Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Silver
White Diary
Norway


Nakon EP-a "Riot 1-2-3", norveške grupe Silver, pojavio se i njihov debut album pod nazivom White Diary! Ako se dobro sječam, kada sam prije dvije godine pravila intervju sa ovim bendom - nazvala sam ih novom nadom norveške rock scene i nisam mnogo pogriješila. Nakon mnogobrojnih nagrada, mnogo koncerata i dugog čekanja na pravi uspjeh, Silver su konačno na onim mjestima koja su rezervisana za prave veličine! Važno je spomenuti da su ovog ljeta svirali i na najvećem festivalu u Skandinaviji - "Roskilde Festival" u Danskoj.

Napokon je tu - debut album norveškom bendu Silver - White Diary, i izašao je prije par mjeseci. Vrlo je očito da su njihov zvuk i imidž odjednom puno bolji. Naravno, to se često dešava kada se dobije kontrakt (ugovor) sa novom izdavačkom kućom. Oni su ugovor potpisali sa Bad Afro Records.


Silver, Norway

Prije dvije godine su na sceni djelovali sa mnogo više bjesa, dok se već na njihovom EP-u mogla osjetiti drugačija priča. Na White Diary albumu oni su melodičniji u odnosu na Riot 1-2-3 - ima tu više melodije, pratećih vokala i jednostavno, sve teče nekim usmjerenim, kontrolisanim tokom. Ovo je super muzika za partyje kojima prisustvuje mnogo lažnih rockera - takozvanih "wannabe".

Iako im je dobro krenulo, ovi mladi i slatki rockeri još uvjek vole da prespavaju kod raje koju upoznaju na svojim turnejama umjesto da iznajmljuju sobe u hotelima. U intervjuu za jedne švedske novine čak su naglasili da su najbolju publiku sreli u Ljubljani. "Mogli smo se oženiti sa bartendericama iz Ljubljane." - kazali su nakon svirke u nekom od ljubljanskih klubova. Jedna stvar je sigurna - najneprijatnije im je bilo među Njemcima i Englezima, tvrde svi članovi ovog benda.


Blanco - Silver

Blanco - Silver

Prvi single sa albuma je "Angels Calling" i za tu pjesmu je snimljen i video spot. Moram dodati da za video spot zaslužuju veliki minus - naime, on je, po meni, veoma providan i bez veze. Pokušali su njime ispričati neku priču, ali im to nije baš najbolje uspjelo. Sve se svelo na niz lijepih crno / bijelih slika i nekom djevojkom koja sama luta po groblju. Klisché, klisché.

Tekstovi njihovih pjesama i nisu nikada bili bog zna što. Kao da sam kroz sve to već ranije prošla. Međutim, za njihov imidž i muziku mogu dodati i koji plus. Od samog početka je poznato je da je ovaj bend mnogo bolji uživo, na sceni, nego na CD-u i izgleda da će tako i nadalje ostati.




Autor:

Arna Šunje
Göteborg, Švedska
arna51@hotmail.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -