Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ETHNO FEST - KSET / PAUK, ZAGREB
KSET / PAUK, Zagreb, Hrvatska - 07.-1103.2006.




ETHNO FEST - KSET / PAUK, ZAGREB
KSET / PAUK, Zagreb, Hrvatska - 07.-11.03.2006.

Ovaj tjedan organizira se petodnevni festival ethno glazbe koji ce biti odrzan u KSET-u s izuzetkom nastupa Mojmir Novakovica & Kries (koji ce svoj nastup odrzati u dvorani Pauk). U sklopu festivala nastupiti ce Lidija Bajuk Trio, Afion, Mojmir & Kries, Slip, Mrs. Ferris' Pighouse Collection (svi iz Hrvatske), Arhai (SCG), Kaldrma, String Forces (Makedonija) i Bobnars United (Slovenija), te ce biti odrzana i radionica irskog plesa u aranzmanu Paul O'Gradya i skupine Irish Maiden.

Ovaj festival organiziran je s namjerom da se priblize i upoznaju razlicite (ali i vrlo bliske) kulture, narodi, njihova glazba i tradicija, te da se istraze glazbene vrijednosti pretezno nama bliskih krajeva. Uz navedenu listu imena, koja izvode pretezno autohtonu glazbu na vlastiti individualan nacin, moci ce se cuti i glazbeni elementi razlicitih podneblja koji su utkani u njihove aranzmane - od primjesa armenske, bosanske i irske glazbe, preko tradicijskih motiva latinoamerickog folklora, sve do egzoticnih zvukova africke glazbe. Osim sto svaki od navedenih izvodjaca glazbeni folk izvode na svoj specifican nacin obogacujuci ga modernim elementima, istodobno ga i fuzijski pretapaju u razlicite glazbene obrasce i zanrove - ambijentalnu, elektronsku, plesnu i akusticnu glazbu uz prisustvo jazz improvizacija, trocetvrtinskih taktova Balkana, te primjesa razlicitih tradicijskih glazbenih detalja.

07.03.2006. - KSET - nastupaju Arhai (SCG) i Lidija Bajuk Trio (Hrvatska):
Arhai je deseteroclani sastav osnovan 1998. godine i upravo objavljuje prvi album, "Mysterion". Njihova glazba se svrstava u world music, a zvuk je nastao usljed razlicitih glazbenih korijena koje su sa sobom donijeli clanovi sastava (tradicionalna i klasicna glazba, jazz i blues). Instrumentarij kojim barataju su vokali, flauta, klavir, violoncelo, bas gitara, bubnjevi, udaraljke i gitara. U svojoj sedmogodisnjoj karijeri okitili su se i sa dva znacajna medjunarodna priznanja - prvom nagradom na Festivalu mladih umjetnika Balkana, u Grckoj 2003. godine, te prvom nagradom na festivalu Terminal 00, nedavno odrzanom u Ljubljani. Ovo im je prvo gostovanje u Zagrebu. O Lidiji Bajuk, manje vise, zna se sve, a ovom prilikom uz njezinu akusticnu gitaru i vokal, potporu ce joj pruziti Stanko Kovacic (bas gitara i violoncelo) i Stjepan Veckovic (gajde, dvojnice, okarina, diplica, strancica, jedinka...).

08.03.2006. - KSET - nastupaju Kaldrma i String Forces (oba sastava iz Makedonije):
Kaldrma je sastav o kojem se vrlo malo zna, no prema najavama, sastavljen je od skupine entuzijasta koji imaju veliko iskustvo u tradicionalnoj i suvremenoj glazbi, a zelja im je da sacuvaju i revitaliziraju zapustenu tradiciju specificne makedonske tradicionalne glazbe poznate kao calgija. Svoj jedini album snimili su uzivo 10.01.2004. godine i on sadrzi 11 poznatih pjesama calgi stila. String Forces dolaze iz Skopja, postoje vise od deset godina i trenutno pripremaju svoj treci studijski album, koji ce se zvati "Silky Way". Kombiniraju elemente tradicionalnog makedonskog zvuka isprekidane taktovima i dinamikom, te modernom elektronskom produkcijom, a odgojeni su kroz pop, rock i elektronsku glazbu.

09.03.2006. - KSET - Afion (Hrvatska)
Afion su mladi sesteroclani sastav iz Zagreba koji kroz spoj akusticne gitare (sargije), kontrabasa, udaraljki, flaute i dva specificna zenska vokala kombiniraju tradicionalne pjesme iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Armenije eksperimentirajuci sa razlicitim zvukovima i stilovima (reggae, rock, pop, plesna, ambijentalna, tradicionalna, komorna glazba...). Imaju niz nastupa po Hrvatskoj, opustene, fine, leprsave i vesele koncerte, te trenutno pripremaju svoj album prvijenac.

10.03.2006. - PAUK - Mojmir & Kries (Hrvatska) i Bobnars United (Slovenija)
Mojmir & Kries je sastav koji je osnovao Mojmir Novakovic frontmen grupe Legen nakon njenog raspada koncem 2003. godine. Objavili su album "Ivo i Mara" koji je nadahnut drevnom slavenskom mitologijom i arhaicnim tekstovima, a sastavljen je od kombinacije elektronske i tradicijske glazbe. Koncerti su im odlicni i PAUK ce, nadajmo se, biti dovoljno velik (i zvucno pogodan) prostor za njihov nastup. Bobnars United je sedmeroclani sastav iz Slovenije kojeg cine samo mlade djevojke koje u postavi imaju 7 bubnjeva i 2 didgeredooa, a za koncertne nastupe prakticiraju i spektakularne bacace vatre, te video projekcije. Glazba im je temeljena na ritmovima Afrike, Latinske Amerike, te fuziji ritmova drugih kontinenata, a izvjestaji s njihovih koncerata govore o nezaboravnom dozivljaju ritmova, glazbe i multimedijalnog spektakla.

11.03.2006. - KSET - Slip i Mrs. Ferris Pighouse Collection (oba iz Hrvatske)
Oba sastava su relativno mlada, dolaze iz Zagreba i strogo su naklonjeni irskoj tradicionalnoj glazbi. Prije njihovih nastupa uvodnu atmosferu ce zagrijati Paul O'Grady, Irac koji trenutno zivi u Zagrebu. On je okupio plesnu skupinu Irish Maiden koju cini 10 djevojaka i 2 mladica, te ce prikazati plesni stil "reel sets" u trajanju od nekih sat vremena. U tom terminu svi zainteresirani ce moci nauciti neke najpoznatije irske plesove i korake koje ce moci primjeniti i isprobati odmah za vrijeme koncerta.

Ulaznica za sve koncerte iznosi 100 kuna, a za pojedinacne koncerte 25 kuna u pretprodaji (Dancing Bear i blaganja KSET-a), dok ce ulaznice na dan koncerta iznositi 35 kuna. Ulaz se otvara u 20 sati, radionica pocinje u 20,30 h, a koncerti u 21,30 h. I da ne zaboravim - pivo u KSET-u je najjeftinije u gradu - 8 kuna!!! Zivjeli, cus, agesege... i dobrodosli!










Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -