Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GRAD - GLAD
Novi album u prodaji


GRAD - GLAD (Album)
(Dallas Records)

Rijecka rock skupina Grad ponovo je na sceni s novim albumom "Glad". Album je sjajno najavio single "Eni" koji je vec zazivio u domacem radijskom eteru, a uskoro ce ga predstaviti i spot koji momci dovrsavaju ovih dana. Album "Glad", peti je u karijeri benda i ujedno obiljezava 20 godina postojanja ovoga benda, koji se na sceni pojavio sredinom 80-tih godina. Kao jedni od pionira poznatog rijeckog rock vala, vrlo brzo su stekli ugled na tada jos vrlo jakoj glazbenoj sceni bivse drzave. Kroz karijeru su standardno njegovali prepoznatljiv alter pop-rock zvuk, koji ih je i ucinio jednim od najboljih rijeckih sastava unazad 20-tak godina. Upravo zbog toga i danas imaju vjernu publiku, mada su imali nekoliko duzih diskografskih pauza.

"Glad" nam donosi Grad sa cvrstom novom postavom i najhitoidnijim materijalom do sada, koji bi trebao zadrzati stare fanove i privuci neke nove. O novoj postavi u intervjuu za Ri-rock.com, clanovi Grada kazu: "Vandu je na bas gitari zamjenio Djanic (Sasa Djanic - ex Stuff, Les Brambles), a imamo i pojacanje na klavijaturama i to "novi-stari" clan je Danijel Bencik. Danijel je prije 20 godina svirao u jednoj od prvih postava grupe Grad, a u Grad je presao iz originalne postave Laufera. Pozvali smo ga kao pojacanje za 25. Ri-rock i do sada je ostao s nama. Covjeka je nakon 20 godina ulovila volja za svirku. I izvrsno se uklopio, dodao je taj stih klavijatura koje su nam savrsene u prici."

Svi koji su vec culi album, slazu se da se radi o mozda i autorski najboljem i najzrelijem izdanju u dosadasnjoj karijeri benda. "Mislimo da je ovo izvrsna ploca. Ful je pozitivna vibra unutar benda, a to se najbolje osjeti na samim snimkama. Cuj, a sto se tice hitova, to cemo vidjeti kad ploca izadje van", komentiraju oni. Sve pjesme i ovoga puta potpisuju gitarista Orijen Modrusan i pjevac Dejan Skaljac. Posebno je upecatljiva cvrsta i kristalno jasna produkcija iza koje stoji sam bend i koproducent Mario Juncic.

Usudili bismo se reci da je zvuk Grada na albumu "Glad" na tragu svjetskih bendova slicnog usmjerenja, o cemu momci kazu: "U odnosu na prijasnje albume i u trenutnim odnosima snaga, ovo je najbolji sound kojeg smo ikada imali na ploci." Decki se spremaju i koncertno promovirati novi album, kao i velikim koncertom u Rijeci dostojno obiljeziti 20. godisnjicu benda.

TRACKLISTING:

KRENI / GLAD / SAVRSEN DAN / PUTNA / SAMO DA TE IMAM / ENI /
DIM / RODEO / SRETNO DIJETE / TEK SADA SANJAM / DO SUMRAKA (2005)

Grad – diskografija:

Ljudi (Nema problema, 1991.)
Amerika (Nema problema, 1993.)
Planet Majmuna 1999 (Dallas Records, 1998.)
Nebo (Dallas Records, 2001.)

DALLAS MUSIC SHOPOVI:
ZAGREB - Tkalciceva 7, RIJEKA - Splitska 2a, ZADAR - Prokonzula Grgura bb, SPLIT - Narodni trg 14, PULA - Fonticka 3, ROVINJ - Carera 72, CAKOVEC - Kralja Tomislava 7

Prilog: Mario Grdosic, Zagreb, Hrvatska
mario.grdosic@dallas.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -