Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

ADNAN ČAUŠEVIĆ DADO
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Adnan Čaušević Dado
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Adnan Čaušević - Dado rođen je 1972. godine u Sarajevu, BiH. Još kao mali iskazivao je veliku ljubav prema muzici. Svoje muzičko obrazovanje stekao je u Osnovnoj školi "Vojislav Vučković" u Sarajevu, gdje je završio odsjek za violinu.

Dadin entuzijazam i talent dolaze do potpunog izražaja u njegovoj tinejdžerskoj dobi. Kao plod tih pozitivnih vibracija, izrasta nekolicina mladih sarajevskih bendova. Rok trajanja tih skupina nije bio dug, ali se Dado uz mnoge kombinacije lokalnih muzičara, isticao kao vokalni solista i gitarista.

Foto: Ado Sahbaz
Foto: Ado Sahbaz

Mladalačka energija ovog istinskog zaljubljenika u sarajevski pop-rock, 1992. godine je bila uložena u jedan tada veoma perspektivan band. Naziv tog projekta bio je "Zajtnot", čiji je frontman / vođa upravo bio Dado. Uslijed ratnih zbivanja na prostorima bivše Jugoslavije, i samog Sarajeva, ta energija iščezava i rad se obustavlja sve do kraja 2000. godine.

Tada Dado, sa nekolicinom drugih muzičara, formira band "B-Family", koji egzistira nekih godinu dana i u svom kratkom vijeku se pojavljuje na sarajevskom festivalu "Forte 2001" sa pjesmom "Zagrebčanka mala". Nakon tog pokušaja, Dado se odlučuje na solističku karijeru.

Autorskim radom na svom prvijencu, Dado dokazuje istinski talenat za pisanje tekstova i muzike. 2003. godine muzička kuća "Big Best Company" objavljuje prvi album Dade Čauševića pod nazivom "Ja znam". Njegov prvi solo album, dostiže tiraž od 9700 nosača zvuka. Izdanje se penje na tron najprodavanijih posljeratnih muzičkih ostvarenja. Sa tog albuma izdvajaju se hitovi; "Dalila", "Ja znam", "Ako je to" i "Zlatna ruža", koju Dado radi u duetu sa Kemalom Montenom.

Nadahnut podrškom svojih fanova i priznanjem mnogobrojnih kolega iz branše, Dado 2006. godine snima svoj drugi studijski album pod imenom "Ne vjerujem". U narednom periodu i ovaj album će ugledati svijetlo dana i ujedno postati dostupan slušaocima u cijelom svijetu. Do tada, ostaje nam da uživamo u pjesmama sa prvog albuma.

Apsolutno vjerujemo, da će nove Dadine pjesme pružiti još više užitka za sve one koji vole ovog talentovanog kantautora.

Foto: Ado Sahbaz
Foto: Ado Sahbaz
 







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -