zastupljeno je trinaest kompozicija baš - razmislite!) "Ljubav" (ljubav je luda / slepa / za svakog od nas / dolazi sama / uđe nepozvana / i zavije u mrak). Ovde snimljena i prezentovana, a pažljivo narezana muzička podloga, kao i lirički akt delo, doprinos su gitariste Dušana Svilokosa Đurića, čiji se udeo u krajnjoj istanci na ovom albumu samim time, ne završava.

Pored nepobitne činjenice da je gore pomenuti autor, alfa & omega sastava, a ne zanemarujući učinak i doprinos svih ostalih članova grupe - posebno bih naglasio vokalni uradak Milene Branković - koji se, opet, samo u prvi mah i na prvo, ali ne i temeljno preslušavanje, može u i iz dobre i najbolje moguće namere i volju, pripisitati određene paralele sa Ivanom Pavlović (Negative bend) ali, samo u naznakama, koje se kasnije ispostavljaju malo i manje bitnim jer, u prvi mah izbija boja i karakterističnost kao i nedvosmisleno odstupanje - distanca Mileninog vokala.

Iako je javnost sa radom sastava Trigger upoznata putem video klipa / singla za numeru "Jedan dan", oni, Trigger, plene sa petominutnim zvučnim naslovom "Inercija", koji se, sam po sebi nameće kao drugi hit singl (tu je i naslov "Ti si potrošen", neizostavno); na albumu "Ljubav" se nalazi sijaset bisera koji bi tu ulogu mogli odigrati verodostojno ubedljivo. I zasigurno zasluženo. Lično, ukoliko mi dopustite, pa čak i ukoliko ne, potpuno je već sada nebitno, poseban utisak ostavlja predposlednja ali ne i najmanje bitna, zatvarajuća numera "Ljubav: Nisi me naučio da padnem".

Dugo se kod nas nije pojavio sastav koji je svirački, produkcijski, vokalno i lirički jednako jak i stabilan. Ubedljiv. Iz tog razloga ali ne i samo zbog njega Trigger su, očito i upravo - tu! (Milan B. Popović)


Branimir Bane Lokner – Izašlo na www.blokneronline.net/ i www.old.barikada.com/
http://www.old.barikada.com/bb_lokner/ex_yu_prostor08/2008-01-10_trigger.php

Trigger - Ljubav

Veoma zanimljivo izdanje pojavilo se tokom poslednjih meseci odlazece, 2007. godine. Sastav Trigger pre same realizacije albumskog materijala uspeo je da dopre do slusalaca medijskim prisustvom na beogradskoj "202-ci" i na "TV Metropolisu". Deluju u postavi kvinteta, imaju pevacicu koja se zove Milena Brankovic, a glavni covek postave je gitarista, autor i ko-producent, Dusan Svilokos Djuric.
Trigger na neuobicajen, ali moderan nacin, izvode neku svoju varijantu modern / power popa koji je kombinovan sa hard rock / metalom. Izuzetne i ubedljive vokalne linije, originalna aranzmanska resenja, ali pre svega i iznad svega, vanredna produkcija za koju je pored pomenutog Svilokosa bio zaduzen i Goran Simpraga, inace snimatelj i mastering majstor, predstavljaju ubedljivo oruzje njihovog ponudjenog koncepta.

Brojni slusaoci na prve taktove albumskog materijala Triggera, povuci ce odredjene paralele sa ranim Negative, jer nacin vokaliziranja i cvrsca sviracka forma donekle predstavljaju obostane zajednicke stilske karakteristike. Ali, to je ono sto ulazi na prvu loptu. Licno, nikad nisam specijalno respektovao muzicki background sastava Negative za kojeg mislim da je u odredjenoj meri precenjen, ali oko Triggera, bar sto se tice njihovog debija, imam znatno pozitivnije misljenje. 13 ponudjenih numera vrlo su koncizno obradjene i postavljene, sto je interesantno, nema suvisnih tonova. Sve je na svom mestu, kao da je iskustvo unutar njihovih redova vise decenijsko, i da zapravo "Ljubav" ne predstavlja njihov zajednicki diskografski debi.

Mozda bi moj kriticki osvrt bio i pohvalno naklonjeniji, ali moram povuci jednu malu zadrsku upravo zbog pomenute produkcije, koja ubedljivoscu odskace od ovdasnjih standarda, a u isti mah moguce je da u dobroj meri i menja bazicni sviracki ugodjaj kojeg bend moze ponuditi u koncertnoj formi. Ali, i ovako, "Ljubav " predstavlja veoma obecavajuci diskografski pocetak benda. (Branimir Bane Lokner)


Album info: Trigger - Ljubav

1. "Igračka (povedi me u Diznilend)" / 2. "Više neće biti nas" / 3. "Jedan dan" / 4. "Inercija" / 5. "Glas" / 6. "Ti si potrošen" / 7. "Dobar pas" / 8. "U torbi od plastike" / 9. "Ti od blata praviš me" / 10. "Zaspala" / 11. "Navika" / 12. "Ljubav: Nisi me naučio da padnem" / 13. "Ljubav: Pad"

Trigger su: Milena Branković - vokal, Petar Popović - bas gitara, Marko Antonić - klavijature, Zoran Jović - bubnjevi, Dušan Svilokos Đurić - gitara.

Muzika i tekstovi: Dušan Svilokos Đurić / Snimano u studiju "DŽ", 2006. god. / Miksano u studiju "Pink", Zemun 2006.-2007. / Miks albuma: Goran Šimpraga / Muzička produkcija: Goran Šimpraga, Dušan Svilokos Đurić / Mastering: Goran Šimpraga / Programming i editing: Dušan Svilokos Đurić / Grafičko rešenje albuma i web dizajn: Vladimir Petrović / Vizuelni koncept albuma: Vladimir Petrović, Milena Branković, Dušan Svilokos Đurić / Fotografije: Vladimir Petrović


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -