Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BALKANICA TOUR 2006
Markonee (I) + Emir Hot (BiH) + Osmi putnik (HR)





BALKANICA TOUR 2006
Markonee (I) + Emir Hot (BiH) + Osmi putnik (HR)

Stigla je zvanicna potvrda o veoma interesantnim rock koncertima koji ce se uskoro odrzati u dva grada BiH - u Sarajevu i u Tuzli. Prvi koncert dogovoren je za 05. maj 2006. godine u Rock klubu "Sloga" u Sarajevu gdje nastupaju hard rock grupa Markonee (Bologna, Italija) - koju ce za ovu priliku pojacati virtuoz na gitari - Emir Hot iz Tuzle, BiH + grupa Osmi Putnik (Split, Hrvatska). Slijedi nastup 06. maja 2006. godine na moto skupu "Bike and Roll Panonika 2006" u Tuzli gdje ce se u muzickom programu moto skupa pojaviti grupa Markonee (I) + Emir Hot (BiH), a dogovoren je i dodatni koncert - 07. maja 2006. godine u tuzlanskom "Klubu 65" gdje ce nastupiti Markonee (I) + Emir Hot (BiH) + Osmi Putnik (HR). Ljubitelji melodicne i virtuozne rock svirke nikako ne bi smjeli propustiti prisustvovati ovim koncertima koji su prava rijetkost u nasim krajevima.

Markonee je hard rock band iz grada Bologna, Italija. Grupa je nastupala sirom Italije, a sa svojom svirkom participirala je na mnogim kompilacijama ("Italians Kiss Better", "Anno 0", "The Best Of Demo" i "Alive & Kickin'"). Stefano Peresson, gitarista banda Markonee, 2002. godine je dobio nagradu "Najbolji kompozitor" za pjesmu "Every Beat Of My Heart". Sa istom pjesmom Markonee su pobjednici nacionalnog takmicenja "DEMO, Radio 1 RAI", a za njih je glasalo vise od 60,000 glasaca. Na trzistu su sa debut albumom, "The Spirit Of Radio" (objavljen u formi CD-a i LP-a), sa 17 pjesama u trajanju od 1:15:09 .

Band "Osmi Putnik" osnovan je 07.05.1985. godine u Splitu i to u postavi Zlatan Stipisic Dzibo, vokal; Davor Gradinski Dado, bas gitara; te Nenad Mitrovic Mitar, gitara. Nesto kasnije u band dolazi i gitarist Igor Makic, te bubnjar Drazen Krolo i u ovoj postavi band ima svoje koncertno krstenje 01.08.1985. godine kada nastupaju zajedno sa "Zabranjenim Pusenjem" na splitskim Gripama. Nakon tri snimljena albuma, pauze u radu i ponovnog formiranja benda, spremljen je materijal za novi album koji je rezultirao albumom "Ziv i ponosan", koji se snimao i pripremao u "Pandora Box" studiju pod produkcijskom palicom Deana Clea Brkica, da bi sredinom lipnja 2005. godine izasao za zagrebacku diskografsku kucu "Dancing Bear", za podrucje Hrvatske, te za beogradski "One Records", za podrucje SCG. Kampanja vezana uz promoviranje novog albuma nastavlja se nizom koncertnih aktivnosti po Hrvatskoj, SCG, BiH, te Sloveniji, a najavljen je i novi video single za pjesmu "Znak". Pri kraju je i montaza live DVD-a sa splitskog koncerta koji se odrzao 17.06.2005. godine na Tvrdjavi Gripe. Band "Osmi Putnik" koji je cijeli svoj zivotni vijek (punih dvadeset godina) posvetio iskljucivo beskompromisnoj hard rock svirci, i pri tom snimio 4 CD-a koji su pri tom prodani u zavidnih 200.000 primjeraka, i dalje je ustrajan u svojoj devizi "Glasno, glasnije".

Emir Hot, poznati je gitarista iz BiH i trenutno je student druge godine prestiznog London Guitar Institute u Londonu. Ljubitelji heavy metala poznaju ga kao gitaristu bivsih bendova Neon Knights (sa kojim je snimio album "Deserted Land) i Southern Storm (sa kojim je snimio album "1999"). Emir Hot je u saradnji sa Dean Clea Brkicem iz splitske grupe Osmi Putnik snimio instrumentalni album nazvan "The Quarterworlds Of Fantasia " koji je u zavrsnoj fazi izrade i uskoro bi se trebao pojaviti na trzistu. Vazno je istaci i to da je virtuoz na gitari, Emir Hot, pobjednik prestiznog takmicenja za gitariste pod nazivom "London Guitar Hero Spring 2005" koje je odrzano u Londonu (Wembley), 07.05.2005. godine. Ta pobjeda je rezultirala i vrijednom nagradom (Ernie Ball Axis gitara i Ashdown "Fallen Angel" pojacalo, kao i Guitar Hero drveni trofej - rucni rad), ali vise od toga radi se o vaznom poenu koji je Emir Hot uknjizio u svojoj karijeri i koji ce doprinijeti da ranije postigne uspjeh koji on vec odavno zasluzuje.

Kontakti:

Vise informacija o grupi Markonee ima na sluzbenoj web stranici banda: www.markonee.com .
e-mail kontakt: e.nanni@bolognarockcity.it (Emiliano Nani, manager)
Vise informacija o grupi Osmi Putnik ima na sluzbenoj web stranici banda: www.osmiputnik.com .
e-mail kontakt: deanclea@yahoo.com (Dean Clea Brkic, frontman benda Osmi Putnik)
Vise informacija o Emiru Hotu ima na web stranici: www.myspace.com/emirhotguitar .












Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -