Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Aquarius Records News (3)
Zagreb, Hrvatska - Novembar 2005.


DOBITNICI NAGRADE PORIN 2005

Uz iskrene cestititke svim dobitnicama nagrade PORIN 2005 i gradu Osijeku na izvanrednom ugodjaju u danima dodjele, zahvaljujemo na podrsci proslogodiąnjim izdanjima Aquarius Recordsa. MASSIMO je ponovio proslogodisnji uspjeh ponovo osvojivsi nagradu u kategoriji NAJBOLJE MUSKE VOKALNE IZVEDBE, ovaj put za "Bacila je sve niz rijeku" s albuma "Vjestina", kojoj se pridruzilo i priznanje za NAJBOLJU VOKALNU SURADNJU za skladbu "Odjednom ti", s grupom Meritas. NAJBOLJI ALBUM DUHOVNE GLAZBE je "Bozic u svijetu" Ansambla LADO, dok su za NAJBOLJU SOLISTICKU / KOMORNU IZVEDBU nagradjeni MUSICA VIVA & Renata Pokupic za skladbu s izdanja MUSICA VIVA "Bozicni koncert". Od inozemnih izdanja, NAJBOLJIM JAZZ ALBUMOM proglasen je "The Girl In The Other Room" DIANE KRALL, te izdanje Deutche Grammophonea - "L. V. BEETHOVEN: PIANO CONCERTOS NOS. 2 & 3" u izvedbi Marthe Argerich, Claudia Abbada i Mahler Chamber Orchestra u kategoriji NAJBOLJEG ALBUMA KLASICNE GLAZBE.

DIANA KRALL - BOZICNI POKLON

Uz vijest o osvojenom PORINU za najbolji inozemni jazz album koji je pripao DIANI KRALL za proslogodisnji album "The Girl In The Other Room" obavjestavamo vas i o novom studijskom albumu "CHRISTMAS SONGS" koji je jazz diva objavila pocetkom studenog. "CHRISTMAS SONGS" je, uz samu Dianu, producirao visestruki dobitnik GRAMMYja Tommy Li Puma, a od suradnika tu je citava ergela vrhunskih glazbenika; renomirani basist i aranzer John Clayton (Count Basie, Duke Ellington), gitarist Anthony Wilson (Chris Botti, Michael Buble), bubnjar Jeff Hamilton (Rosemary Clooney, Natalie Cole) i basist Bob Hurst (The Tonight Show with Jay Leno, Saturday Night Live). The Clayton / Hamilton Orchestra prati Dianu Krall u izvedbi sezonskih standarda "Let It Snow" , "I'll Be Home For Christmas", "Santa Claus Is Coming To Town" i "Jingle Bells", a legendarni skladatelj Johnny Mandel napisao je gudacke aranzmane "Count Your Blessings Instead of Sheep". Album zaokruzuju prije objavljene verzije "Have Yourself A Merry Little Christmas" i "Christmas Time Is Here" s gitaristom Russellom Maloneom. Diana Krall odavno je osvojila hrvatsku, ne samo jazz, publiku - ovaj album je nepogresiv bozicni poklon namjenjen i vasim najblizima i vama osobno.

U2 PARTY - GSK JABUKA, SUBOTA, 26.11.2005.

Povodom izlaska novog DVD izdanja "Vertigo 2005 / /Live From Chicago" najvece rock grupe na svijetu, ove subote u zagrebackoj Jabuci odrzat ce se U2 Party. Sama projekcija koncertnog dijela DVD-a zapocet ce u 23h, a fanovi i dobronamjernici moci ce osvojiti primjerak u nagradnoj igri i uzivati u provjereno sjajnom setu DJ FUKIja.

Impozantna pozornica, odlican zvuk, kristalna slika, pregrst hitova i provjerenih koncertnih pjesama, besprijekorno ustiman bend s Bonom na celu, to je ono sto nam svaki novi DVD U2-a kad se pojavi u prodaji nudi i to je ono sto se od njega ocekuje. I to mozete vidjeti i osjetiti na svakom novom DVD izdanju dublinske cetvorke, tu zelju i volju za biti najveci, a tako je i s najnovijim live izdanjem U2-a na DVD-u: "Vertigo 2005 / Live From Chicago", snimljeno tijekom 9. i 10. svibnja 2005. godine u cikaskom United Centeru. I to je ono sto vas svaki put nanovo odusevi kad gledate U2 uzivo, sto nastoje da zvuci kao da vam je to prvi susret s njima, jer znaju da ne mogu dati prosjecan proizvod koji ce se uskoro zagubiti na polici.

AQUARIUS RECORDS - UNIVERSAL MUSIC GROUP LICENSEE CROATIA
Trakoscanska 38, 10000 Zagreb, CROATIA
PROMOCIJA:: Tel: +385 1 30 40 703 :: Fax: +385 1 30 40 710 :: e-mail: radio@aquarius-records.com
VELEPRODAJA::Tel: +385 1 309 1111 :: Fax: +385 1 30 40 720 ::
e-mail: aquarius@aquarius-records.com web: www.aquarius-records.com

Ivana Futivic, Aquarius Records

Ivana Futivic, Aquarius Records








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -