Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

NAKED
Noyz

Naked
Noyz
Multikultivator

Muzika se sluša. U najpoželjnijem i najboljem slučaju (ovom, konkretnom) sa uživanjem. I teško se (u tim momentima) da rečima iskazati. Povrh svega, ma koliko muzički osoben, izražajni kod ovih muzičara, posvećenika, instrimentalista, bio razbarušen u svojoj višeslojnosti i izbalansiran, melodičan, sofisticirano nenametljiv isto koliko i potpuno prijemčiv, on, snimljeni muzički materijal je, idejno i svirački, na viskopozicioniranom nivou. U svojim korenima orjentisan u džezu, sa dodatkom raznoraznih ukusa i ukrasa.

U momentima kada vas dva basa (dobro ste pročitali) u sastavu grupacije Naked, Ivan Mihajlović i Branislav Radojković (Rare), hipnotički sigurno nose i vode kroz ovo specifično putešestvije, gotovo nestvarno rekao bih, da bi totalno neočekivano isto kao i iznenada, milozvučni i ne iritantni zvuci violine i harmonike uspeli da se preliju jedan nakon drugog. Veoma dozirano i odmereno. Uspevajući da ovaj nesvakidašnji rad i trip, zatvore u jedan kreativni krug i dobro osmišljen koncept, koji retko da ovde i danas, konkurenciju ima.

Ovo ostvarenje sa dvanaest numera, počev od uvodne "Dirty faces", preko "Slobodne vožnje", pa sve do završnog dokumenta "Alaja Hisar", ovako koncipirano - arteficijalno pre svega - jeste u neku ruku prepušteno samo sebi (da diše slobodno, punim plućima) i što je najvažnjie, upravo - vama.

Album, disk, naslovljen sa "Noyz", ručno pravljen i opremljen (Insomnia design group), muzički, pre svega, u svom tkivu, sadrži dva instrumenta koja su duboko ugrađena u DNK kod široke konzumentske populacije, stoga, ohrabrujuća reakcija na koncetnim, živim performansima ovih momaka, ni u kom slučaju nije slučajna. Naprotiv.

I još nešto, na kraju, ali i ne kao najmanje bitno, a u najkraćem: veoma ugodno i neopterećujuće, melodično i dozirano efektno. Neočekivano i sigurno, samouvereno. Sa razlogom!

Recenzent:
Milan B. Popović, Beograd, Srbija
www.MolitvaTetoviranogSrca.com
kulturaurbanih@yahoo.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -