Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - Ostali prostor

MOTHER AND THE ADDICTS
"Science Fiction Illustrated" (2007, Chemikal Underground Records)

Mother And The Addicts
"Science Fiction Illustrated" (2007, Chemikal Underground Records)

Drugi album interesantnih škotskih plesnih kraut rockera iz Glasgowa. Sastav je osnovan 2003. godine u Glasgow School of Art gdje su se upoznali Douglas Morland (gitara i prateći vokal) i Kendall Koppe (synthesiser i back vokal). Zaključivši da imaju iste afinitete, prionuli su na zajednički rad inspirirani Dr. Feelgoodom i The Modern Lovers. Kariku koja im je nedostajala pronašli su u ekscentričnom Motheru (glavni vokal i gitara) koji je došao iz Orkney Islandsa. Već nakon dvije sezone rada (u međuvremenu su im se priključili Ian Cronan - bubnjevi i Peter Valley - bas i prateći vokali), iza sebe su imali debi singl "Who art you girls?" (decembar 2004.) i "Oh yeah, you look quite nice" (srpanj 2005.), te prvi album "Take The Lovers Home Tonight" (kolovoz 2005.). Odmah nakon izlaska albuma, sastav napušta osnivač Kendall Koppe kako bi se mogao profesionalno posvetiti karijeri fotografa. Samo nakratko im se ponovno priključio 2006. godine, za potrebe Indian Summer Festivala, a na njegovo mjesto došao je Tim Dyer (klavijature i samplovi). U novoj postavi prvo su sredinom 2007. objavili treći single s dvije pjesme, "Watch the lines" i "Are other?", te potom i drugi album, "Science Fiction Illustrated".

Iako bez osnivača, Kendall Koppea, ova ekipa je na svojem drugom albumu prikazala da se 42 minute klasično opremljenog indie-pop / rock albuma može osmisliti vrlo fino i kreativno. Otvara ga "All in the mind" koja je gotovo tipična The Fall preslika melodije "Hilary", s albuma "Extricate" (1990.) kao i single "Watch the lines" koji provlači osnovnu melodijsku i bas liniju čuvene "New face in hell", sa trećeg albuma "Grotesque" iz 1980. godine. Četvrti single, "So tough", s poleđinom, "Attraction", dosegao je prvi njihov veliki uspjeh došavši na top ljestvicu BBC Radio One do pozicije No. 6. Nešto drugačiji pristup pokazan je u naslovu "Going native" koji veže post-punk / gothic reference P.I.L., Siouxsie And The Banshees i A Certain Ratio, te u disco-funk-rocku "Are others". Kroz album se može osjetiti mnoštvo natruha Roxy Music, Can, te kraut-rocka, new-wavea i dance-rocka s jasnim indie opredjeljenjem.

Čitav album odiše jednostavnim minimalističkim linijama svih instrumenata uz pristupačnu soft-pop / rock produkciju uz poneki izlet ka romantičnijoj sferi što se posebno odražava u melodijama i samom Motherovom vokalu koji je dosta sličan Jarvis Cockeru, s ironično zajedljivim podrhtavanjima glasa poput Johnny Lydona iz vremena P.I.L. faze. Unatoč jasnim žanrovskim utjecajima, album ima sasvim solidnu tekstualnu i glazbenu potku koja je vrlo dobro kreativno realizirana.

Naslovi: 1. "All in the mind", 2. "Watch the lines", 3. "So tough", 4. "Roll me on over", 5. "Going native", 6. "What were the reasons", 7. "Are others", 8. "Yeah next", 9. "Attraction", 10. "Carthage", 11. "The wild".

Ocijena (1-10): 7


Autor:
Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -