Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

ROCK SHOCK
P o r t r a i t

Rock Shock (SLO)
P o r t r a i t

2001: Sama ideja o Rock Shocku se je porodila proti koncu leta 2001. Takrat so trije prijatelji (Jure Doles, Janko Tomšic in David Škrbec), ki so že vsak zase igrali v razlicnih zasedbah, sklenili da bodo ustvarili skupino in z njo nastopili v njihovem dijaškem domu... Tega nastopa sicer niso nikoli docakali se je pa iz te ideje razvila skupina ROCK SHOCK. Že takoj na zacetku so k sodelovanju povabili Jankotovega sošolca Kunc Aleša (ex. Rebeka Dremelj band, ex. Babilon 05, Sideproject in mnogo drugih zasedb), ki je prijel za bas kitaro in v tej postavi je imela skupina nekaj skupnih vaj v novembru in decembru na katerih so v glavnem preigravali stare rockerske klasike. Še vedno pa skupina ni vedela koga naj postavi v vlogo vokalista...

2002: Že takoj prvo leto se je za skupino izkazalo vec kot uspešno. Odigrali so kar nekaj koncertov ter posneli prvi singel... in ideja iz skupine za enkratni nastop je prerasla v resnejšo zasedbo. Že takoj na zacetku 2002 se je skupini na vokalu pridružil Matej Zalar (ex. NTŽ, ex. By The Way) ki je z Juretom že prej sodeloval pri zasedbi By The Way kot ritem kitarist in back vokal. Februarja je skupina odigrala svoj prvi koncert pred vec kot 300 glavo množico v dvorani v Zagorju pri Pivki. V tem letu se je skupina sicer bolj osredotocila na igranje priredb in koncertiranje, vendar je nastalo tudi nekaj avtorskih skladb. Eno izmed njih, pesem Ne Sprašuj (ki jo je napisal takratni kitarist David Škrbec), je skupina celo posnela v sodelovanju z enim izmed top SLO klaviaturistov Davorjem Klaricem (Šank Rock, Vlado Kreslin itd., itd.). Promoviranje singla je skupina, zaradi kasnejšega odhoda Davida iz skupine (zamenjal ga je Simon Baraga - ex. NTŽ, ex. Mustangi, ex. By The Way), nažalost, opustila.

2003: Prvi del leta 03 je skupina nadeljevala z polno paro... vrstili so se koncerti in pocasi se je zacelo delati na avtorskih komadih. Vendar je v drugi polovici leta nažalost spet prišlo do sprememb v zasedbi kar je malce upocasnilo delo skupine. Do poletja je skupina koncertirala na brucovanjih, klubskih koncertih in moto zborih in se posvecala tudi avtorski glasbi. V drugi polovici leta je skupino najprej zapustil basist Aleš Kunc (s skupino se je razšel v popolnoma prijatelskih odnosih, v 05 sta celo z Jankotom nekaj casa sodelovala v New Age metal zasedbi SIDEPROJECT, z Juretom je naprej sodeloval v Babilonih 05) takoj za njim pa je nažalost zaradi vedno vecje casovne stiske odšel še bobnar Jure Doles (Jure je takrat zacel s snemanjem plošce za Postonjsko zasedbo MARY ROSE in že nekaj casa je tudi aktivno sodeloval s pevcem in avtorjem Frenkom Novo). Skupina je takoj dobila zamenjavi in sicer: na bas kitari se nam je pridružil Simonov brat Miran Baraga (ex. Frenk Nova bend, By The Way), ter na bobnih je Jureta uspešno zamenjal Miha Nedoh (Forgotten Eden, Metalizator...). Skupina je do konca leta opustila koncertiranja in zacela vadit v novi postavi.

2004: Skupina je v letu 2004 vglavnem koncertirala proti koncu leta pa je prišlo do še ene menjave v zasedbi. Svojega novega bobnarja je skupina prvič predstavila na koncertu ob svoji drugi obletnici na kateri sta kot gosta nastopila tudi dva Jureta ;) naš Jure je na bobnih odigral z nami nekaj komadov in pa Mihov kolega iz skupine Forgotten Eden je nastopil kot gost pri priredbi skupine Kiss - "I Was Made For Loving You". Skupina je nato nadeljevala koncertiranje, med drugim so nastopili tudi v klubu K4 v Ljubljani, Raca Baru (LJ), klubu ARTerija (Borovnica), kot support Prisluhnimo Tišini in Big Foot Mami v Rovtah... proti koncu nas je zapustil še bobnar Miha Nedoh, namesto njega je na bobnih vstopil hiperaktivni David Debevec (ex. Baily's Beads, SIDEPROJECT in še mnogo drugih...) in skupina je z njim vstopila v novo leto...

2005: V 05 se je po preteklih menjavah clanov skupina koncno ustalila, odigrala vec kot 20 koncertov in se ponovno odpravila v studio!
Skupina je že prvo polovico leta zacela zagnano in je nastopala po vecjih in manjših odrih po Sloveniji... Nastopili so kot support skupinam: Naio Ssaion, Mary Rose, LeeLooJamais, Dan D, Big Foot Mama, Bohem. Odigrali so nekaj klubskih koncertov v sodelovanju s skupinama Baily's Beads in Forgotten Eden ter se uspešno predstavili na dveh avdicijah: Big TIME (MC Kreš) in 4. Loka Rock Fest (Loški PUB). Skupina je junija vstopila tudi v studio J&M KRAJNIK kjer je posnela svoj drugi singel "Zdaj letim". Po aktivnem decembru (odigrali 4 koncerte) se skupina odpravlja na krajšo koncertno pavzo, ker bo naš Simon postal že drugic ocka!!!

2006: Skupina pospešeno vadi in dela predvsem na avtorskih komadih ter nacrtuje izid prvenca... koncno se obnovi (v sklopu sodelovanja z ekipo Glasbeni Portal) tudi naša spletna stran. Nažalost pa se je letos zgodila šeena kadrovska sprememba... zaradi vsevecjih družinskih obveznosti je skupino nažalost zapustil naš kitarist Simon Baraga. Na njegovo mesto je uskocil klaviaturist Andrej Rovan (Rebeka Dremelj band, Babilon 05)

2007: - Skupina leto zacne z šeeno spremembo v zasedbi: Bobnar David se pridruži skupini LUNN-A-PARK na njegovo mesto pa vskoci ALEŠ MEKINDA, mesto novega basista pa prevzame Marko TURK... skupina zacne delat v novi zasedbi s polno paro, med seboj se hitro ujamejo in koncerti se kar vrstijo... skupina v tej zasedbi praznuje tudi 5. obletnico v Postonjskem klubu Jazzy kjer se zberejo cisto vsi sedanji in bivši clani skupine. Na obletnico kot gost pride tudi ex. pevec skupine Uriah Heep, Mr. John Lawton, ki se tiste dni mudi ravno v Postojni in z skupino Rock Shock odigra svoj najljubši cover: ZZ Top - "Tush". Fantje trenutno pospešeno koncentirajo po Sloveniji, v prostoru za vaje pa se zakljucuje veliko novega avtorskega materiala, ki bo mogoce koncno z novo zasedbo zašel tudi v studio...

Člani: Matej Zalar - vokal; Janko Tomšič - kitara; Aandrej Rovan - klaviature; Marko Turk - bass kitara; Aleš Mekinda - bobni.







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -