Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MARIJA HUSAR
Aktivnosti i Biografija






Konačno i vi u BiH imate priliku vidjeti koliko vam zabave i dobrog ritma može priuštiti jedna od vodecih hrvatskih glazbenica mlade generacije. Riječ je o Mariji Husar koja će ovaj vikend gostovati diljem vaše zemlje.

Prije svega možete ju vidjeti već večeras na malim ekranima. Naime, na Federalnoj televiziji održat će se direktan prijenos izvlačenja brojeva za TV Bingo Show. Tijekom showa kao glazbeni gost emisije nastupit će Marija Husar sa svojim pratećim bendom. Zato, budite večeras u 20:05 uz svoje male ekrane...

Ako vam se svida ovaj minijaturni nastup, tada znajte da u subotu 23.09.2006. možete uživati na cjelovečernjam koncertu Marije Husar. Jedini uvijet je da dođete do Sarajeva. Naime, ona će u 22 sata započeti svoj nastup u klubu Coloseum. Jedinstvena je to prilika da uživate u nekadašnjim hitovima grupe Divas, u pjesmama koje će ona tek predstaviti na albumu "Familija" (očekujemo da će do kraja godine album biti u prodaji), te u najpoznatijim obradama stranih hitova soul, funk i R&B predznaka (repertoar obuhvaća pjesme takvih diva kao što su Aretha Franklin i Chaka Khan). Kao Marijin specijalni gost nastupit će i Nermin Puškar - Puško. Sigurni smo da ća na tom koncertu Marija dobrano zagrijati atmosferu i da će svakoj osobi u publici ovoj koncert ostati u više nego ugodnom sjećanju... Ujedno to je Marijin prvi samostalni koncert u Sarajevu!

Tu, naravno, ne racunamo nastup od prošlog tjedna kada je za potrebe Udruge za pomoc osobama s Downovim sindromom, nastupila na humanitarnom koncertu u Zetri, i svojom nesebičnom gestom bila samo jedan od glazbenika koji su se udružili kako bi toj djeci osigurali zasluženu financijsku pomoć.

A sada da vas malo podsjetimo na Marijinu dosadašnju karijeru... Od djevojačkog zbora Zvjezdice do kvarteta Divas, Marija Husar provela je u glazbi dvije trećine života. Početak karijere obilježit će potkraj 2006. dvostrukim Aquariusovim CD izdanjem "Familija". Riječ je o albumu čiju polovicu dijeli sa sestrom, također ex-Divasicom, Ivanom Husar-Mlinac.

Na poglavlje Marijine glazbene inicijacije sa Zvjezdicama (1985.-1993.) nadovezuje se nastup na Croviziji u okviru sastava K2 sa pjesmom "Pepeljuge su same" (1993.) i na Euroviziji kao članice prateće vokalne grupe Tonija Cetinskog u skladbi "Nek ti bude ljubav sva" (Dublin, 1994.). Riječ je o istoj postavi koja će dan uoci Badnjaka. 1995. godine, započeti s radom pod imenom Divas, no Marija i Ivana u međuvremenu dvije sezone nastupaju sa Soul Fingersima.

Marijin susret s Dorom (hrvatskim izborom za natjecanje Eurosong) dogodio se 1996. kad su Divas predstavile pjesmu "Sexy Cool", s istoimene EP ploče koja im je 1997. osigurala tri Porina (vodeću hrvatsku diskografsku nagradu): za hit i debitanta godine, te za najbolju izvedbu grupe s vokalom. Iste godine objavljuju prvi album "Ladies".

Osim po suradnji s New Swing Quartetom, 1998. ostaje u sjećanju i zbog 1. nagrade žirija za pjesmu "Više nisi tu" na Splitskom festivalu, na kojemu su Divas 1999. dobile 1. nagradu žirija publike i radio postaja za skladbu "Da ili ne". Izlazi im drugi album "Divas" kojemu 2000. pripada Porin u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom.

Božični koncert u zagrebačkom HNK sa Zvjezdicama i gostima ostaje zabilježen na CD-u "Božične zvjezdice HNK Live", a 2001. Marija i Ivana doživljavaju prvo iskustvo Broadwaya na gostovanju s musicalom "Sarajevski krug".

Nakon posljednjeg studijskog albuma, "Bon Appetit" (2002.), članice kvarteta Divas još jednom izlaze na pozornicu Dore (2003.), ali ovaj put u show programu s vodećim pjevačicama hrvatske pop scene: Gabi Novak, Josipom Lisac, Radojkom Šverko i Meri Cetinić. Ta atraktivna kombinacija nastupila je i na dva oproštajna koncerta Divasica u dvorani Lisinski potkraj 2004., popraćena CD-om "Divas & Dive - Live" (2005.).

Usporedo sa zaključnom sezonom matične grupe, Marija Husar sudjeluje na duhovnom albumu "Tvoje ljubavi sam žedan", te kao jedan od organizatora i izvođača daje značajan doprinos velikom humanitarnom koncertu u sklopu akcije "Ne zaboravi me" u prosincu 2004. U rujnu 2005. sudjeluje na prvim Runjićevim večerima u Trogiru skladbom "Ključ života" i počinje pripreme za snimanje svoje polovice sestrinskog projekta "Familija". Novi album do sada je predstavljen kroz 3 pjesme - "Budi njen" je skladba s kojom je Marija Husar nastupila na Dori 2006. godine; "I da sutra..." je pjesma Ivane Husar s kojom se ona natjecala na Hrvatskom radijskom festivalu; "Sve što se izgubilo" zajednički je duet Ivane & Marije Husar i ujedno pjesma koja najadekvatnije združuje karizmatske karijere ovih izuzetnih sestara.



Foto: Nikola Zoko



AQUARIUS RECORDS | UNIVERSAL MUSIC LICENSEE CROATIA
Trakoscanska 38 - 10000 Zagreb - HR

Kontakti:

Ivana Futivić
Promocija - radio
phone: +385 1 30 40 709 / fax: + 385 1 3040 710 / mobile: + 385 91 1281 053
e-mail: ivana.futivic@aquarius-records.com ili radio@aquarius-records.com
www.aquarius-records.com

Posjetite nas online music shop na adresi www.cedeterija.hr !








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -