Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara 2007

BELINDA BEDEKOVIĆ
P r e d s t a v l j a n j e

Belinda Bedeković
P r e d s t a v l j a n j e

Belinda Bedeković iz Zagreba, glazbom se počela baviti u ranom djetinjstvu, sa svoje 3 i pol godine, kad joj je majka Ivkica kupila prve orgulje, crvene Bambi na kojima je Belinda stisnula svoj prvi ton ''e''. I tako je Belinda pod pedagoškim vodstvom oca Teodora, profesionalnog glazbenika, polako svladavala ton po ton, s velikom voljom, radoznalošću i dječjim interesom, shvaćajući orgulje kao novu čudesnu i blistavu igračku. I tako je sve počelo. Njezin prvi javni nastup na televiziji kad je imala 5 godina prošao je popraćen čuđenjem glazbenih stručnjaka jer je petogodišnja djevojčica s nepogrešivim sluhom profesionalno sve snimila iz prvog pokušaja, tako da su snimatelji i redatelj zabezeknuto izjavili: ''Pa s poznatim i iskusnim glazbenicima ne uspijemo u prvom pokušaju!''. Tada su je glazbeni stručnjaci proglasili čudom od djeteta, tj. ''vunderkindom''. Nadalje slijede razne TV emisije, zatim tisak, radio... Belinda i tada kao dijete na svojim javnim nastupima pobire ovacije publike i obavezan aplauz na sredini pjesme, te se pretvara u pravu dječju zvijezdu. Već kao dijete lagano počinje shvaćati da će glazba biti njezin odabir u životu i njena najveća ljubav.

Svoj prvi band sastavlja s 11 godina pod nazivom ''Belinda band'' s kojim nastupaju i poznata imena hrvatske estrade diljem Hrvatske uz ogroman uspjeh. Bio je to prvi takav band na ovim prostorima. Zanimljivo je da je Belinda u muzičku školu krenula tek s 15 godina, preskočivši nižu i prva dva razreda srednje muzičke škole. Budući da je note izvrsno poznavala, profesori su smatrali da je dorasla odmah za treći razred srednje muzičke škole. Završila je teoretski odjel i po zanimanju je nastavnica glazbe. U školi nikad nije radila već je njezin životni put bila estrada. Vrlo rano pokazuje talent za komponiranje, te sa 7 godina sklada svoje prve kompozicije - ''Zvuci džungle'', ''Kad ja narastem velika do neba'', itd., koje se vrte na svim radio postajama. Ova komunikativna, hrabra i nesvakidašnja djevojčica nadalje niže svoje uspjehe na nastupima u koncertnim dvoranama ''Vatroslava Lisinskog'', ''Dom sportova'' itd. kao specijalna gošća mega popularnim bandovima i pjevačima. Njezina virtuoznost i muzikalnost na instrumentu ljudima oduzima dah.

Na jednom televizijskom snimanju promatrao ju je i glasoviti Peppino Principe, najbolji harmonikaš klasične i jazz glazbe na svijetu. Vidjevši kojom brzinom Belinda prebire po klavijaturama, prozvao ju je "najbržim prstom" u svijetu pop glazbe. I mnogi drugi stručnjaci, neovisno o Peppinu, potvrdili su tu njegovu izjavu.

Kasnije, kao adolescentica, osniva ženski sastav ''Gazdarice'' i televizijskim nastupima ponovno privlači pozornost. Na kraju se ipak odlučuje za samostalnu karijeru i radi na svom projektu ''TORNADO ON THE REMOTE KEYBOARD'' s kojim na javnim nastupima svojom virtuoznošću i scenskim nastupom ''ruši sve pred sobom'', te pobire ovacije publike koje se nerijetko pretvore u pravu euforiju.

Ovoj krhkoj crnki plave krvi nedavno je izašao singl CD s kompozicijama ''Kad me ljubiš'', ''Moja pjesma'' i ''Tornado'' te video CD s kompozicijama ''Tornado'' i ''Moja pjesma''.

Krajem rujna 2006. Belinda se vratila iz Hollywooda gdje je tjedan dana s Ali G.-jem (Boratom), najvećim komičarom 21. stoljeća, snimala spot za njegov najnoviji film ''Borat: Cultural Learnings of America for make Benefit Glorius Nation of Kazakhstan''. Do suradnje je došlo tako što je Sacha Baron Cohen (Ali G., Borat) surfao internetom i slučajno nabasao na Belindinu web stranicu. Kad je na njenoj stranici vidio spot za njenu pjesmu ''Tornado'' htio je samo nju. Nakon toga, Belindu je kontaktirala jedna od njegovih producentica no izbio je problem jer je Belindi trebala radna viza za Ameriku. Borat je želio samo nju i isključivo nju, te je čekao godinu dana sa snimanjem spota, dok Belinda nije dobila radnu vizu. Kad je stigla u Hollywood, Borat je od nje napravio pravu hollywoodsku zvijezdu. Na aerodromu ju je dočekala limuzina, a kada je došla u studio, izlazeći iz limuzine, cijela ekipa predvođena Sachom Baronom Cohenom pozdravljala ju je i zahvaljivala joj što je došla. U studiju ju je dočekala njena garderoba sa šampanjcem i voćem, te vizažisti i frizeri. Pjesma koju su snimili zove se ''You be my wife'' i tu Belinda svira Keytar zajedno s Boratom. Spot je napravljen tako da oni dvoje imaju svojevrstan ljubavni dijalog na keytaru, koji je malo romantičan, malo strastven. Tih nezaboravnih tjedan dana u Hollywoodu Belinda je bila smještena u hotelu Hyatt West Hollywood.

01. studenoga 2006. godine Belinda je sa Sachom Baronom Cohenom nastupila u jednom od najgledanijih američkih programa, promovirajući glazbeni spot za film ''Borat: Cultural Learnings of America for make Benefit Glorius Nation of Kazakhstan''. U talk showu ''Late night with Conan O'Brien'', televizijske kuće NBC, Belinda je s Boratom odsvirala pjesmu ''You be my wife''. S obzirom na to da je počela svirati s 3 i pol godine, oduvijek je znala da će glazba obilježiti njezin život i dati mu smisao.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -