Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Umro Johhny Ramone

Johnny Ramone, gitarist i suosnivač legendarnog punk-banda The Ramones, umro je u svom domu u Los Angelesu u srijedu navečer nakon petogodišnje borbe s rakom prostate. Ramone (55), pravim imenom John Cummings, umro je u snu u svom domu u Los Angelesu, okružen članovima  obitelji i prijateljima, objavio je Arturo Vega, kreativni direktor Ramonesa. Osim Johnnyjeve supruge Linde, uz umirućeg glazbenika bile su i zvijezde kao što je pjevač Eddie Vedder iz skupine Pearl Jam, gitarist Red Hot Chili Peppersa John Frusciante i hard-rocker Rob Zombie.

Svi su oni prošli tjedan sudjelovali na koncertu kojiim je obilježeno 30 godina postojanja Ramonesa. Na tom koncertu Ramone nije mogao sudjelovati zbog lošeg zdravstvenog stanja, pa se javio telefonom iz svog kreveta. 

Johnny je bio jedan od četvorice osnivača legendarnih Ramonesa 1974. godine. Pjevač Joey Ramone umro je 2001. od raka limfnih žlijezda, basist Dee Dee Ramone umro je sljedeće godine od prekomjerne količine droge. Nakon Johnnyjeve smrti, jedini živući član originalne postave benda je bubnjar Tommy Ramone.

Ramonesi su svjetsku slavu stekli 70-ih godina svojim minimalističkim, neispoliranim dvominutnim punk-rock pjesmama, koje uključuju i hitove kao što je I Wanna be Sedated, Blitzkrieg Bop ili Now I Wanna Sniff Some Glue.  Ta grupa je 2002. godine ušla u Rock and Roll dvoranu slavnih. Sam je Johnny Ramone znao izjaviti da čak nakon 20 godina karijere "još uvijek sviraju najbrže od svih rock and roll bendova" na svijetu.

Od 1974. do 1996. godine, Ramonesi su snimili 26 studijskih i živih albuma. Održali su i spektakularni koncert u punoj Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 1990. godine. Drugi put su u Zagrebu gostovali četiri godine kasnije u Maloj dvorani kad su kao pred grupa nastupali i Kud Idijoti.


Autor:

Dinko Ratajc, Tuzlak u Ljubljani
kud_idijoti001@hotmail.com
www.geocities.com/posljednji_mohikanac_tz








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -