Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
THE KARAMBOL
Vinkovci, Hrvatska

The Karambol
Vinkovci, Hrvatska

The Karambol je vinkovački bend koji je nastao pod utjecajem Sex Pistolsa, davne 1980. godine. Bende je sa svirkama počeo u vinkovačkom "Omladinskom domu". Dečki koji su nekada činili bend, a i danas (2007.) ga čine ga su: Bakara za gitarom, Steve za basom i Marof za bubnjevima.

Njih trojica uvijek su bili jezgra benda, kroz kojega je prošlo još nekolicina značajnih imena. Tragično preminuli, Marin Pokrovac - jedan od najboljih gitarista Vinkovaca koji je sve ostale učio gitarističkim trikovima, Pavo Pap, Saša Mezak - koji danas živi u Londonu i Goran Ljaljić, samo su neka od njih.

Središnja trojka koja se zna cijeli život, u 80-tima se održala 4 godine, a u to vrijeme su nastupali po cijeloj Hrvatskoj. Okupili su se na "Avetima prošlosti", odsvirali tri pjesme - "Razmišljanja", "Kristina" i "Ljubav", te oduševili brojno pučanstvo koje je za njih znalo, a i one puno mlađe, koji su za njih prvi puta čuli.

Nakon "Aveta prošlosti", manifestacije koja je u prosincu 2006. godine na jednom mjestu ponovno okupila sve vinkovače bendove, The Karambol su odlučili ponovno u ruke uzeti instrumente i ponovno krenuti sa svirkama i oživljavanjem The Karambol punk-rocka.

Dečki kažu kako nikada nisu ni prestali svirati, uvijek su bili frendovi i svirali radi zabave i zezancije. Nikad nisu imali potrebe dokazivati se, jer se nisu ni smatrali glazbenicima, nego samo bendom. Specifično je to što danas The Karambol zvuči puno bolje i žešće. Isti prizvuk originalnog The Karambol zvuka je ostao isti. Pjesme nastale u 80-tim nipošto ne odskaču od onih nastalih u 2007. godini.

Ove (2007.) godine snimljene su pjesme: "Svirepo i brutalno", "Pobuna" i "Djetinjstvo". Trenutnu postavu benda The Karambol čine: Bakara - vokal, gitara; Marof & Hrco - bubnjevi; Fuzy - bass, prateći vokali; Hrc - gitara.

Oko benda The Karambol okuplja se veliki broj njihovih fanova koji ih prate na njihovim nastupima, a njih stotinjak registriranih, svakodnevno pregledava stranice "the karambol fan cluba", na web adresi: www.myspace.com/thekarambolvk .

THE KARAMBOL feat. SHORTY - Svirepo i brutalno








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -