Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MIROSLAV TADIC
P r e d s t a v l j a n j e

Miroslav Tadic
Predstavljanje

U svom sijecanjskom izdanju 1997. godine, urednici casopisa "Guitar Player" proglasili su Miroslava Tadica jednim od 30 svjetskih, najradikalnijih i individualnih gitarista. Tadic je svoju formalnu edukaciju zavrsio u SAD, nakon studija u Italiji i rodnoj Jugoslaviji. Izvodio je i snimao sirok spektar glazbenih stilova, rangiranih od barokne glazbe, klasicnog perioda, do bluesa, jazza i rocka. Tadicevi nastupi i snimke ukljucuju suradnje i projekte sa: Terry Riley, Los Angeleskom Operom sa Placido Domingom, Howard Levyjem, Joachim Kühnom, Dusanom Bogdanovicem, Vlatkom Stefanovskim, Theodosii Spassovom, Kudsi Ergunerom, Pandit Swapan Chaudhurijem, L. Shankarom, Markus Stockhausenom, Mario Joäo, David Thornom i Jack Bruce, ali i sa ostalima. Cesto je slusan u Europi, Japanu i USA.

U proteklim godinama Tadic je koncentriran na razvoj i pristup improvizaciji koju kombinira sa glazbenim materijalima uvezenim iz mnogih izvora, ukljucujuci barok, Europsku klasicnu i sjeverno indijsku klasicnu glazbu, istocnoeuropske tradicionalne folklorne tonove, blues, jazz i rock. Poznato je po svojim pionirskim radovima u stapanju elemenata klasike i flamenka na elektricnoj gitari. Miroslavove brojne snimke za ENJA Records, CMP Records, M. A. Recordings, Sony Classical i Thrid Ear Music, dobivale su medjunarodne kriticke osvrte i pohvale. Pisao je glazbu za velik broj eksperimentalnih filmova, dobitnika raznih filmskih nagrada, kazaliste i plesne tocke. Od 1985. poducava na California Institute of the Arts u Los Angelesu.

Miroslav Tadic & Son of Slavster "CUCUK"

1. DJEVDJELJJSKJ COCEK
2. DONKJNO ORO
3. O BRSJM PERERA CAJE
4. PAJDUSKA
5. JOVKA KUMANOVKA
6. CUCUK
7. MEMEDE, MORJ MEMEDE
8. ZENSKO KRSTENO ORO

Miroslav Tadic: electric and acoustic guitars
Anand Bennett: electric 6-string violin
Courtney Bishop: electric bass
Bryon Holley: drums and percussion

All compositions are traditional Macedonian, except "O brsim perera caje" written by Saban Bajramovic
All arrangements by Miroslav Tadic
Mixed and mastered by Matt Cohen and Miroslav Tadic
Recorded on December 21, 1995 in Los Angeles

Osvrt Miroslava Tadica, sijecanj 2000. godine u Los Angelesu: "...poslije svega nekoliko mjeseci boravka u Americi, gdje sam dosao 1979. godine iz Jugoslavije kako bih nastavio studij glazbe, poceo sam shvacati jedinstvenost, sarolikost i ljepotu izvorne narodne glazbe Balkana. To saznanje je postajalo sve jace, pa sam polako poceo skupljati snimke i uciti svirati po neku pjesmu, kolo ili oro. Pogotovo me privlacila makedonska glazba, sa svojom jako zanimljivom metrikom i melodijoznoscu i dubokom osjecajnoscu. Ona je uskoro postala jedna od najsnaznijih inspiracija u mom radu i na klasicnoj i na elekticnoj gitari. Pozelio sam probati tu glazbu spojiti sa drugim pravcima koji su me inspirirali, kao na primjer blues, soul, funky, jazz i rock i to na nacin koji je elegantan, ne pretenciozan i pun postovanja prema njenom izvoru.

Imao sam srecu i pronasao neumorne i izvaredne suradnike u svojim mladim americkim kolegama - violinistu Anand Bennettu, basistu Courtney Bishopu i bubnjaru Bryon Holleyu. S njima sam proveo mnoge sate slusajuci snimke Peceta Atanasovskog, Steve Teodosievskog, Koce Pertovskog i drugih velikih Makedonskih glazbenika koji su nasi idoli bas kao i John Coltrane, Miles Davis, James Brown ili Jimi Hendrix.

Osnovali smo grupu "Son of Slavster" 1995. godine. U slijedecih nekoliko godina, grupa je postala dobro poznata u Los Angelesu, svirajuci u jazz klubovima i world glazbu sirom grada i pridobijajuci publiku raznih godina, zanimanja i nacionalnosti. Nasa kombinacija prelijepih makedonskih melodija sa elementima rocka, jazza, Indijske i africke glazbe, izbrisala je mnogobrojne granice i donijela puno radosti i nama i nasim slusateljima. Grupa "Son of Slavster" razisla se 1988. godine. Svaki od clanova zelio je istraziti nove glazbene pravce, obogacen nasim zajednickim iskustvom i uz zelju da se u buducnosti ponovo druzimo.

Materijal na ovom CD-u snimljen je 21. prosinca 1995. godine u Los Angelesu. To je bila jedna brza i opustena realizacija i posto je grupa bila u dobroj formi, svaka skladba je snimljena iz prve (ukljucujuci i solo). Rezultat je snimka koja je direktna i pomalo sirova, sa minimalnom produkcijom, zapravo snimljena uzivo. Nadam se da ce Vam ona prenijeti nesto od zadovoljsva sa kojim je napravljena."

 

Kontakti:

www.scardona.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -