Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2006.
 Walter Neugebauer - Rock 'n' roll je zivot moj

Walter Neugebauer "Rock 'n' roll je zivot moj" - dvostruki je album koji je vec u prodaji. Ovih dana se u izdanju zagrebackog Croatia Recordsa pojavio dvostruki CD zagrebacke legende, Waltera Neugebauera, koji nosi naslov - a kako bi se drugacije i zvao - "Rock 'n' roll je zivot moj"! Ovaj dvostruki nosac zvuka svojevrsna je retrospektiva glazbenog stvaralastva Waltera Neugebauera, kroz 44 godine umjetnickog djelovanja - od ranih sezdesetih sa VIS-ovima "Kristali" i "Mladi" / "The Mladis", zatim u sedamdesetima sa grupom "Pink Elephant", a pocetkom osamdesetih osniva grupu "The Cadillac" s kojom u Hrvatskoj i inozemstvu snima tri albuma izvornog rock 'n' rolla. Osim vec postojecih snimaka kojima je Drago Mlinarec u post produkciji udahnuo posebnu nijansu zvuka, tu ima nekoliko apsolutnih premijera - do sada neobjavljenih kompozicija koje su snimljene zadnjih par godina s vrhunskim zagrebackim glazbenicima. (...JG99).

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Zvonimir Bucevic Buc - Predstavljanje

Kad glazbenici imaju zelju pobjeci od stvarnosti, pobjeci od glazbe koja ih cini profesionalno uspjesnim, ali intimno nezadovoljnima, onda nastaju albumi koji pokazuju drugu stranu njihove kreativnosti, stranu koja ima svoj sjaj uprkos nevidljivosti. Takav je i album "Escape" poznatog basiste Buca koji uglavnom donosi insutrumentalnu glazbu, groovy, s korijenima u funku, te s elementima ethno i ambijentalne glazbe. Obzirom da ovo nije njegov prvi samostalan uradak, a i donedavno je bio clan Parnog Valjka, Buc je ovaj album napravio u svom prepoznatljivom stilu, no ipak, na jedan drugaciji nacin. Album "Escape" sadrzi 14 skladbi, a na njemu sudjeluju i Bucevi prijetelji: Brk, Lipa, Solc, Leiner, Bero, Tina Rupcic, Somen i mnogi drugi. Najavnim singlom kojim ce predstaviti ovaj album je skladba "Morrocco" za koju ce se uskoro snimati i video spot. Ukoliko vas do sad nismo uspjeli uvjeriti zasto trebate poslusati album "Escape", mozda ce to postici rijeci samog autora: "Ritam modernog zivota je neumoljiv za ziva bica ciji srcani otkucaji traze mirniji zivotni stil. Ta dva ritma, ritam ambicije i onaj unutrasnji, nemoguce je uskladiti. Stoga trazimo bijeg od posla i obaveza najcesce u prirodi. Slican bijeg traze i glazbenici nastojeci napraviti nesto za svoju dusu. Kad spojimo zelju za vasim i mojim bijegom, dobit cete Escape - glazbu kojom cete odmoriti duh i tijelo". Album "Escape" mozete potraziti na svim boljim prodajnim mjestima, a za dodatne informacije posjetite http://scena.hgu.hr/buch . (...JG99).

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Markonee + Emir Hot + Osmi putnik - ex YU turneja

Manager iz Italije, Emiliano Nanni, organizator je velike turneje koju ce uskoro (pocetkom maja 2006. godine) u nekoliko zemalja ex YU poduzeti talijanska grupa Markonee (www.markonee.com). Specijalno za ovu priliku, grupa Markonee ce biti pojacana jednim gostom - gitarskim virtuozom iz Tuzle, Emirom Hotom (na slici). U istom "paketu" idu i nastupi splitske grupe Osmi putnik. Ima li boljeg recepta za odlican koncert, za dobar provod! Ugovorena su gostovanja u Ljubljani, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Tuzli, Beogradu i Novom Sadu. Ova turneja se moze i produziti ukoliko ima zainteresovanih organizatora (javiti se na e-mail: info@barikada.com). Ekskluzivno za www.old.barikada.com posjetitelje - Emir Hot je poslao video snimak, njegovu izvedbu pjesme Yngwie Malmsteena - "Far Beyond The Sun". Taj snimak je od 01.04.2006. godine (i naredna tri dana) bio dostupan za download sa ovog mjesta. Tu jedinstvenu priliku nije propustilo 28 posjetitelja ove web stranice. Uzivajte sada svi vi koji ste to uradili pravovremeno. Vjerujem da ce i ubuduce biti slicnih prilika za download nekog novog materijala u izvodjenju gitarskog virtuoza iz Tuzle, Emira Hota.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 4. Mostar Blues Festival - Poziv za ucesce

Zapocete su pripreme za 4. Mostar Blues Festival. Organizacioni tim je vec ostvario kontakte sa nekim od popularnih blues izvodjaca. U toku su pregovori sa mnogima od njih, a medju njima su: King George (ex The Jimi Hendrix Experience), John O'Leary, Mostar Sevdah Reunion, Ana Popovic & Band, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadic, kao i sa mnogim grupama iz SAD-a. U nastojanju da se predstavi sto vise kvalitetnih grupa i autora, pozivani ste i vi, ako volite i svirate blues, posaljite svoje snimke na CD-u uz kracu biografiju i kontakte. Organizacioni tim ce tako steci bolji uvid u aktuelnu blues scenu i odabrati autore i grupe koji sviraju dobar blues. Ako zelite na popularnom blues web site-u (www.mostarblues.com) imati svoju reklamu, ukoliko zelite postati sponzor ovog humanitarnog blues festa ili ako mozete pomoci na bilo koji drugi nacin, javite se. Svoje snimke posaljte na adresu: Muzicki Centar Pavarotti, Ul. Marsala Tita br. 179, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina (sa naznakom - za Mostar Blues Festival). Kontakti za dodatne informacije: bluesmili@gmail.com ili bluesmili@cob.net.ba . (na slici: Dragoljub Crncevic Baki - Point Blank, Beograd, SCG).

 Autor: Mili Tiro, Mostar, BiH
 Hard Time - No. 3

Zagrebacki hard rock sastav Hard Time nedavno je potpisao novi diskografski ugovor s izdavackom kucom Croatia Records. Tako se uskoro moze ocekivati njihov novi, treci po redu, studijski album jednostavno nazvan "No. 3". Cak petnaest novih pjesama ovih dana dobiva final touch u zagrebackom tonskom studiju "Plavi Film", pod producentskom palicom Tonija Lovica. U dugoocekivani diskografski povratak grupe Hard Time napore je, uz diskografsku kucu, ulozila i diskografska agencija "Spona", te PR / booking agencija "Nota" koje ce album "No. 3" pratiti u promocijskom i koncertnom smislu. Za najavni single izabrana je pjesma "Radostan dan" u kojoj ce se rockerima iz grupe Hard Time pridruziti i dugokosa pjevacica koja ce zasigurno iznenaditi sve njihove fanove. O tome uskoro nesto vise informacija.

 Autor: Croatia Records Promo Team, Zagreb, Hrvatska
 Cota G4 u KSET-u, Zagreb

Evo nesto za ljubitelje tvrdog retro hard-rocka '70-tih godina. U KSET-u ce se 27.02.2006. godine odrzati koncert dva banda koji cvrsto grabe krupnim koracima ka siroj medijskoj ekspanziji. Radi se o bandovima Cota G4 i The Second Hand Band. Cota G4 je rock sastav koji postoji nekih desetak godina (osnovani su 1994.), a clanovi su porijeklom iz Daruvara, zapadne Slavonije i Zagreba. Poceli su kao band koji se u pocecima opredijelio za sto bolje skidanje rock klasika. Sredinom 2005. objavljuju svoje prvo zvanicno diskografsko ostvarenje, single "Putovanje vlakom", koji je imao solidnu prodju na valovima nekih radio stanica. Koncem iste godine uspjevaju doci i u priliku da se oko njih pozabavi Dallas Records, tako da slijedi njihov dugoocekivani album prvijenac sa 12 vlastitih kompozicija koje su nastajale tijekom proteklih desetak godina, a pretezito su orijentirane na rock 'n' roll svjetonazor, te ponesto na neizostavnu ljubavnu tematiku i socijalne motive. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna i moze se nabaviti jedino na blagajni KSET-a.

 Autor: Vladimir Horvat, Zagreb, Hrvatska
 Mario Tomic - Predstavljanje

Mario Tomic, 29 godine, je muzicar iz Splita, Hrvatska. Profesionalno se bavi sviranjem gitare, komponovanjem, produciranjem i pisanjem aranzmana za gitarsku instrumentalnu muziku. Guitar Nine Records (jedna od najeminentnijih diskografskih kuca koja predstavlja gitariste) izabrala ga je za izvodjaca mjeseca (December - January, 2005) - Uncovering Guitar Potential Nekoliko radio stanica izvan Hrvatske salju u eter njegove kompozicije (Indie Talent Radio Toronto, WebRadioPugetSound, Live365, Area51 Radio, Smiling Ear...). Nekoliko svjetskih mp3 providera na svoje servere je postavilo njegovu muziku (Your mp3 net, My mp3, The mp3 news...). Mario Tomic je trenutno u pregovorima za izdavanje svog albuma sa jednom americkom diskografskom kucom. Slusatelji radijske emisija Jeans generacija (br. 85) imat ce priliku poslusati sviranje ovog mladog umjetnika. Za vise informacija posjetite web site: http://rio660.tripod.com .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Samir Sestan Droga - Muzicki producent 2005. godine

Za predstavljanje Dobojlije Samira Sestana, poznatijeg po nadimku Droga, trebalo bi nekoliko listova papira. Ukratko receno, Droga je muzicar, kompozitor, aranzer, producent, edukator, vlasnik muzickog studija (Matrix)... Svirao je i snimao narodnjake (Safet Isovic, Zehra Bajraktarevic, Senada Redzic...), pop i rock (Leo Kazic, Hari Mata Hari, Tose Proeski...), klasiku i jazz (Drogson Jazz Trio). Od 1986. do 1992. svirao je sa Rezervnim tockom, Divljim jagodama, Halidom Beslicem, Valentinom, Merlinom, Tifom, Vesnom Zmijanac... U to vrijeme intenzivno se bavio i studijskim radom i svojim klavijaturama i aranzmanima doprinjeo uspjesima Hende, Djina Banane, Zabranjenog pusenja, Regine, Djurinog benda Bombaj stampa... Prije par dana u Prijedoru mu je uruceno zasluzeno priznanje - "Producent 2005. godine". Slusatelji emisija Jeans generacija (br. 84 i 85) imati ce priliku poslusati interview sa ovim umjetnikom. Za vise detalja posjetite Droginu web stranicu www.drogamusic.com .

 Autor: Mirko Jelec, Vancouver, Canada

Arhiva 2004 | Arhiva 2005 | Arhiva 2006 | Arhiva 2007 | Arhiva 2008 | Arhiva 2009 |







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -