Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ZAGREB JAZZ FESTIVAL 2006
od 02.11.2006. do 05.11.2006. godine - Kino dvorana Studentskog centra, Zagreb, Hrvatska


Sa press konferencije (Dražen Kokanović i Dražen Vrdoljak)

Zagreb Jazz Festival
od 02.11.2006. do 05.11.2006. godine - Kino dvorana Studentskog centra, Zagreb, Hrvatska

Grammy-em okrunjeni velikani jazz scene dolaze u Zagreb na ZAGREB JAZZ FESTIVAL (od 02. do 05.11.2006.)!!!

Zagreb će početkom 11. mjeseca 2006. godine ponovno biti veliki svjetski centar jazz scene, ponovnim održavanjem Zagreb Jazz Festivala (JazZG 06). Mjesto održavanja biti će Kino dvorana Studentskog centra u Zagrebu, a u goste nam stižu nitko drugi do Joe Lovano Nonet, James Blood Ulmer & Memphis Blood Blues Band sa Vernon Reidom (ex - Living Colour!), Pee Wee Ellis Assembly i veličanstveni Wayne Shorter sa svojim kvartetom! Možete li zamisliti jazz specifičniji od ovog?

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 18.10.2006. godine u Hotelu "Astoria" u Zagrebu, direktor festivala Dražen Kokanović i voditelj-urednik Dražen Vrdoljak, kroz nekih sat vremena upoznali su sve pozvane medije (između ostalih HTV, RTL, Z1, Jutarnji List..., a naravno i web-siteove Terapija i Barikada), sa predstojećim i iznimno zanimljivim glazbenim događajima koji će se odvijati u sklopu novog JazZG-a. Ova dva Dražena, nakon uspješnog sveženskog Jazzarella festivala održanog ove (2006.) godine u petom mjesecu, pohvalili su se odličnim odazivom i suradnjom sa sponzorima (T-Com, Helios osiguranje, grad Zagreb, veleposlanstvo SAD...), što im daje veliku potporu da u Zagrebu, Hrvatskoj i u ovom djelu Europe mogu ponovno napraviti veliku stvar organiziranjem novog jazz festivala gdje će glavni akteri biti uistinu probrani glazbenici za kojima stoje brojna veličanstvena priznanja - od Grammya, preko nagrada uglednog magazina "Down Beat", sve do nebrojenih titula koje su priskrbili medijskim, umjetničkim, koncertnim i inim aktivnostima.

U programu Zagreb Jazz Festivala 06 nastupit će vodeći, Grammyjem nagrađeni tenor saksofonisti današnjice Wayne Shorter i Joe Lovano, vlasnik najboljeg blues albuma po izboru referentnog magazina Down Beat, gitarist James Blood Ulmer, te „arhitekt“ zvuka Jamesa Browna u drugoj polovici 60-ih, jazz/soul/funk saksofonist Pee Wee Ellis.

Četvrtak, 02.11.2006., 21.00 - JOE LOVANO NONET
Nagrađena Grammyjem 2000. za album "52nd Street Themes", Joe Lovano Nonet jedna je od najatraktivnija grupa američkog tenor saksofonista talijanskog podrijetla za kojega je magazin Village Voice ustvrdio: "Najveći talijanski tenor naših dana nije Pavarotti nego Lovano".

Petak, 03.11.2006., 21.00 - JAMES BLOOD ULMER & MEMPHIS BLOOD BLUES BAND (feat. Vernon Reid)
Jedan od najinventivnijih gitarista svoje generacije, James Blood Ulmer bio je učenik velikana free jazza Ornettea Colemana, da bi od 2001. u produkciji Vernona Reida (Living Colour) snimio tri zapažena blues albuma od kojih je posljednji, "Birthright" (2005.), proglašen blues albumom godine po izboru čitatelja i kritičara Down Beata.

Subota, 04.11.2006., 21.00 - PEE WEE ELLIS ASSEMBLY
Kao saksofonist i aranžer pratećeg sastava James Browna bio je odgovoran za hitove "Cold Sweat" i "Say It Loud, I'm Black And I'm Proud", a sličnu je ulogu imao i u grupi Van Morrisona. S ex-Brownovim zvijezdama - Mace Parkerom i Fred Wesleyjem osnovao je soul / funk / groove grupu JB Horns i objavio 10-tak solo albuma.

Nedjelja, 05.11.2006., 21.00 - WAYNE SHORTER QUARTET
Bivši član kvinteta Miles Davisa i suutemeljitelj fusion supergrupe Weather Report, dobio je dva Grammyja - za albume "Alegria" (2004.) i "Beyond The Sound Barrier" (2006.) u kvartetu s briljantnim glazbenicima (John Pattitucci, bas, Danilo Perez, klavir, Brian Blade, bubnjevi), vodećom akustičnom jazz grupom svjetskog jazza.

U narednom periodu ovaj vaš omiljeni web-site će vas na vrijeme obavijestiti o svim ostalim važnim, važnijim i manje (ali i ne toliko manje) važnim pojedinostima ovog festivala. Važno je znati - ulaznice su već u predprodaji i variraju od 150 do 200 kuna (na dan koncerta za nekih 50 kuna više). I sigurno je - prema ograničenom kapacitetu dvorane - tražit će se karta više. Zato požurite!

Info & akreditacije: jazzg@zg.t-com.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -