Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

Miroslav Evačić i Čardaš Blues Band
F u l m i n a t i o n

Miroslav Evačić i Čardaš Blues Band
F u l m i n a t i o n

Pod novom etiketom, Croatian Roots Music, Croatia Records je objavila novi album Miroslava Evačića pod nazivom ''Fulmination", koji je već najavljen singlom “Ja sam junak iz doline”, pjesmom koja je podravski narodni klasik, a koju je otpjevao na ovogodišnjem festivalu u Neumu.

Miroslav Evačić, podravski ethno blueser, jedna je od najzanimljivijih glazbenih ličnosti hrvatske ethno scene, te čovjek koji je svoj glazbeni opus već plasirao i izvan granica naše domovine. Na Evačićevom novom albumu gostuje američki glazbenik Brian Ritchie (The Violent Femmes). Brian je veliko ime na polju muzike gdje se pojavio 1982. godine sa svojim bendom The Violent Femmes. Sa svojim je bendom započeo istraživati mogućnosti koje pruža akustična instrumentalna muzika svirana u rock, jazz, blues, country i folk izričaju sa jakim elementima improvizacije. Brianov glavni instrument je acoustic bass gitara, ali kao multi-instrumentalist svira i 40 drugih instrumenata.

Na novom albumu nalazi se devet pjesama, plus dvije bonus skladbe, odnosno, vezije pjesme “Ja sam junak iz doline”, koje će vjerujemo doseći uspjeh prethodnog albuma “Blues reke Drave” za koji je Miroslav Evačić dobio Porina, za najbolji album ethno glazbe.

Osim fizičkog proizvoda, album "Fulmination" dostupan je i kao legalni digitalni download na Cedeterija.hr, Tportal fonoteci i na iTunes music storeu.

Jeste li sretni što je album napokon gotov i što se nalazi pred ljubiteljima etno glazbe?
“Da, napokon mogu odahnuti. Album je ugledao svjetlo dana i zadovoljan sam poslom koji smo obavili. Odsvirala ga je standardna postava Čardaš blues banda s kojim nastupam i na koncertima, a ovog sam puta dio albuma sam posvetio i gostima s one strane Atlantika, tako da se na njemu pojavljuje i vrhunski glazbenik, Brian Richie. Drago mi je da smo zajednički surađivali na mom albumu i da je to nešto novo što nudim publici”, istaknuo je Evačić.

Koliko se novi album razlikuje od materijala koji ste ponudili na posljednjem “Blues rijeke Drave”?
“Album je drugačiji od posljednjeg, ali i od svih prethodnih. Zvuk je malo jači, čvršći nego na prethodnim albumima, iako će se kompletan materijal u pravilu nadograđivati na 'Blues reke Drave'. Pokušao sam malo proširiti svoj rad na ovom albumu, malo modernizirati zvuk, otići jedan korak dalje. U producentskim poslovima pridružio mi se Dalibor Grubačević, tako da će ovo biti prvi album koji ja nisam sam producirao. Prvi single predstavio sam na ovogodišnjem Neumskom festivalu, a riječ je o pjesmi “Ja sam junak iz doline”. Jednostavno rečeno, željeli smo napraviti nešto novo, da ne ponavljamo stalno istu formulu, jer to je u Hrvatskoj uobićajeno da kada imaš neku formulu onda ju stalno furaš dok god ona ne propadne. Zato smo krenuli korak dalje i nadam se da će publika prihvatiti ovaj malo promijenjeni stil.”

Kako ćete prezentirati album publici?
“Moramo napraviti sve što je moguće na njegovoj promociji, kako bi ljubiteljima ovog vida glazbe što bolje prikazali i približili novi materijal. Želio sam i na ovogodišnjem Womexsu, koji se održava u španjolskoj Sevilli, predstaviti novi materijal, ali su nas rokovi malo pritisnuli, pa nismo uspjeli sve završiti na vrijeme. Najbolja promocija biti će pojavljivanje na festivalima, tako da se planiram pojaviti na događanjima vezanim uz ethno glazbu i tu ću svoju publiku upoznati sa novim pjesmama."

Croatia Records News
web: www.crorec.hr / shop.crorec.hr
mail: propaganda@crorec.hr
tel: +385-1-2900-840 fax: +385-1-2900-862







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -