Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svaštara - 2007

BENTBAŠA
S a o p š t e n j e


Bentbaša - Bosanske ljubavne pjesme

Bentbasa - Sarajevo Love Songs

Bentbaša
Kompilacija sevdalinke putuje Evropom i svijetom

Kompilacija sevdalinke, "Bentbaša - Bosanske ljubavne pjesme", izdata u saradnji Goethe Instituta BiH i firme Yaman iz Sarajeva, u novembru prosle (2006.) godine, od sada je izdata i od strane berlinske izdavacke kuce "Piranha" i distribuirana je sirom svijeta. 3000 kopija su sada na trzistu centralne, istocne i sjeverne Evrope, kao i u Engleskoj, Japanu i Sjevernoj Americi i to pod nazivom "Sevdalinka - Sarajevo Love Songs".

U svom novinskom izdanju, "Piranha" CD najavljuje rijecima: "Sevdalinka koristi svoj glas iskustva da govori danasnjim jezikom, a muzicari sirom svijeta su se pridruzili ovoj konverzaciji."

Jedan od prvih recenzije ove kompilacije, na kojoj su ucestvovali u svijetu postovani muzicari kao sto su Mercan Dede (Turska), Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadic, Jadranka Stojakovic, Theodosii Spassov (Bulgaria), Bodan Arsovski, kao i lokalne zvijezde: Emina Zecaj, Avdo Lemes, Vesna Hadzic, Damir Imamovic, Sanin Karic, Omer Pobric i Zerina Cokoja, dosao je iz Britanskih dnevnih novina "The Daily Telegraph". Muzicki kriticar Mark Hudson je ocjenjivao album zajedno sa novoizdatim albumom Mostar Sevdah Reunion i Ljiljana Buttler, "The Legends of Life", isticuci da u poredjenju sa sevdalinkom, albuma mostarske sevdalije, sevdalinke sa "Sevdalinka - Sarajevo Love Songs" albuma se "osjecaju dodir dragocjenijim". On nastavlja: "Ova sarena kolekcija pokazuje da postoje mnogi mocni glasovi u ovom polju muzike, kao sto je u bivsoj Jugoslaviji poznata pop zvijezda Jadranka Stojakovic, ovdje sa pratnjom brilijantnog japanskog violiniste i gitariste."

Mnoge evropske radio stanice, poput BBC, Liverpool Merseyside i Litvanski FIT FM, sviraju kompozicije sa ovog CD-a u svojim muzickim programima, a CD je takodje dostupan u Internet prodavnicama poput Amazona, HMV i mnogim drugim.

U BiH je CD jos uvijek dostupan u prodavaonicama poput Buybook (Sarajevo i Mostar), Magaza, Interliber i Mercator. Znacajan dio zarade od prodaje ovog CD-a, kako u zemlji, tako i u inostransvu, bit ce koristen za donacije muzickih instrumenata osnovnim skolama sirom BiH. Prve donacije su planirane u okviru dolazecih Bascarsijskih noci, gdje su takodje planirani koncerti sa muzicarima poput Mercan Dede, Zerina Cokoja, Vesna Hadzic, Damir Imamovic, Vlatko Stefanovski, Avdo Lemes, Theodosii Spassov i drugi.

Bentbaša - Bosanske ljubavne pjesme
Bentbasa - Sarajevo Love Songs

Kontakt:
Tayfun Kesgin
Yaman d.o.o., 71000 Sarajevo
tel: (+387) 033 204 947 / mobile: (+387) 061 564 916








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -