Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DARKO RUNDEK & CARKO ORKESTAR
Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da!





Darko Rundek & Cargo Orkestar
Mhm A-ha Oh Yeah Da-da!

Nekoliko Rundekovih tumačenja i misli o njegovom novom studijskom albumu:

- Ime albuma "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da!": "To je drugi način za reć' "tak' ti je to stari moj" (i na žalost nikako drugačije)."
- O skladbama: "Jurnjava za profitom, žudnja za zgrtanjem, povlačenje solidarnosti, kratkovidnost i neupućenost onih koji vode gledajući oko sebe i u sebi svakodnevno. Ton pjesama nije pomirljiv, nego poziva na pobunu. U nekim novim pjesmama osjećaju se veze sa prijašnjim, kao što je primjer s novim skladbama "Put u Sumrak" i "Highlander" koje se nadovezuju na "Ruke", dok "Apokalipso" i "Makedo" se nastavljaju u novoj skladbi "Ne okreći se".
- Migracijske Priče i Ljubavne Pjesme: "Za početak nitko u bendu, osim basista Brune Arnala, ne živi tamo gdje se rodio i proveo djetinjstvo. Svi su se otisnuli u svijet u potrazi za znanjem, sigurnošću, srećom, slobodom. U pjesmama se prelamaju naše priče i priče ljudi koje poznajemo i susrećemo, ali većinom kroz konkretne situacije, doživljaje i atmosfere iz života autsajdera u velikom gradu, jednostavno SLIKE IZ ŽIVOTA U MODERNOM SVIJETU INTERNETA, TELEKOMUNIKACIJA I RASPRODAJA"
- Višejezičnost u pjesmama (7 na hrvatskom, 3 na engleskom, 2 na hrvatskom / engleskom, 1 na engleskom / francuskom / njemačkom): "Nisam ekonomist i ne razmišljam u relacijama tržišta, da ne bi netko pomislio da su višejezične zbog internacionalnog plasiranja albuma. Mi glazbom i pjesmom pokušavamo izraziti doživljaj vlastite situacije, poigravamo se s njom i istražujemo mjesta na kojima se prepoznaje nešto univerzalno. Tu su se razni jezici pojavili sami od sebe, valjda zato što su svakodnevno prisutni u mom životu. Mene su formirali Hrvatska i Jugoslavija, i to se sigurno osjeća u pjesmama, ali se obraćam publici koja živi u svijetu lako propusnih granica, vodeći bend čiji članovi nose putovnice 6 nacija, a neki i po dvije. Svijet se brzo mijenja i vjerujem da će se većina domaćih fanova i sljedbenika prepoznati u albumu."
- U odnosu na prethodne albume: "Osnovna promjena je što smo počeli raditi kao bend, odsvirali smo puno koncerata, improvizirali, iskušavali, snimili masu materijala, tako da je ovo izbor onog što nam se činilo najzrelijim i najkomunikativnijim. Uskoro ćemo na našem site-u, www.rundekcargoorkestar.com, kad se izmiksaju, postaviti ostatak snimaka za radoznalce i sladokusce".
- Album je...: "Ovo je zapravo prvi studijski album Darko Rundek & Cargo Orkestra u kojem je promjena zakon. Pjesme objavljene na ovom CD-u nastavit će se mijenjati na koncertima, stvarat će se nove... dok god postoji kreativni izazov zajedničkog sviranja, razmjene sa publikom, prenošenje utjecaja, "napinjanje forme" dotle će postojati i Cargo Orkestar".

Albuma Darka Rundeka & Cargo Orkestra, po prvi put je zajednički potpisan studijski uradak priznatog zagrebačkog kantautora i osmeročlane skupine. Kao njegova preteća plasiran je dvostruki najavni single sa skladbama "Slick Senorita", izvedena na engleskom jeziku i "Highlander", izvedena na hrvatskom. "Slick Senorita" je pjesma koju otvara zvuk mediterana, te se stilskim izričajem smatra burleskom, tragikomičnim prikazom današnje filozofije turizma vezane ponajviše za južnoeuropske zemlje, dok "Highlander" možemo opisati kao romantično-dramatična priča o životu mladića koji je odrastao kao siroče negdje na dalekom Sjeveru.

Nakon, što nas je prije četiri godine, osvojio albumom "Ruke", Darko Rundek & Cargo Orkestar nam ovog puta donose višeslojan, izrazito artistički zvuk, s mnogo raznih "lica" koji će slušatelje podsjetiti na, ironijom natopljenim zvukom, post-modernih trubadura poput Tom Waitsa i Paul Contea. Osim naslovom, koji nije puka igra riječi, nego naprotiv, naziv koji skriva suprotna lica multijezičnosti i multikulture općenito, album bi trebao ostaviti traga i s 13, što migracijskih, što ljubavnih priča tekstualno potpisanih od strane Darka Rundeka, uz aranžmanska rješenja članova Cargo Orkestra koji pak autorski glazbom, sudjeluju na pet pjesama.

DARKO RUNDEK & CARGO ORKESTAR
"MHM A-HA OH YEAH DA-DA!"
(Priče o seobama i Ljubavne pjesme)

TRACKLISTING:

01. U-BAHN - "Eins, zwei, drei. Drei Stationen." - sa ovim odbrojavanjem na njemačkom jeziku, počinje pjesma "U-Bahn", uvodeći slušatelja u labirint Berlinskog metroa. U jednom trenutku, odjednom se može čuti zvuk melodije istočno-europskog porijekla, koju svira ulični glazbenik, dok slijedeći vlak ulazi u stanicu...

02. SLICK SENORITA - ...slijedi zvuk mediterana, jasno skiciran svojevrsnim "Senorita" motivom, koji vas trenutno preseljava na odmor na nekoj divnoj plaži. Pjesma je zapravo burleska, tragikomični prikaz današnje filozofije turizma, vezan ponajviše za južnoeuropske zemlje...

03. 12 PTICA - Balada "12 ptica" portretira slike iz "paralelnog" svijeta i "druge dimenzije"... .

04. SENSIMILIJA - ...dok "Sensimilija", dijelom prožeta atmosferom "prisustva duhova" zapravo kazuje priču o usamljenosti...

05. ZVUK OLUJE - Pjesma "Zvuk Oluje" specifična je mješavina narodne glazbe i zvukova rata, koja jasno i duboko budi odjeke ratova na prostorima bivše Jugoslavije, oživljujući tužne, duboke uspomene.

06. KOLO - "Kolo" je mirna, optimistična i vesela skladba.

07. HIGHLANDER - Dramatična "Highlander", jedna od najboljih na albumu - opisuje romantično-dramatičnu priču o životu mladića koji je odrastao kao siroče negdje na dalekom Sjeveru.

08. WANADOO - Histeriča "Wanadoo" opisuje Rundekovo viđenje Internet-manije koja je zavladala svijetom, fokusirajući se pritom na svu sirovost i beskrupuloznost modernog online poslovanja.

09. NE OKREĆI SE - Strastvena, iskrena i duboko osjećajna, "Ne okreći se", nosi poruku o žalosti svakog prekida ljubavne ili prijateljske veze, koja se mogla dogoditi (i događa se) bilo gdje na Balkanu.

10. HELGA - Pjesma s njemačkim imenom "Helga" dirljiva je i do srži istinita (realna) priča o iskrenoj, pomalo naivnoj, ljubavi između njemačke djevojke i mladića-došljaka, koji zagrljeni šetaju kišnom Berlinskom avenijom.

11. PUT U SUMRAK - Kiša je ponovo prisutna u pjesmi "Put u Sumrak", stječe se dojam da Rundek portretira scenu (presporog) otvaranja Zagreba europskim vrijednostima, pri čemu mladi zaljubljeni par odlučuje zauvijek napustiti grad u danima kišnog listopada.

12. MHM A-HA OH YEAH DA-DA - Naslovna pjesma na albumu, savršena je refleksija nezadržive globalizacije, pohlepe i nepoštenja "potrošačkog društva" - sa jednostavno fantastičnim i briljantnim stihom: "Babilon je tu gdje pripada".

13. SVITANJE - Na kraju, Cargo Orkestar zaokružuje odličan dojam sa prekrasnom pjesmom "Svitanje".

Daniel Bax, Libération, Germany (francuski list, njemačko izdanje)


Kontakti:

Menart d.o.o., Bencekoviceva 19, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Opci e-mail: info@menart.hr - Web: www.menartrecords.com

Ema Gušavac, promocija & marketing
tel.++385 1 6594902 / fax.++385 1 6594911

Urednik izdanja: Branko Komljenovic (voditelj odjela)
branko@menart.hr - Tel: ++ 385 1 6594 905
Stipe B. Madjor - stipe@menart.hr
Tel: ++ 385 1 6594 904









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -