Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

LCD SOUNDSYSTEM
"Sound Of Silver" (2007)


LCD SOUNDSYSTEM
"Sound Of Silver" (2007)

Plesaljka se nastavlja. Mnogi fanovi širom svijeta očekivali su gotovo pune dvije godine nasljednika niske sjajnih plesnih hitova s debija, no izgleda da je James Murphy više vremena proveo u ljenčarenju, a daleko manje u skladanju novih kompozicija. Može li njega i njegov LCD single "North American scum" ponovno vratiti u poziciju koju je stekao s "Daft Punk is playing at my house"? Vrlo teško...

Možda i ne toliko uvjerljivo kao sjajni debi "LCD Soundsystem" (2005.), album otvara "Get innocuous" u minimalističkom Daft Punk ritmu sa hipnotičkim bas linijama koje djeluju kao da su uzete (a i jesu) od čuvene Kraftwerkove "The robots". Početna sitna neuvjerljivost poprima sasvim solidne dance-rock konotacije na "Time to get away", te se pretvara u vrlo dobar single "North American scum" koji je vrlo blizak radu Talking Heads, te posebice The B-52's s elektronskih albuma "Mesopotamia" i "Whammy!".

Album nosi i dvije laganije i atmosferičnije pop skladbe - "Someone great" i završnu baladu "New York I love you" (koja uvelike podsjeća na Lou Reedovu "Perfect day"). Philip Glassovska "All my friends" sadrži minimalističke dionice klavira prema utjecaju opere "Einstein On The Beach" koja se ponovno vraća u rasplesani dance-rock kroz melodiju koja je vrlo slična onoj znamenitoj kolaboraciji The Chemical Brothers i Flamming Lips. Od preostalih komada valja spomenuti također Talking Headsovski rasplesanu "Us vs. them", te The Fallovsku "Watch the tapes" koja je i najbrži dio albuma, dok se tek u naslovnoj "Sound of silver", LCD dotiče elektronike i djelića ekspresivnih instrumentalnih motiva. No, uz svu rasplesanu atmosferu i prilično jednolične vokalne dionice James Murphya, albumu manjka velika količina psihodelične i produkcijske materije koja se nalazila na odličnom debiju. Posve prosječan i dosta nedorečen album. Mnogo toga manjka.

Ocijena: 6,5


Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -