Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2006
HAKUNA MATATA
P r e d s t a v l j a n j e


Hakuna Matata i Davorin Bogović

Hakuna Matata
Zagreb, Hrvatska

Prvu postavu grupe Hakoona Matata čine: Krešimir Mišak, Davor Masle, Danko Stefanović, Kristijan Orešić i Ivica Bakula. U toj postavi 1998. pod etiketom Croatia Records snimaju CD, te objavljuju dvije pjesme na kompilaciji "Teške note" u izdanju "Alka Records". Prije samog izlaska CD-a, pjevač Ivica napušta band. Nakon duge i neuspješne potrage za odgovarajućim vokalom, njegovo mjesto zauzima gitarist Krešo, a uz njega se pojavljuje i novi član benda, Hrvoje Carić, kao saksofonist nužan za puhačku potporu u novovalnom repertoaru i novim autorskim pjesmama. Nakon nekoliko snimljenih spotova grupa mijenja ime u Hakuna Matata, te s Davorinom Bogovićem, Renatom Metessijem i Krešimirom Blaževićem održava niz koncertnih nastupa povodom 25 godina novog vala. Početkom 2003. bubnjar Kristijan Orešić napušta band i Hakuna Matata prolazi novu krizu, ali petnaestak pjesama pripremljenih za novi album još uvijek drže ostatak ekipe na okupu.


Hakuna Matata

Šparka se nakon odlaska iz "Pipsa" odlučuje za suradnju sa bandom i to u ulozi bubnjara i producenta, te se ubrzo nakon njegovog dolaska u band snimaju dvije pjesme za kompilaciju kuće "Croatia Records" - "Novo gorivo", nazvanu po njihovoj pjesmi. Nastavljajući rad u studiju snimaju još četrnaest pjesama a na albumu gostuje im Zoran Predin - priznati muzičar, pjesnik i kantautor. Poznat je po odličnoj muzici za film, kazališne predstave, po nezaboravnim šansonama i naravno po Lačnom Franzu gdje je oglasio svoj istančani sarkazam, i osjećaj za parodiju. Čuven je i po svojim šansonjerskim nastupima, kao i raznovrsnim muzičkim izletima gdje se najbolje vidi njegova kreativna interpretacija.


Hakuna Matata (Zoran Predin i Krešimir Mišak)

Pjesma "Plastična suza" čini se logičan izbor za duet sa Krešimirom Mišakom. Zbog obiteljskih obaveza Šparka napušta band, te na njegovo mjesto dolazi Markić, nekadašnji bubnjar grupe Animatori. Hakoona Matata nastavlja sa koncertnim aktivnostima po zagrebačkim klubovima, te usporedno radi materijal za novi album, a ovaj pod imenom "Antigravitacija" objaviti će "Scardona" u devetom mjesecu ove (2006.) godine.

Čovjek koji pjeva i svira gitaru - Šokre je rođen 1972, konačno je završio škole i školice kad je 1996. završio Fakultet političkih znanosti. Od 1988. je je radio u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija, a od 2002. godine na Hrvatskoj televiziji radi emisiju "Na rubu znanosti". Piskara i za razne novine, kao što su Zabavnik (nedjeljni prilog Jutarnjeg lista), Drvo znanja, Modra lasta, Svjetlost, Nexus i dr. Osim zabavnih i znanstvenih tema, pisao je i o stripu (u Hrvatskom slovu, Kvadratu, Modri lasti). 1988. je imao prve koncerte u KSET-u i Omladinskom centru, a od tih davnih vremena snimio je 6 albuma (Fantomi, Fantomi2, Građani, Virusi) i sudjelovao na niz kompilacija (Blue Moon, Zagreb-fest, Rock za Hrvatsku i dr.). Danas mu je dom grupa Hakuna Matata. 1999. je počeo pisati znanstvenu fantastiku, te je posljedično dobitnik dvije nagrade SFERA za najbolju SF-priču (2000. i 2005.). 2005. godine objavljena mu je zbirka SF-priča "Zvjezdani riffovi", a nešto kasnije i knjiga "Telepatija i telekineza". Voli kad ga nude pljugama.

1. ime prezime nadimak:
  KREŠIMIR MIŠAK
2. godina rođenja:
  1972
3. zanimanje:
  NOVINAR I GLAZBENIK
4. hobi ili zanimacija:
  STRIPOVI, SF
5. bandovi:
  FANTOMI, FANTOMI2, GRAĐANI, VIRUSI, HAKUNA MATATA
6. diskografija:
  FANTOMI - "Veliki odmor" (1990), "Sretan Rođendan" (1992), "Planeta majmuna" (1993); FANTOMI2 - "Lice" (1995); GRAĐANI - "Građani (1998); VIRUSI - "Ploča" (1999).
7. knjigografija:
  ZBIRKA SF PRIČA - "Zvjezdani riffovi" (2005), TELEPATIJA I TELEKINEZA (2006)
8. životni moto:
  JOŠ GA SMIŠLJAM.

Čovjek koji svira gitaru - Početkom osamdesetih svira u grupi "Rock Off" cover grupi koji doživljava mnoge personalne promjene. Napušta band i odlazi živjeti u Belgiju ali i tamo mu nakon par godina postaje dosadno. Sredinom devedesetih Krešo, Špic upoznaju Slemu i obratno, pa osnivaju grupu Građani koja kasnije postaje Hakuna. Slema koji je do tada bio zaposlen u ambasadi daje otkaz posvećuje se samo glazbi. Danas radi sa svojim najboljim prijateljem u music shopu. Osim što piše pjesme s obzirom da band nema managera, pa ponekad vodi i taj dio poslova . . Hrvoje Horvat je napisao: "To što Slema nikada nije naučio svirati gitaru druga je priča (i tako se uvijek stiša na bini), ali je zato lep kao slika, isti Brian Jones iz detinjstva."

1. ime prezime nadimak:
  DAVOR MASLE - SLEMA
2. godina rođenja:
  1965
3. zanimanje:
  GLAZBENIK
4. hobi ili zanimacija:
  BLUES
5. bandovi:
  ROCKS OFF, GRAĐANI, HAKUNA MATATA
6. diskografija:
  GRAĐANI, TEŠKE NOTE, ZADNJA STANICA
7. životni moto:
  SVE ŠTO SE DOGAĐA, DOGAĐA SE PRAVEDNO.

Čovjek koji svira Bass i pjeva prateće vokale - Skroman kakav je, Špic nikada neće kazati za sebe da je uspješan poslovnjak i odličan basista. Isto tako, neće nositi svoje pojačalo i sjedi na njemu tijekom probe. Pjeva kao slavuj, ali je ljenčina, pa pjeva prateće vokale samo nakon ozbiljnijih prijetnji.

1. ime prezime nadimak:
  DANKO STEFANOVIĆ - ŠPIC
2. godina rođenja:
  1971
3. zanimanje:
  EKONOMIST
4. hobi ili zanimacija:
  NEMA HOBIJA I NIŠTA GA NE ZANIMA
5. bandovi:
  NO NAME BAND, FANTOMI, FANTOMI2, GRAĐANI, HAKUNA MATATA
6. diskografija:
  NEKOLIKO ALBUMA I PAR KOMPILACIJA
7. knjigografija:
  KOJI CRNI ŠPIC?
8. životni moto:
  UŽIVAJ U DANAŠNJEM DANU JER JE SUTRA GORI ISPRED TEBE, PIRJATI TREBA NA LAGANOJ VATRI DA NE ZAGORI, ONAJ KOJI GINE U ZADNJOJ EPIZODI

Čovjek koji svira bubanj - I tako cijeli život.

1. ime prezime nadimak:
  GORAN MARKIĆ
2. godina rođenja:
  1960
3. zanimanje:
  SLOBODNI UMJETNIK
4. hobi ili zanimacija:
  KARTING
5. bandovi:
  PATROLA, ANIMATORI, VIRUSI, THE BASTARDZ, PAĐEN BAND
6. diskografija:
  PREVIŠE ZA NABRAJANJE
7. životni moto:
  UŽIVATI U SVIRANJU I ŽIVJETI OD TOGA.







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -