Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Boris Bursac
Predstavljanje

Boris Bursac
Predstavljanje

Boris Bursac je rodjen 1957. godine u Zagrebu. Sa 9 godina je poceo svirati harmoniku, a tri godine kasnije i klavir. U roku od 3 godine zavrąio je nizu glazbenu skolu za klavir. Uskoro se poceo zanimati za jazz svirajuci ragtime glazbu. Kasnije se bavio proucavanjem jazz harmonije i improvizacije slusajuci najvise Art Tatuma, Oscar Petersona i Bill Evansa.

Boris Bursac je poceo svirati gitaru sa 13 godina i takodjer ima zavrsenu nizu glazbenu skolu za gitaru. Slusao je u to vrijeme glazbu u kojoj prevladava akusticna gitara, poput one koju su izvodili: Simon & Garfunkel, James Taylor, Bob Dylan, Crosby, Stills & Nash, The Beatles, Leonard Cohen... Krajem 70-tih godina proslog stoljeca, cuvsi prvi put Marcel Dadia, opredjeljuje se za stil sviranja prstima, u svijetu poznat kao fingerpicking. Koju godinu kasnije "otkriva" glazbu Chet Atkinsa i Jerry Reeda koja postaje osnova njegovog stila sviranja. Boris Bursac je vjerovatno prvi hrvatski fingerpicker.

Od 1988. godine, djeluje kao profesionalni pijanist i gitarist. U ranim 90-tim, Boris Bursac je svirao sa Zarkom Ljubicem, gitaristom iz Zagreba, kao duet "Blue Finger". Bila je to kombinacija bluesa i fingerpickinga. U tom peroidu takodjer je radio sa nekoliko pjevacica i cak je svirao bas u "Pelegrinu", hrvatskom akusticnom latino bandu. Kao dobar poznavatelj brazilske glazbe, osnovao je 2001. godine, zajedno sa Hrvojem Vrankom, jazz pijanistom iz Zagreba, grupu "Samboja". To ime dolazi iz kombinacije glazbe koju izvode: samba, bossa nova, jazz. U zadnje vrijeme, Boris Bursac najvise nastupa solo. Takodjer, bavi se skladanjem i aranziranjem za gitaru i klavir.

Prije dvije godine, Boris Bursac je gostovao na talijanskom duplom kompilacijskom CD-u - "36" - sa svojom izvedbom Stevie Wonderove pjesme "You Are The Sunshine Of My Life". Uskoro bi u Italiji trebao izaci i prvi sluzbeni samostalni CD Borisa Bursaca.

Glazba nije jedino Borisovo zanimanje. Zavrsio je Ekonomski fakultet u Zagrebu i radio je u nekoliko firmi. Boris se bavio i sahom, ima 1. kategoriju i komponirao je te objavljivao mnoge sahovske probleme. Nakon nekog vremena, pozornost mu je zaokupila jedna druga igra, igra s kartama - bridz. Nakon 26 godina igranja, Boris je ucitelj bridza i aktivni turnirski igrac.

Kontakt:

www.boris-bursac.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -