Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Interviews

DRAGO MLINAREC
Interviewer: Dragutin Matošević

Drago Mlinarec
Razgovarao: Dragutin Matošević

Dragutin Drago Mlinarec (Zagreb, 14. prosinca 1942.), hrvatski je glazbenik, tekstopisac i skladatelj. Glazbenu karijeru počinje 1962. godine u sastavu Jutarnje zvijezde. Osnivač je prvog rock sastava na području bivše Jugoslavije, Grupa 220. U prosincu 1966. godine, Grupa 220 snima skladbu "Osmijeh", koju je Mlinarec napisao još u Jutarnjim zvijezdama. Ta skladba postiže veliki uspjeh i postaje prvi autorski hit domaće (ex YU) rock glazbe. Mlinarec je u svom dugogodišnjem glazbenom radu dobio mnoga priznanja, a neka od njih su: Vjesnikova nagrada "Josip Štolcer Slavenski", "Stari mačak" za doprinos hrvatskoj rock glazbi i nagrade za životno djelo - "Porin" i "Indexi".

- Uvijek me kod muzičara zanima - što ih je "gurnulo" u svijet muzike (muzikalna rodbina, okolina, neke okolnosti...)?

Radoznalost!

- Grupa 220 - prva postava - imala je odlične muzičare. Kako to da ste se okupili (bili ste drugovi iz škole, komšije, prijatelji...)?

Slučajno, naši smo se 1966. u Rijeci.

- Dajte nam malo "sliku" tog vremena - vrijeme prije izlaska prve male gramofonske ploče Grupe 220 - tko je bio IN, koji su plesnjaci bili IN, kako je na tadašnje VIS-ove (vokalno-instrumentalne sastave) gledala okolina, mediji?

Želite li sliku to vremena? U nekoliko riječi ili rečenica nemoguće je opisati sve što se događalo u životu zemlje u kojoj smo živjeli. Svaki grad imao je svoj život, običaje, kao i danas.

- Zanima me - kako je došlo do snimanja predivne i (još uvijek) nezaboravljene pjesme "Osmijeh"? Ko je inicirao snimanje vaše prve extended play gramofonske ploče?

Pjesma "Osmijeh" posve je slučajno snimljena za potrebe TV Zagreb, slučajno je emitirana u emisiji "Melodija tjedna", pobijedila i postala popularnom u tadašnjoj Jugoslaviji. Tri mjeseca nakon što je pjesma "Osmijeh" postala poznatom, Jugoton nas je pozvao da snimimo ploču koja je objavljena u srpnju 1967. godine, sedam mjeseci nakon emisije "Melodija tjedna".

- Mnogi VIS-ovi tog vremena svirali su i (ako ne i uglavnom) obrade. Da li je tih pjesama bilo i u repertoaru Grupe 220 i (ako jeste) od kojih izvođača su one (uglavnom) bile?

Naravno, tada smo svirali uglavnom na plesovima i još nismo napisali ili snimili toliki broj pjesama kojima bi upotpunili vrijeme od tri do četiri sata programa koliko je bilo potrebno da se odsvira za vrijeme trajanja jedne plesne večeri. Sviralo se uglavnom ono što je publika tražila.

- Grupa 220 je (zahvaljujući uspjelim malim pločama i LP ploči "Naši dani") postigla uspjeh na jugoslovenskom nivou. Što smatrate kulminacijom uspjeha Grupe 220 u toj fazi djelovanja?

Što je to kulminacija? Jesu li to ploče, jesu li naslovnice tadašnjih tjednika, nastupi na koncertima ili festivalima, povremeno pojavljivanje na TV ekranima?

- Iskustvo mi govori da je odlazak članova bendova na odsluženje vojnog roka u tadašnjoj JNA bio poguban za mnoge VIS-ove. Oni su se tim činom najčešće rasturali, prestajali sa radom. Slična sudbina zatekla je i Grupu 220. Što se to desilo tokom Vašeg odsustva, da ste po povratku u Zagreb, ubrzo, napustili Grupu 220 i krenuli sa solističkom karijerom?

1968. godine, krajem studenog, došao je i na mene red da odslužim što je trebalo odslužiti. Na vrhu jednog brda u Rijeci s pogledom na Kvarner brojio sam dane do povratka. Napravili smo bend, vojnički, svirali povremeno i kad je došlo vrijeme rastanka, vlakom sam krenuo prema Zagrebu. Zagreb više nije bio isti, dječaci iz Grupe 220 također nisu bili isti. Pokušavao sam napraviti novi bend, bez većih uspjeha i na kraju je još jednom uskrsnula Grupa 220, s novim članovima (Nenad Zubak - bas gitara, Ivan Piko Stančić - bubnjevi, a kasnije se priključio Husein Hasanefendić Hus - gitara). Snimili smo dva singla, dospjeli do rang ljestvica, dosta visoko i tada je sticajem okolnosti otpočela moja solo karijera.

- Album, "A ti se ne daj", i danas je zvukom i porukama svjež i snažan. Radili ste ga uz ekipu vrsnih muzičara (Husein "Hus" Hasanefendić, Ivan "Piko" Stančić, Nenad Zubak i Brane Živković). Koliko ste Vi zadovoljni tim albumom? Da li ste imali punu kontrolu nad tim materijalom (u trenutku njegovog nastajanja)? Da li je on (stilom, zvukom, aranžmanima) ono što ste njime htjeli postići?

Album "A ti se ne daj" snimljen je krajem 1971. godine kada je i objavljen, i to je sve.

- Koliko mi je poznato, Vaša dalja muzička karijera kretala se, uglavnom, diskografskim koracima. Koja Vaša izdanja (i zašto) su Vam posebno draga (značajna)?

Krenimo redom: Albumi: "A ti se ne daj" / 1971. ; "Pjesme s planine" / 1972. ; "Rođenje" / 1975. ; "Negdje postoji netko" / 1977. ; "Sve je u redu" / 1978. ; "Tako lako" / 1979. ; "Sabrano" / 1980. ; "Pomaknuto" / 1983. ; "Noćna ptica" / 1972. single ; "Caracas" / 1977. single

- Sarađivali ste sa velikim muzičkim imenima - Ivica Krajač, Arsen Dedić... - što je rezultiralo festivalskim nastupima. Kakvo mišljenje ste tada imali o festivalima? Koliko su oni nekome pomogli / odmogli?

Sve je ovisilo o pjesmi koju ste trebali izvesti. Festivali su tada bili vrlo važni događaji u životu svakog muzičara.

- Komponovali ste mnogo i za pozorište. Što biste od tog materijala, danas, izdali za neko "Best of" izdanje?

Stvarno sam dosta pisao za kazalište i filmove. Nisam pomišljao što bi od napisanog bilo zanimljivo kao audio izdanja.

- Zahvaljujući svom velikom iskustvu, bavite se i producentskim radom. Producirate prve radove grupe Azra. Kome ste još producirali materijal i što je bio osnovni cilj Vašeg producentskog upliva (ili ste naprosto nastojali ispuniti "muzičke želje" onih kojima ste bili producentom)?

Tada je u glavama dječaka iz "Novog vala" postojala velika i neostvarena želja - uspjeti! Mi stariji, s iskustvom, pokušavali smo im u tome u najboljoj namjeri pomoći. Sve ostalo su detalji koje ni ovom prilikom nemam namjere komentirati.

- Zasluženo, 90-te i 2000-te su godine kada za svoj prethodni rad dobivate velika priznanja - Porin i Crni mačak. Kako ste ih doživjeli?

Doživio sam i nagradu Indexi. Preživio sam, nije me "opalilo"!

- Vi sigurno niste rekli "zadnju". Od Vas svi sa pravom očekujemo još mnogo vrijednog muzičkog materijala. Da li sam u pravu? Da li nešto novo spremate?

Stalno nešto radim.

- Kažu, danas je i teže baviti se muzikom nego prije. Ipak, koji savjet imate armiji mladih muzičara - kako da dođu do uspjeha, prepoznatljivosti?

Uspjeh i kako ga postići? Nema pisanog pravila. Popularnost nije jedini razlog zbog kojeg se svira ili nešto drugo stvara kad se bavite Umjetnošću.


Drago Mlinarec i Dragutin Matošević (autor interviewa) - Croatia Records, juni 2009. godine

Drago Mlinarec

Dragutin Drago Mlinarec rođen je 14.12.1942. godine u Zagrebu.

1962. - Osniva i svira u sastavu Jutarnje zvijezde. Nastupi na plesnjacima, gitarijadama koje se tek počinju priređivati. 1965. bend snima prve snimke za Radio Zagreb. Snimke: "Zajedno" / Dražen Glasnović i Jutarnje zvijezde / "San Antonio Rose" / Jutarnje zvijezde. 1966. u svibnju, Jutarnje zvijezde prestaju djelovati.

1966. - Osnovana Grupa 220: Drago Mlinarec: vokal i gitara / Vojko Sabolović: vokal i gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi. Krajem studenog 1966. snimljena pjesma "Osmijeh" koja ubrzo postaje hit, a Grupa 220 uskoro postaje jednim od najpopularnijih sastava.

Ožujak, 1967. - Snimljena extended play ploča u studijima Jadran filma / Jugoton: "Osmijeh" (Drago Mlinarec), "Uvijek kad ostanem sam" (Drago Mlinarec), "Grad" (Drago Mlinarec), Večer na Robleku (Braća Avsenik).
Drago Mlinarec: vokal, gitara i usna harmonika / Vojko Sabolović: gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi.
Glazbeni urednik: Pero Gotovac / Snimatelj: Nikola Jovanović

Svibanj, 1967. - Festival protesne šansone Zagreb - "Zaboravite što sam vam rekao" (Zvonimir Majdak, Alfi Kabiljo)
Drago Mlinarec: vokal i gitara / Vojko Sabolović: gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi
Plesni orkestar RTZ, dirigent i aranžer: Alfi Kabiljo, Studio Istra

"Košulja s cvjetićima" (Rada Vnuk, Stipica Kalogjera"
Drago Mlinarec: vokal i gitara / Vojko Sabolović: gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi
Plesni orkestar RTZ, dirigent i aranžer: Stipica Kalogjera, Studio Istra

Jesen 1967. - Drago Mlinarec upisuje Glazbenu školu "Pavao Markovac", flauta kod profesora Kondresa

Prosinac 1967. - Extended play ploča / Studio Jadran film / Jugoton: "Kad bih bio Petar Pan" (Drago Mlinarec), "Sreća" (Drago Mlinarec), "Ljubav je kao cvijet" (Drago Mlinarec), "Dobro došla draga" (Drago Mlinarec), "To već i vrapci fućkaju" (Alfi Kabiljo).
Drago Mlinarec: vokal i gitara / Vojko Sabolović: gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi
Aranžer i dirigent: Alfi Kabiljo / Glazbeni urednik: Pero Gotovac / Snimatelj: Nikola Jovanović

Ožujak 1968. - Zagrebački festival - "Kamo vodi sve to" (Ivica Krajač)
Drago Mlinarec: vokal i gitara / Vojko Sabolović: gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi
Aranžer: Branimir Lambert Živković / Plesni orkestar RTZ, Studio Istra

U svibnju 1968. u Grupu 220 dolazi klavijaturist Branimir Lambert Živković.

Kolovoz 1968. - Festival Split - "Razgovaram s morem" (Arsen Dedić)
Arsen Dedić: vokal i flauta / Drago Mlinarec: vokal i flauta / Vojko Sabolović: gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi / Branimir Lambert Živković: klavir
Aranžer i dirigent: Stipica Kalogjera / Plesni orkestar RTZ, Studio Istra / Glazbeni urednik: Pero Gotovac

Rujan 1968. - "Prolazi jesen" (Drago Mlinarec)
Drago Mlinarec: vokal / Vojko Sabolović: gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi / Branimir Lambert Živković: orgulje
Jadran film / Jugoton studio / Glazbeni urednik: Pero Gotovac / Snimatelj: Nikola Jovanović

"Plavi svijet" (Vojko Sabolović)
Vojko Sabolović: vokal i gitara / Drago Mlinarec: vokal i gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi / Branimir Lambert Živković: klavijature
Studio RTZ, Šubićeva 20

Studeni 1968. - LP "Naši dani" / Jugoton
"Naši dani" (Drago Mlinarec, Branimir Živković) ; "Novi dan uz stare brige" (Drago Mlinarec) ; "Svijet je pun ljubavi" (Vojko Sabolović) ; "Ljubav je njegov svijet" (Drago Mlinarec) ; "Nekad smo se voljeli" (Vojko Sabolović) ; "Negdje postoji netko" (Drago Mlinarec) ; "Baš me briga" (Drago Mlinarec) ; "Nešto malih stvari" (Drago Mlinarec) ; "Tuga nek ode iz tvog svijeta" (Drago Mlinarec) ; "Sjeti se onih dana" (Vojko Sabolović) ; "Besciljni dani" (Drago Mlinarec) ; "Starac" (Drago Mlinarec)
Drago Mlinarec: vokal, gitara i usna harmonika / Vojko Sabolović: vokal i gitara / Vojislav Mišo Tatalović: bas gitara / Ranko Balen: bubnjevi / Branimir Lambert Živković: klavijature
Jadran film / Jugoton studio / Glazbeni urednik: Pero Gotovac / Snimatelj: Nikola Jovanović / CD reizdanje Croatia Records 2002

1968. / 1970. - JNA

1971. - Nova postava / Grupa 220

1971. single / Jugoton - "Povratak" (Drago Mlinarec) / "Prva ljubav" (Drago Mlinarec)
Drago Mlinarec: glas i gitara / Nenad Zubak: bas gitara / Darko Šonc: gitara / Duško Žugić: klavir / Ivan Piko Stančić: bubnjevi
Jadran film / Jugoton studio / Snimatelj: Nikola Jovanović / Producent: Miljenko Jelača

1971. single / Jugoton - "Do, viđenja vještice" (Drago Mlinarec" / "Sivilo perona" (Drago Mlinarec)
Drago Mlinarec: glas, gitara i usna harmonika / Nenad Zubak: bas gitara / Duško Žugić: gitara i klavir / Ivan Piko Stančić: bubnjevi
Jadran film / Jugoton studio / Snimatelj: Nikola Jovanović

1971. samostalna karijera

1971. LP "A ti se ne daj" / Jugoton
"Pop pjevač" (Drago Mlinarec) / "Grad" (Drago Mlinarec) / "Moje lađe" (Drago Mlinarec) / "Srebri se mraz" (Drago Mlinarec) / "Ja sam feniks" (Drago Mlinarec) / "Izgleda ostat ćeš sam" (Drago Mlinarec) / "Bar dok si tu" (Drago Mlinarec) / "Posmrtna osveta" (Drago Mlinarec, Rikard Katalinić - Jeretov) / "A ti se ne daj" (Drago Mlinarec)
Drago Mlinarec: glas, gitara i usna harmonika / Nenad Zubak: bas gitara / Husein Hasanefendić Hus: gitara / Branimir Lambert Živković: klavijature i flauta / Ivan Piko Stančić: bubnjevi
Jadran film / Jugoton studio / Snimatelj: Nikola Jovanović

1972. single / Jugoton - "Noćna ptica" (Drago Mlinarec) / "U njegovom srcu" (Drago Mlinarec)
Drago Mlinarec: glas i gitara / Nenad Zubak: bas gitara / Jadranko Budić: gitara / Srećko Zubak: klavijature / Ivan Piko Stančić: bubnjevi
Jadran film / Jugoton studio / Snimatelj: Franjo Berner

1972. - LP "Pjesme s planine" / Jugoton
"Noćna ptica" (Drago Mlinarec) / "Pjesma o njnim snovima" (Drago Mlinarec) / "Trebao sam, ali nisam" (Drago Mlinarec) / "Pjesme s planine" (Drago Mlinarec) / "Skladište tišine" (Drago Mlinarec, Drago Mlinarec - Ivica Kiš) / "Otac i sin" (Drago Mlinarec) / "Dijete zvijezda" (Drago Mlinarec)
Drago Mlinarec: glas, gitara i usna harmonika / Nenad Zubak: bas gitara i prateći vokali / Jadranko Budić: gitara i prateći vokali / Srećko Zubak: klavijature / Ivan Piko Stančić: bubnjevi
Jadran film / Jugoton studio / Snimatelj: Franjo Berner

1975. - LP "Rođenje" / Jugoton
"Rođenje" (Drago Mlinarec) / "Helena lijepa i ja u kiši" (Drago Mlinarec) / "Pjesma o djetinjstvu" (Drago Mlinarec) / "Kule od riječi" (Drago Mlinarec) / "Jur nijedna na svit vila" (Drago Mlinarec, Hanibal Lucić) / "Pjesma povratnika" (Drago Mlinarec) / "Tema iz 'Pozdrava'"
Jadran film / Jugoton studio / Snimatelj: Franjo Berner

1977. - LP "Negdje postoji netko" / Jugoton
"Negdje postoji netko" (Drago Mlinarec) / "Gdje je istina" (Drago Mlinarec) / "Zelen ko zelena trava" (Drago Mlinarec) / "Caracas" (Drago Mlinarec) / "Jedrenjak" (Drago Mlinarec) / "Polja" (Drago Mlinarec) / "Cvrkut ptica" (Drago Mlinarec)
Jadran film / Jugoton studio

1977. single / Jugoton - "Caracas" (Drago Mlinarec) / "Kule od riječi" (Drago Mlinarec)

1978. - LP "Sve je u redu" / Jugoton
"Glas s broja 514 913" (Drago Mlinarec) / "Penzioneri" (Drago Mlinarec) / "Cesta" (Drago Mlinarec) / "Cirkus" (Drago Mlinarec) / "Mora da sam bio mlad" (Drago Mlinarec) / "Prašnjav prostor" (Drago Mlinarec) / "Ne brini doktore / sve je u redu" (Drago Mlinarec)
Jadran film / Jugoton studio

1979. - Festival Opatija / nagrada Zlatna kamelija za tekst pjesme "Trkalište"

1979. - LP "Tako lako" / Jugoton
"Tako lako" (Drago Mlinarec) / "Vjetar s juga" (Drago Mlinarec) / "Jezera" (Drago Mlinarec) / "Ovce" (Drago Mlinarec) / "Stranac" (Drago Mlinarec) /
"San" (Drago Mlinarec) / "Prijatelj" (Drago Mlinarec) / "Nostalgija" (Drago Mlinarec)

1980. - LP "Sabrano" / Jugoton
"Osmijeh" (Drago Mlinarec) / "Grad" (Drago Mlinarec) / "Besciljni dani" (Drago Mlinarec) / "Noćna ptica" (Drago Mlinarec) / "Trkalište" (Drago Mlinarec) / "Trebao sam ali nisam" (Drago Mlinarec) / "Povratak" (Drago Mlinarec) / "Prolazi jesen" (Drago Mlinarec) / "Pjesme s planine" (Drago Mlinarec) / "Glas s broja 514 913" (Drago Mlinarec"

1983. - LP "Pomaknuto" / Jugoton
"Opera" (Drago Mlinarec) / "Žice i antene" (Drago Mlinarec) / "Što bi bilo da te nema) (Drago Mlinarec) / "2 u 8 / 5 do 8" (Drago Mlinarec) / "Volim ih" (Drago Mlinarec) / "Kriza" (Drago Mlinarec) / "Urlik skrutten" (Drago Mlinarec) / "Plastiku ljubim" (Drago Mlinarec)

1987. - LP "1967/68 Originali" / Jugoton / kompilacija
"Osmijeh" (Drago Mlinarec) / "Grad" (Drago Mlinarec) / "Uvijek kad ostanem sam" (Drago Mlinarec) / "Dobro došla draga" (Drago Mlinarec) / "Kad bih bio Petar Pan" (Drago Mlinarec) / "Sreća" (Drago Mlinarec) / "Ljubav je kao cvijet" (Drago Mlinarec) / "Prolazi jesen" (Drago Mlinarec)
2004. - CD reizdanje Croatia Records / Šesnaest originala

GLAZBA ZA DRUGE IZVOĐAČE:

Parni valjak - "Uvijek kad ostanem sam" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec)
Gaby Novak - "Kad ostaviš južne strane" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec)
Miljenko Galić i Drago Mlinarec - "Marijan express" (glazba: Drago Mlinarec, stihovi: Miljenko Galić) / "Prva ljubav", "Osmijeh" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec)
Instant karma - "Osmijeh" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec)
Arsen Dedić - "Prolazi jesen" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec)
Diego Barrios Ross - "Caracas" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec, na španjolski preveo: Diego Barrios Ross)
Cili Patrol - "Caracas" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec, na slovenski preveli: Marino Mrčela i Tomaž Borsan)
Forum - "Osmijeh" mix - "Bam-bam-ba-ba-lu-bam" / "Osmijeh" / "Sjećanja"
Le cinema - "Negdje postoji netko" (glazba i stihovi: Drago Mlinarec)

1994. - audio kazeta "Analog" / FV založba, Ljubljana
"Predvečerje puno skepse" (Drago Mlinarec, Miroslav Krleža) / "Dijana u gradu" (Drago Mlinarec, Miroslav Krleža" / "Well, you know" ...
OKEE "Ces't" -

LP "CRO War Rock" / Croatia Records - "Sjećanja" (Stihovi i glazba: Drago Mlinarec)

1987. - nagrada Josip Štolcer Slavenski
1996. - CD "Krhotine" / Croatia Records / kompilacija
1997. - nagrada Porin za CD "Krhotine"
1998. - nagrada Crni mačak
2005. - nagrada Porin za životno djelo
2005. - CD "Krhotine 2005" / Croatia Records
2006. - DVD / CD "Osmijeh: Koncert Boogaloo - 19092005" / Croatia Records
2007. - CD "Ultimate collection: Grupa 220 + Drago Mlinarec / Croatia Records
2008. - nagrada Indexi za životno djelo / Sarajevo

Glazba za kazalište:

1971. - Senker - Mujičić - Škrabe: "Bajka o kneževiću Sveboru", Malo kazalište "Trešnjevka"
1973. - Calderon: "Život je san"
1973. - Marin Benetović: "Hvarkinja", Redatelj: Marin Carić
1974. - Slobodan Šnajder: "Vrtuljak ljubavi"
1974. - Hanibal Lucić: "Robinja", Redatelj: Marin Carić, HNK Split
1974. - Eugene Ionesco: "Pozdravi", Kazališna grupa "Pozdravi", Redateljica: Ivica Boban
1976. - Marijan Matković: "Klitemnestra", Festival Dubrovnik, Dubrovnik
1976. - Marin Carić: "Kako je Odisej susreo kiklopa", Redatelj: Marin Carić, Festival Dubrovnik, Dubrovnik
1976. - "Arlechinno", Kazališna grupa "Pozdravi", Redateljica: Ivica Boban, Festival Dubrovnik, Dubrovnik
1984. - "Soba"
1998. - Kalman Mesarić: "Kozmički žongleri", Kazališna grupa "Pinklec", Čakovec, Redatelj: Romano Bogdan, Eurokaz 1998.
2001. - Michel de Geldherode: "Kristofor Kolumbo", Festivalski ansambl, Redatelj: Georgij Paro, Festival Dubrovnik, Dubrovnik

Glazba za igrane filmove:

"Protest", Redatelj: Fadil Hadžić, pjesma "Grad", 1967. / "Tri sata za ljubav", Redatelj: Fadil Hadžić, 1968. / "Uvod u novinarstvo", Redatelj: Željko Belić, 1978. / "Zec", Redatelj: Željko Belić, 1980. / Film N. Puhovskog, Produkcija HTV, Irfan Mensur

Glazba za dokumentarne filmove:

"Plitvice", Redatelj: Jovica Šego, HTV 1999. / "Paklenica 1", Redatelj: Jovica Šego, HTV 1999. / "Paklenica 2", Redatelj: Jovica Šego, HTV 1999.
"Blagajnica ide na more", Redatelj: D. Matanić, Pjesma: "Sivilo perona", Pula festival 2000., 2000. godine
"Drago kamera 26092005 - 01102005", dokumentarni film, kamera + edit: Drago Mlinarec, objavljeno na CD / DVD "Osmijeh: Drago Mlinarec - Koncert Boogaloo 19092005"
Tomislav Radić, "Tri priče o nespavanju", Pula festival 2008.

Glazba za radio drame:

"Mračna komora", Iris Supek / "Glumac pod svjetlom sunca", 1976. (dokumentarna radio drama)

Radi kao glazbeni producent i snimatelj. Hobi - slikarstvo.

Izložbe:

Ljubljana, Galerija "Kapelica" , 1994. / Zagreb, Galerija "Karas", 1997.

Objavljene priče:

O školskom zboru, Tarzanu i radiju / Kako je Valiant?

Objavljena knjiga pjesama:

MLINAREC, Drago: "Pjesme", Drago Mlinarec. - Zagreb: Naklada "Mlinarec-Plavić", 2002. (Molaris; knj. 1), ISBN 953-6765-02-0 CIP - Katalogizacija u publikaciji, Nacionalna i sveučilišna knjižnica - Zagreb, UDK 821.163.42-1

DRAGO MLINAREC - Pop pjevač (Boom '73, Live)
DRAGO MLINAREC - Noćna ptica
DRAGO MLINAREC I PRIJATELJI - Osmijeh (Live)

Interviewer:
Dragutin Matošević
Tuzla, Bosna i Hercegovina
info@barikada.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -