Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

"2 benda - 4 grada"
ACC i POP

"2 benda - 4 grada"
ACC i POP

Rezultat saradnje između ACC-a i POP-a
U LUKAVAČKOM KLUBU "PROMETEUS" 27. JANUARA 2008.
KONCERT SA GOSTIMA IZ ZAGREBA I DOBOJA

U sklopu januarske POP turneje "2 benda - 4 grada", u lukavačkom klubu "Prometeus" će se 27. januara 2008. godine održati koncert bendova "Kayla" (Girlie Punk-Rock) iz Zagreba i "Dilan Dog" (Punk-Rock) iz Doboja. Podršku će im pružati lokalni bendovi "Koka Koma" i "Norden". Koncert je rezultat odlične saradnje koja je uspostavljena između Omladinske organizacije "Alternative Creative Center " (ACC) iz Lukavca i "Partnerskog Omladinskog Pokreta" (POP) iz Banja Luke.

POP turneja će trajati četiri dana. Početi će u četvrtak 24. januara 2008. godine, koncertom u banjalučkom klubu "Geto". Nakon koncerata u Orašju (21.01.2008.) i Bijeljini (22.01.2008.), turneja će biti završena u nedjelju, u Lukavcu. Cilj ove, kao i svih, POP turneja je podsticanje mladih ljudi na aktivizam kroz programe omladinske kulture, promocija urbane kulture, te podrška organizovanju mladih u organizacije i omladinske centre. Takođe, POP organiziranjem ovakvih događaja nastoji razvijati programe i aktivnosti omladinskih organizacija kako bi one znale odgovoriti na potrebe i interesovanja omladine u BiH.

"Alternative Creative Center" je relativno mlada nevladina organizacija iz Lukavca. Do sada su ovi alternativci realizovali nekoliko projekata od kojih su najveću pažnju javnosti izazvale posmrtnice na kojima je pisalo da je "kultura u gradu Lukavcu umrla", ekskluzivna umjetnička postavka fotografija pod nazivom "Ogledalo grada Lukavca" i javna tribina o narkomaniji pod nazivom "Uči na greškama, ali ne na svojim". Svi ovi projekti su realizirani isključivo sopstvenim materijalnim i finansijskim sredstvima organizacije ACC. Članovi organizacije uglavnom su studenti, što implicira da se projekti finansiraju i realizuju od studentskog džeparca.

"Partnerski Omladinski Pokret" je udruženje građana koje razvija, podržava, pomaže i povezuje pojedince, grupe i organizacije u cilju unapređenja života mladih, jačanja njihovog uticaja u društvu, te promovisanja i rada na pomirenju i reintegraciji mladih u Bosni I Hecegovini. Za više od šest godina rada, POP je ostvario zavidne rezultate i realizovao brojne aktivnosti i projekte od kojih su najznačajnije organizovanje preko 30 turneja, učestvovanje u organizaciji preko 60 događaja iniciranih od strane omladinskih organizacijia i inicijalnih grupa, te realizovanje 15 festivala.

Više o POP-u na www.pop.ba / Više o ACC-u na www.acclukavac.co.ba

Kontakt osoba:
Sanel Prelic, PR konsultant
Tel: 061/947-512
e-mail: sanel.prelic@gmail.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -