Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BRUNO KRAJCAR
P r e d s t a v l j a n j e


Bruno Krajcar
:::... Predstavljanje ...:::

Bruno Krajcar (Pula, 1972.), akademski je glazbenik, skladatelj i kantautor. Redovni član Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog novinarskog društva, zaposlen na Hrvatskom radiju - Radio Puli.

U pulskoj glazbenoj školi "Ivan Matetić-Ronjgov" završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje, instrumentalni (klavir) i teoretski odsjek. Visokoškolski studij nastavlja na Glazbenoj akademiji u Ljubljani gdje je smjer orgulje diplomirao 1995. godine.

Svira više instrumenata, a sklada od svoje 10-te godine. Sa 16 godina započeo je nastupati kao barski pijanista kada i potpisuje prvi profesionalni izvođački ugovor. Autor je velikog broja skladbi (popularne, duhovne glazbe, šansona, pjesama za djecu, za kazalište, zborske, klapske, instrumentalne...), koje izvode i snimaju mnogi priznati izvođači (Oliver Dragojević, Josipa Lisac, Lidija Percan, Tedi Spalato, Alen Vitasović, Klapa Teranke, Klapa Kastav, Mješoviti zbor Matko Brajša - Rašan, Voljen Grbac, Galiano Pahor...).

Bilježi nastupe na festivalima (MIK, Dora, Uskrs fest, Etno fest Neum, Melodije Kvarnera...), te samostalne i skupne koncerte u zemlji i inozemstvu (SAD, Italija...). Aktivan je na brojnim humanitarnim koncertima i akcijama, posebno u vrijeme Domovinskog rata.

Kao skladatelj klasične glazbe pojavljuje se na smotrama zborova u Poreču (Naš kanat je lip), u Rijeci (Matetićevi dani), a dobitnik je i nagrade žirija na festivalu klapa u Buzetu.

Bavio se i pedagoškim radom (1995. - 1998.) kao profesor klavira na glazbenoj školi "I. M. Rongova " u Puli, a kao pijanista i orguljaš surađivao je s brojnim glazbenicima i ansamblima, te sa Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Samostalno je objavio četiri nosača zvuka ("Živimo ljubav " 1992., "Šperanca" 1996., "Istra" 2004. i "Blagoslov" 2006.), te je snimio desetak video spotova.

Sa svojom grupom glazbenika predstavljao je Hrvatsku na jubilarnom 25. Međunarodnom festivalu etno glazbe (International Folk Festival) Europske radijske unije ( EBU).

U svojem pozivu već se niz godina bavi proučavanjem istarske narodne baštine, ali i njenom novom valorizacijom putem vlastitih skladbi za što je i višestruko nagrađivan. Među brojnim nagradama ističu se: nagrada "Roženice " za najbolje korištenje istarsko - primorskoga melosa na MIK-u 1997., 1998., 1999., nagrada za najizvođeniju pjesmu Melodija Kvarnera 2001. u programu HR - Radio Rijeke ("Roža") i nagrada Radio Rijeke za najbolju skladbu ("Paučina"), prva nagrada stručnog žirija 2001. i 2002. na Melodijama Kvarnera, a 2002. i nagrada Ustanove "Ivan Matetić - Ronjgov" za korištenje istarsko -primorskoga melosa, 1. nagrada žirija na MIK-u 2005., te nagrada "Beseda" Novog lista za skladbu koja cjelokupnim izričajem najbolje promovira tradiciju Primorja, kvarnerskih otoka i Istre, dobitnik strukovne nagrade "Status" (HGU) za najinstrumentalistu u 2004. godini (područje narodne glazbe) i za 2005. godinu (kategorija ostali instrumenti - šurle) dr.

Bruno Krajcar
e-mail: bruno.krajcar@pu.t-com.hr
www.brunokrajcar.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -