Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ANGELUS - Zagreb
Najava
22. siječnja 2005. u "Ozonu", Sisak

 
Još jedan od niza koncerata koji dolaze u sisački multimedijalni centar "Ozon". Ovaj puta radi se o posve novom pop-rock sastavu - ANGELUS koji je osnovao Mr. Goody (Marijan Gudelj), nekadašnji klavijaturist JINX-a, svojevremeno (a i ne tako davno), izuzetno kreativnog i kvalitetnog hrvatskog pop sastava. O njihovim potencijalima nije potrebno mnogo govoriti, svi znamo što su bili Jinx i koliko su značili u ne pretjerano bogatoj hrvatskoj pop ponudi. Sasvim sigurno, bili su uz Bastardz i davno ugaslu Bou, jedini pravi urbani predstavnici hrvatskog popa, funka i rasplesanih vedrih nota u devedesetim godinama. Uz četiri objavljena albuma, niz odličnih koncerata i hrpu velikih hitova, Jinx su 1999. godine pokupili izuzetno vrijednu nagradu u Bukureštu kao najbolji novi evropski izvođač koji ne dolazi sa engleskog govornog područja (nekoliko godina prije njih tu nagradu su dobili švedski Cardigans - sjećate se "My favourite games" i "Lovefool"?!). Dakle, Angelus imaju slavni dio prošlosti, a ne treba niti sumnjati da će vrlo sličnim koracima krenuti ove godine jer uskoro očekuju i na objavljivanje svog albuma prvijenca čije je snimanje upravo u tijeku.

Sam sastav, Angelus, okupljen je u svibnju 2004. godine oko Mr. Goodya koji je i autor pjesama, a kako je pronašao vrlo kvalitetne glazbenike, prvi koncertni nastup održavaju već nakon svega mjesec dana, sredinom lipnja 2004. godine, u zagrebačkom klubu "Route 66". Nakon toga, nastupaju u Osijeku na festivalu demo izvođača (http://www.ufo.com.hr/), gdje po mišljenju stručnog žirija dospijevaju među tri najbolja imena. Kako su počeli izuzetno profesionalno i furiozno, svoj prvi demo materijal snimaju već u srpnju, odmah ga šalju na sve moguće medije, što je rezultiralo vrlo dobrim i pozitivnim odjekom na mnogim radijskim demo top ljestvicama i izvrsnim sedmim mjestom na službenoj top listi  web stranice http://music.vip.hr u rujnu 2004. godine sa pjesmom "Daleko od vas" (trenutni No. 10 na "Ozon top-40"). Radi se o vrlo vještom spoju plesnog rocka i pop melodije, ili bolje rečeno, pop kompoziciji sastava koji ima rock temelje. Ista se čak pronašla i na promotivnoj kompilaciji Croatia Records koja se objavljuje svaka dva mjeseca! Uzgred, na takvim kompilacijama se nalazi gotovo 99% imena iz arsenala zabavne CRO estrade. O diskografskoj kući koja će objaviti njihov prvijenac odlučuju upravo ovih dana...

Nakon nekih personalnih promijena isprofilirala se trenutna postava koja djeluje od mjeseca listopada 2004. godine i koncentrira uglavnom po zagrebačkim klubovima. Kulminaciju svoje kratke karijere doživjeli su na dočeku Nove 2005. godine nastupivši na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu kada su svirali rame uz rame s velikim hrvatskim zvijezdama - Pipsima, Kawasaki 3P, Dado Topićem i grupom Time, specijalno okupljenom za ovu priliku.

Prema svemu navedenome, a i prema izjavi bubnjara Mirka, Angelus ne namjerava "plesati samo jedno ljeto", već se za svoj medijski proboj žele prikazati u najboljem izdanju sa konciznom i uigranom svirkom, profinjenim glazbenim stilom, sofisticiranim tekstualnim izrazom i vrhunskom produkcijom. Znači li to da je na pomolu nova hrvatska supernova koja će zasjajiti i daleko šire od okvira zagrebačke klupske scene? Da se ne dovodite u sumnju, dođite i provjerite ove subote u «Ozon», ili pak na neku drugu lokaciju koja će vam biti najbliža jer od ovakvih glazbenika valja i očekivati savršeni koncertni performance!

Trenutnu postavu čine Duško Ilijević (vokal), Marijan Gudelj - Mr. Goody (klavijature),  Andrija Škopac (bass), Mirko Perenčević (bubanj), te Silvio Lončarić i Vanja Žeželić (gitare). Kontakt: Marijan Gudelj (Mr. Goody), mobitel : 091 36 43 598.


Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska 
vladimir.horvat3@kc.htnet.hr
 

 








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -