Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GARAGE EXPLOSION III
23. Marca 2007 - Pekarna, Maribor, Slovenija


PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE / AGD GUSTAF / MUŠKAT HAMBURG
v sodelovanju z
BOGOVI ROCK'N'ROLLA IN NIC SLABŠIMI LJUDMI
predstavljamo
GARAGE EXPLOSION III
MARIBOR * GUSTAF - PEKARNA * PETEK, 23. MARCA 2007 * 20.00

THE CINDERS - Paris - Boston (F-USA) - http://www.thecinders.com/
RES NULLIUS - Velenje (SLO) - http://www.resnullius.net/
DIPLOMATZ alias DAMIR AVDIĆ - Tuzla (BiH)
THE WELCOMIN' COMITTEE IN FLAMES - Zagreb - Tokyo (HR-JPN) - http://www.myspace.com/wcinflames/
MY BUDDY MOOSE - Rijeka (HR) - http://www.myspace.com/mybuddymoose/
BARRAKUDA - Pula (HR) - http://www.archive.org/details/Barrakuda-Knockout
TAVŽNTROŽA - Dolenjske Toplice (SLO) - http://www.myspace.com/115999350/

Vstopnina: 8 EUR (1.917,12 SIT). V predprodaji in do 20. ure na dan koncerta: 6 EUR (1437,84 SIT). Predprodaja: MISC Infopeka, Ob železnici 16, 2000 Maribor. Info: garage.explosion@gmail.com, http://www.pekarna.org/garage/

Zakaj GARAGE EXPLOSION III?
- Ker naših manifestov še vedno ne jemljete dovolj resno.
- Ker nas pitajo z dieto, mi pa jemo, kar nam paše.
- Ker so po vzoru Garage Explosion pripravili festival v Splitu, enakega imena.
- Ker pride Rozalija s kolegico.
- Ker nismo osli, da bi šli samo enkrat na led.
- Ker smo ponosni na reference festivala '05 in festivalskega trojcka '06: The Real Things, Thunderbabies, Dr. Zero, Muškat Hamburg, The Babies, Erotic Biljan & his Heretics, Crazed Farmers, Knights of Good Taste, Thee Knuckleheads, Hic et Nunc, The Welcomin' Comitte in Flames, Messerschmitt, The Staggers, Gods Chosen Dealers, Blutwurst, Cosa Nostra, Malo morgen, DMT in Giraffemen .
- Ker ni drilov cez rock'n'roll drile!

RES NULLIUS
Velenjska skupina Res Nullius je svoj prvi koncert odigrala leta 1989 in ob Hic et Nunc zasedla eno najpomembnejših vlog pri razcvetu slovenske rockovske ustvarjalnosti v devetdesetih letih. Še vec, obe navedeni skupini tudi v novem tisocletju delujeta z nezmanjšano paro in ceprav imajo Res Nullius za sabo plošce kot so No one can like Drummer Man ali pa Dead Town Dogs, so leta 2003 izdali Revolver ljubezni, ki se postavi ostro ob bok za marsikoga nepresegljivi klasiki slovenskega rocka, plošci Zdravo je biti divji iz leta 1998. Na svojih koncertih pa že predstavljajo material za svojo peto plošco in kot je soditi po slišanem, bo v znamenju Res Nullius minilo še eno desetletje...
"Ce so Buldožer izdali plošco sedemdesetih, Pankrti plošco osemdesetih, lahko za prvenec Res Nullius mirno trdimo, da je analogna plošca devedesetih, ki Slovenijo koncno enakopravno uvršca na svetovni rockovski zemeljevid vrhunske izraznosti in poetike..." (Marjan Ogrinc, Delo, kulturna stran št 7, 06.01.1994)

THE CINDERS
Zacetki skupine segajo v l. 2001, ko Laurent Ciron in Jeff Crane pristaneta v spremljevalnem bendu Freddy Lynxxa za potrebe njegove evropske turneje, ob tem pa ugotovita sorodne glasbene poglede in nacrte. Pricne se prijateljevanje njunih tedanjih skupin, leta 2003 pa kot duet ponovno nastopita skupaj. Želje po nadgradnji sežejo dlje kot sedemtisoc kilometrska razdalja med njunima Parizom in Bostonom in že leto kasneje nastanejo The Cinders. Ob nazivu benda neredko najdemo oznako »power-pop,« ceprav je glede na slišano z njihovega albuma "Up from the Ashes" to lahko zavajajoce. Vsaj za naše medijske razmere, kjer se kot rock deklarira vsako spogledovanje s šest-strunskim instrumentom. The Cinders pa imajo jajca ter igrajo zdrav in zelo melodicen rock'n'roll. Drušcini odlicnih francoskih bendov, ki so nas v preteklosti že pocastili s svojim gostovanjem (TV Killers, Dare Dare Devils, Gasolheads, Sonic Angels, …), bomo z veseljem dodali novo ime.

DIPLOMATZ alias DAMIR AVDIĆ
Umetnik besede. Ostre kot britev, neposredne kot strel v glavo, iskrene kot srce. Zareže jo z grobim, mocnim kitarskim rifom. Brez kompromisov in iluzij. Njegova beseda je žilava, napeta, drzna in resnicna. Pove jo s psihoticnim, vampirskim pogledom. Njegovi nastopi so neizprosni. Silovita predstava korajžnega cloveka. Že v 1990. letih je privlekel pozornost s trdo in pravoverno punkrockovsko skupino Rupa u zidu, ki je izdala prvenec še pred vojno v Bosni, med vojno pa nanizala še dve izdaji. Posebej izstopa surov koncertni Laku noc pacienti z dvodnevnega Rock Festivala Zgaga leta 1996, ki je med mnogimi navdušil tudi legendarnega kalifornijskega radijskega didžeja Phila Dirta. Ceprav Rupa u zidu ni razpadla, je danes Damir Avdic sam. Sam s svojim orjaškim vokalom in mocno kitaro. Pri zagrebški neodvisni založbi Slušaj najglasnije je izdal prvenec... od trnja i žaoka, ki je svojevrstni soundtrack k romanu Na Krvi Cuprija (Most na krvi), ki z jeklenim bošnjaškim slengom pripoveduje zgodbo o vojnem in povojnem casu v Bosni med leti 1992 in 2002. Damir Avdic je vse v eni osebi - pevec, pesnik, kitarist, bend, kantavtor, performer, pisec, mislec. Vse pocne iz srca. S trezno glavo. Zmeraj udari naravnost v jedro problema. Do obisti razkrinka banalnost današnjega sveta.

THE WELCOMIN' COMITTE IN FLAMES
Dobesedno zahrbtno presenecenje in hkrati eden od vrhuncev lanskega festivala, se vraca v napovedani izdaji! Skupina z navidez neresnim pristopom in prav takšnim imenom je v dobrem letu svojega delovanja nabrala zavidljivo kilometrino in izkušnje, ki jih ne manjka že od prej (vrtenje plošc v kultnem zagrebškem klubu Spunk, igranje v zasedbah The Babies ter Erotic Biljan & his Heretics, itd.) Še vedno minimalisticen komplet bobnov, ki bo tak seveda tudi ostal, elektricna kitara in ženski vokal so združeni v »trash garage punk rock'n'roll,« ki ga kujejo Mr.Drumsonic, Dodo Eichmann in sveža clanica Kazuko Kono. Slednja je skupini dodala novo besedo v geografskem izvoru (Zagreb + Tokyo) in nekaj tipicno japonskih pridevnikov: energicno, marljivo, fanaticno...

MY BUDDY MOOSE
Nastanek My Buddy Moose v marsicem spominja na rojstvo The Cinders - tudi v primeru riješke skupine gre sprva za sodelovanje dveh kasnejših clanov, Luke Bencica kot avtorja in kitarista ter Matka Botica kot kitarista in mandolinista. V letu 2001 tako posnameta nekaj lastnih skladb in priredbo Hanka Williamsa The Ramblin' Man, tri leta kasneje pa z bobnarjem in basovskim kitaristom sestavita polnejšo zasedbo. My Buddy Moose s producentom Daliborjem Pavicicem (znan predvsem kot kitarist The Strange in The Bambi Molesters) v letu 2005 posname odlicen prvenec nalezljivega country rock'n'rolla, kakršnega smo doslej bili vajeni predvsem v izvedbi ameriških skupin, kot so Speedbuggy ali pa Supersuckers, ceprav nobene od teh ne najdemo med naštetimi vplivi skupine! Slednji sežejo širše in globlje in tudi to je razlog njihovemu neobremenjenemu in sila poslušljivemu zvoku.

BARRAKUDA
Iz Pule prihaja trio Barrakuda, oz. t.i. "dirtypunkasfuckrock" bend. Ste ob tej skovanki pomislili na vratolomni rock tipa Zeke ali pa Peter Pan Speedrock? Potem se niti slucajno niste zmotili. Skupino sestavljajo prekaljeni clani puljske punk in hardcore scene, ki so se pred približno tremi leti iz gole zabave zaprli v prostor za vaje, pozitiven odziv poslušalstva pa jih je kmalu spreobrnil v eno najbolj dejavnih skupin z juga Istre ta cas. Beležijo že kar tri EP »šestercke« in v lanskem letu narejen "Live from the Castle", vse skupaj pa s pomocjo "Monteparadiso Netlabel" brezplacno razpecujejo preko spleta.

TAVŽNTROŽA
Tudi Tavžntroža iz Dolenjskih Toplic ponuja neusmiljeno hitro godbo, v kateri je težko zacrtati mejo med rock'n'roll, hardcore in drugimi vplivi. Trojka, ki je svoje izkušnje pridobivala s sodelovanjem v razlicnih dolenjskih zasedbah glasnejšega formata, med svojimi vplivi tako našteje pisano drušcino, in sicer vse od The Stooges, preko The Exploited, pa do Dicky B.Hardy... Preboj iz lokalnega okolja se jim ponudi v letu 2006, z udeležbo na Koncertnem maratonu Radia Študent, MKC Underground festivalu, festivalu Krawal in še bi lahko naštevali. Vedno znova presenecajo z zares dobrimi garažnimi posnetki, nazadnje pa so udarili z vsega spoštovanja vredno turnejo po Franciji.

FESTIVAL PODPIRAJO:
PODOBA - http://www.podoba.com / ALTER EFEKT - http://www.alterefekt.com
ZULK - http://www.zulk.si / FV MUSIC - http://www2.arnes.si/fv
MUSKA - http://www.gms-drustvo.si / MARŠ - http://www.radiomars.si
RADIO ŠTUDENT LJUBLJANA - http://www.radiostudent.si
KLUB MARIBORSKIH ŠTUDENTOV - http://www.gda.si/kms

NAPOVEDUJEMO TUDI:
GARAGE TEASER
ROCK'N'ROLL KONCERT, PETEK, 16.03.2007, OB 21:00
PEKARNA MARIBOR - DVORANA GUSTAF
MESSERSCHMITT, Pula (HRV) - http://www.freewebs.com/messerschmitt-theband
MUŠKAT HAMBURG, Maribor - http://www.muskathamburg.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -