Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

CIRKUS
Savrseno putovanje





Cirkus
Savrseno putovanje

Sa skladbom i ujedno radio singlom, "Pusti radio da svira", krajem protekle godine predstavila nam se nova rock skupina CIRKUS. Koliko je imenom nova, toliko ce, ipak, malo bolji poznavatelji hrvatskih glazbenih prilika znati u imenima nekih od clanova prepoznati iskusne aktere glazbenih radova Pips, Chips & Videoclips-a, Zvijezda i Patrole, te Laufera.

Idejni zacetnik ove sarolike sedmeroclane skupine je vrsni gitarista Alen Kraljic - Kralja (ex Pipsi i Bare i Placenici) koji je nakon tri godine truda uspio ideju pretvoriti u stvarnost. Uz pomoc iskusnog "starog macka", kako ga oslovljavaju i u samom bandu, Renata Metessija, koji je vecini pjesama s albuma podario liriku ponudivsi i neke svoje autobiografske momente, u tonskom studiju "Sismis" uz pomoc koproducenta Svigija, snimljen je album ciji se izlazak desio 10. ozujka 2006. godine. Pod imenom "Savrseno putovanje", Cirkus nam donosi 12 skladbi medju kojima su svoje mjesto nasla i dva covera, Stuliceve "Uzas je moja furka" i hrvatske tradicionalne stare bunjevacke pjesme "Ima dana".

Najavni singl albuma je zafrkantska pjesma "Sakira" u kojoj se, da ne bi stekli krivu predodjbu, prepricavaju zgode iz jedne zagrebacke kvartovske slasticarne u kojoj rade Sakira i Eminem. Mlada talentirana redateljica Dalia Pintaric, potpisnica atraktivnog spota zagrebacke grupe Lollobrigida, "Bubblegum Boy", ponovno je uspjela napraviti slikovit, veseli i interesatni video uradak. Posebnost Cirkusa, osim sto najmladji clan ima 19, a najstariji 45 godina, u tome je da ima dva lead vokala - Renata Metessija i mladog splitskog debitanta Tea Ancica, gdje takvu postavu pamtimo i kod grupa The Beatles i The Clash.

Takodjer, treba istaknuti i prisutnost, kao stalnog clana, DJ Adama Dusta, koji svojim izricajem pomladjuje sam zvuk i glazbenu strukturu cistog rock benda. Glazbena otvorenost svih clanova dovela je do fuzije i miksanja svih raznoraznih stilova glazbe pod razlicitim utjecajima od '60-tih, punka '70-tih, hip hopa, te popa s temeljnom porukom u pjesmama - "Ljubav".

Zelja, trud i namjera grupe Cirkus, kako isticu sami clanovi, u ovim tmurnim trenucima hrvatske svakodnevice vazno je podici moral ljudi i putem veselih i bezbriznih pjesama prenijeti energiju i pozitivnu vibru, jer sto drugo treba i ocekivati od jednog velikog sarenog cirkusa kakav je ovaj Cirkus!

CIRKUS cine:

Renato Mettesi - vokal
Teo Ancic - vokal
Alen Kraljic-Kralja - gitara
Mario Rasic - bas
Mladen Matic - gitara
Alen Tibljas - bubnjevi
DJ Adam



Kontakt:

Menart d.o.o., Bencekoviceva 19, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Opci e-mail: info@menart.hr

Urednik izdanja: Branko Komljenovic (voditelj odjela)
branko@menart.hr - Tel: ++ 385 1 6594 905
Stipe B. Madjor - stipe@menart.hr
Tel: ++ 385 1 6594 904








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -