Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2005

DUNJA KNEBL
Predstavljanje
Zagreb, Hrvatska

DUNJA KNEBL i DOMACI
(Afion, Stanko Kovacic, Mojmir Novakovic, Kreso Oreski...)
KONCERTNA PROMOCIJA & PROMOTIVNA PRODAJA

ALBUMA "POLJE SIROKO, NEBO VISOKO"
+ PRODAJNA IZLOZBA UNIKATNIH DUNJINIH ETNO TORBICA
uz etno zalogajcice
MOCVARA, srijeda, 23.11.2005. - 21:00

Dunja Knebl, jedna od najiskrenijih pojava na domacoj glazbenoj sceni, otkrila je stotine zaboravljenih hrvatskih narodnih pjesmama, misticnih i prelijepih, zatocenih u drevnim knjigama i odlucila ih podariti svijetu! "Polje siroko, nebo visoko" njen je sedmi po redu samostalni album upravo objavljen za Dancing Bear, te mozda i njeno najbolje ostvarenje.

Za razliku od prethodnih albuma gdje je suradjivala s minimalnim brojem ljudi, na ovom albumu ima puno gostiju. Nakon zanimljivog iskustva s Manceom koji je u njenoj sobi snimio svoje remek-djelo "Melodije sobe i predsoblja" odlucila je poci istim putem i snimiti novi album u opustenoj atmosferi svoje sobe te u drustvu producenta Svena Pavlovica, svog legendarnog psa Koze i cak trinaest muzicara i prijatelja (inace, clanova grupa Kries, Folkestra, Afion, Stampedo, So!Mazgoon, Scukin Berek, Sumski, Rhythm Tribe...). Akustican u potpunosti, iako s puno instrumenata (violoncelo, udaraljke, kontrabas, lijerica, akusticna gitara, violina, banjo, cimbale, flauta), album donosi 17 pjesama sofisticiranih minimalistickih aranzmana nabijenih intezivnom atmosferom.

Na promociji albuma uz Dunju ce biti i njeni brojni gosti, sjedit ce se na stolicama (oprez: ogranicen broj mjesta!), dijelit ce se besplatni Dunjini etno-zalogajcici, moci ce se kupiti novi i stari Dunjini albumi po promotivnim cijenama, kao i Dunjine unikatne etno-torbice, a tu je i world music slusaona djidjejice Lidije Dokuzovic.

Koncertne promocije:

23.11.2005. MOCVARA - SVECANA KONCERTNA PROMOCIJA s brojnim gostima (www.mochvara.hr)
25.11.2005. EKO-ETNO IMANJE STARA MARCA uz vegetarijansku večeru (www.jankovic.hr)
26.11.2005. KLUB ARCUS - Kutina (www.brunkovac.com)

Dunja Knebl rodjena je u Zagrebu. Otac joj je iz Siska, a majka iz Sv. Ivana Zeline. Zivjela je u SAD-u, Indoneziji i Rusiji. Nakon zavrsetka studija engleskog i ruskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, radila je veci dio zivota, do svoje 47. godine, kao prevoditeljica i profesorica jezika.

Dosad je snimila oko stotinu pjesama od kojih se vecina nalazi na njenih sest albuma i na raznim kompilacijama. Osim sto pjeva za najrazlicitiju publiku, sve svoje aktivnosti usmjerila je na to da hrvatska narodna glazba postane popularnija, narocito medju mladima: Organizira radionice u kojima (mlade) ljude uci pjevati narodne pjesme. Sve o Dunji mozete pronaci na Internet stranici - www.dunjaknebl.com .

Centar za poboljsanje kvalitete zivota "Dupin", na seoskom imanju Jankovic, selo Stara Marca, organizira eko-etno-fest u sklopu kojeg ce se svaki mjesec odrzati promocija nekog etno izvodjaca, uz ponudu eko hrane i prigodnih eko proizvoda. Ovaj mjesec, 25.11.2005. godine u 19 sati, bit ce uprilicena koncertna promocija novog CD-a etno glazbe Dunje Knebl.

Informacije i rezervacije na mobitel 091 265 99 11 11 - Ankica, te na web stranici - www.jankovic.hr . Cijena po osobi je 100,00 kn, a ukljucuje ulaznicu za koncert i veceru: marcanska pogaca, sirni namaz, juha od seitana, jela od gljiva i zitarica, domaci kruh i salate, integralni kolac. Mogucnost kupnje eko-etno proizvoda sa obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva "Mladjan" - shi take gljive, jabuke, jabucni sok, jabucni ocat...








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -